10 Lipstick Wardah Tahan Lama dan Tidak Luntur, Wajib Ada!

Donna

10-lipstick-wardah-tahan-lama-dan-tidak-luntur-wajib-ada

Untuk aktiviti harian, kita perlu bijak mencari lipstick yang tahan lama dan tidak luntur. Lebih-lebih lagi jika sepanjang hari digunakan untuk kerja dan aktiviti di lapangan. Di antara pelbagai jenis jenama lipstick, salah satu jenama tempatan yang paling dicari ialah Wardah.

Terdapat pelbagai jenis lipstik Wardah yang tahan lama dan tidak luntur. Bermula dari lipmatte hingga lip mouse, anda boleh memilih semuanya mengikut citarasa dan kesukaan anda.

Berikut adalah 10 lipstik Wardah yang boleh anda pilih untuk kegunaan harian.

1. Wardah Long Lasting Lipstick

lipstick pertama Wardah yang tahan lama dan tidak luntur mempunyai formula teknologi penetapan warna yang tinggi yang mampu menjadikan bibir cantik lebih lama. Warnanya agak pekat dengan formula lembut dan ringan.

Wardah Long Lasting Lipstick juga membantu mengekalkan kelembapan semulajadi bibir supaya kelihatan lebih memukau. Anda boleh memilih salah satu daripada 19 warna untuk menjadikan bibir anda lebih menawan.

2. Wardah Exclusive Matte Lip Cream

Wardah Exclusive Matte Lip Cream mempunyai keamatan warna yang menakjubkan untuk kemewahan yang tidak dapat dilupakan. Teksturnya berkrim baldu yang boleh dipigmen hanya dalam satu sapuan.

Warnanya pekat dengan formula lembut. Kesan matte masih kelihatan supaya tidak melekit dan cepat kering. Wardah Exclusive Matte Lip Cream mampu memberikan warna merah yang sempurna dan tahan lama pada bibir sepanjang hari.

3. Wardah Colorfit Velvet Matte Lip Mousse

Colorfit Velvet Matte Lip Mousse ialah lipstick Wardah yang tahan lama dan tidak luntur. Lipstick cair ini mempunyai tekstur mousse yang selesa dipakai di bibir.

Formula serbuk baldu licin dan lembut, memberikan kemasan serbuk yang ringan dan selesa. Kandungan vitamin E di dalamnya juga dapat melembapkan dan cepat melekat pada bibir. Selain tahan lama, Colorfit Velvet Matte Lip Mousse juga tidak berpindah.

4. Wardah Intense Matte Lipstick

Wardah Intense Matte Lipstick ialah lipstik matte moist yang boleh digunakan sekali. Teksturnya licin dan berkrim dengan gabungan warna pigmen dengan 12 warna terkini.

Sapukan lipstick ini dari bahagian tengah bibir atas mengikut kontur bibir. Sapukan ke seluruh permukaan bibir supaya warnanya menjadi lebih jelas. Bibir anda akan lembap dan menawan dalam satu sapuan.

5. Lipstick Wardah Ultralight Matte

Lipstick Wardah seterusnya yang tahan lama dan tidak luntur ialah lipstick Ultralight Matte. Produk ini dirumus dengan teknologi pigmen serbuk warna yang menghasilkan matte serbuk dan gincu ringan.

Walaupun begitu, kelembapan bibir anda tetap akan terjaga kerana Lipstick Ultralight Matte diperkaya dengan vitamin E. Terdapat 8 warna yang telah disesuaikan dengan tona kulit asia tenggara sehingga sesuai untuk aktiviti harian.

6. Wardah Colorfit Last All Day Lip Paint

Lipstick cecair Colorfit Last All Day Lip Paint dari Wardah mempunyai tekstur berkrim dan mudah untuk diadun. Warnanya pekat dan boleh menutup bibir dalam satu sapuan.

Selain itu, formula kalis pemindahan dan tahan lama boleh bertahan sehingga 12 jam. Anda tidak perlu keliru untuk memakai Lipstick semula selepas aktiviti anda. Untuk kegunaan, gunakan aplikator dari hujung ke hujung dalam satu sapuan.

Berkaitan:

7. Wardah Colorfit Last All Day Lip Paint Around The World

Wardah Colorfit Last All Day Lip Paint Around The World ialah Lipstick wardah edisi terhad yang tahan lama dan tidak luntur. Produk ini mempunyai formula yang tidak boleh dipindahkan dan sengit yang bertahan sehingga 12 jam.

Warna-warna tersebut terdiri daripada beberapa warna khas yang direka untuk membuatkan pengguna menikmati ciri-ciri bandar ikonik dunia. Warna-warna ini termasuk Alluring Jakarta, Dubai Lux, Dubai Lux, hingga Dazzling New York.

8. Wardah Exclusive Matte Lipstick

Berbalik kepada bentuk Lipstick yang padat, Lipstick Matte Eksklusif Wardah ini memberikan kesan lembut dan selesa pada bibir. Produk ini juga dilengkapi dengan vitamin E yang melembapkan.

Tersedia dalam 18 warna, anda boleh memilih warna dari nude hingga merah terang. Anda boleh menggunakannya dengan menyapu Lipstick dari bahagian tengah bibir atas dan kemudian mengikut kontur ke kanan dan kiri.

9. Wardah Colorfit Ultralight Matte Lipstick Edisi Korea

Wardah Colorfit Ultralight Matte Lipstick Korea Edition mempunyai tekstur yang lembut dan ringan yang membuatkan ia selesa dipakai di bibir sepanjang hari. Warna dalam siri ini diilhamkan oleh destinasi pelancongan di Korea Selatan.

Warna-warna ini termasuk Namsan Romantik, Seoul Stunning, Jeju Sunkissed, Nami Musim Luruh dan Hongdae Ceria. Kesemuanya mempunyai rona kemerahan berani yang menjadikannya sempurna untuk penampilan berani.

10. Wardah Everyday! Matte Lip Shot

Nah, lipstik wardah terakhir yang tahan lama dan tidak luntur ialah Wardah Everyday! Pukulan Bibir Matte. Lipstick ini mempunyai kemasan matte dengan formulasi minyak meruap set cepat yang menjadikannya cepat melekat pada bibir.

Kandungan vitamin C di dalamnya dapat menyihatkan bibir untuk aktiviti harian seperti bekerja atau kuliah. Wardah Everyday! Matte Lip Shot juga direka dengan 5 warna sedia kamera khas yang menjadikan penampilan lebih berseri di hadapan kamera.

Itulah 10 lipstik wardah yang tahan lama dan tidak luntur untuk kegunaan harian.

Related Post

Leave a Comment