Rawatan Sejak Awal, Inilah 8 Produk Wardah untuk Remaja

Donna

Rawatan Sejak Awal, Inilah 8 Produk Wardah untuk Remaja
Berpandang tekun merawat kulit dari awalnya merupakan kunci dari kulit yang tetap terjaga kesihatannya dan terhindarkan dari masalah kulit.

Berpandang tekun merawat kulit dari awalnya merupakan kunci dari kulit yang tetap terjaga kesihatannya dan terhindarkan dari masalah kulit. Bagi remaja yang baru hendak memulakan penggunaan produk merawat kulit , kalian boleh mempertimbangkan produk-produk merawat kulit tempatan. Selain kerana harganya yang lebih berpatutan di tepi kantong, produk merawat kulit tempatan juga di formula secara khusus untuk kulit-kulit orang Indonesia.

Dan salah satu pengeluar merawat kulit tempatan yang boleh dipertimbangkan oleh anda adalah Wardah. Maka, produk merawat kulit Wardah apa sahaja yang boleh digunakan oleh remaja? Berikut 8 pilihan produk Wardah untuk remaja.

1. Wardah Micellar Water

Micellar water ini merupakan produk berlapik pertama yang digunakan sebelum menggunakan air muka. Micellar water bertugas untuk mengangkat kotoran, debu, polusi asap kenderaan, minyak berlebihan, penampal matahari ataupun riasan yang melekat pada wajah semasa anda beraktiviti pada siang hari.

Wardah sendiri menawarkan dua produk Micellar water iaitu Seaweed Cleansing Micellar Water dari siri Nature Daily dan Perfect Bright Tone up Micellar Water. Dan kedua-duanya didakwa boleh digunakan untuk semua jenis kulit. Walau bagaimanapun, Perfect Bright Tone Up Micellar Water ditambah dengan inovasi Skin Lightening System mampu memberikan kesan cerah seketika.

Kedua Micellar water Wardah ini dikemas dalam botol plastik flip top berukuran 100 ml. Dan dari segi harga kedua-duanya dijual dengan harga yang tidak begitu berbeza, Seaweed Cleansing Micellar Water dijual dengan harga sekitar RM10.07 dan Perfect Bright Tone Up Micellar Water boleh dibeli dengan harga RM10.07.

2. Wardah Facial Wash

Untuk membersihkan wajah pada pagi hari dan membersihkan kotoran, minyak dan sisa Micellar water yang belum terangkat, Wardah menyediakan banyak variasi facial wash yang boleh digunakan untuk pelbagai jenis kulit.Bagi yang mempunyai kulit sensitif berjerawat, anda boleh mencuba Pure Foaming Cleanser dari siri Acne Derm. facial wash ini mengandung asid salisilik yang mempunyai fungsi untuk mengangkat kotoran yang boleh menyumbat liang-liang kulit , lalu anti-nya juga dapat membantu meredakan jerawat yang terdedah.

Manakala, Wardah Aloe Hydramild Facial Wash dilengkapi kompleks penghidratan tiga yang bertanggungjawab untuk menjaga kelembapan kulit. Oleh itu, produk ini boleh digunakan untuk kulit normal cenderung kering.

Bagi yang mencari facial wash yang dilengkapi dengan kandungan pemampak, Wardah mempunyai beberapa variasi facial wash seperti dan salah satunya Wardah Lightening Micellar Gentle Wash. Formula non-sabun dan niasinamide maju membuat facial wash ini dapat membantu kulit kelihatan cerah tanpa meninggalkan kesan kering pada kulit.

Dan kesemua facial wash Wardah ini dikemas dalam kemasan tiub berukuran 50ml dan 100ml. Untuk yang kemasan 50ml ditawarkan dengan harga sekitar RM5.69 – RM9.80 sedangkan yang 100 ml dijual dengan harga sekitar RM5.69 – RM9.80.

3. Toner Wardah

Toner mempunyai fungsi untuk mengembalikan pH kulit serta membantu penyerapan rentetan merawat kulit seterusnya. Wardah mempunyai beberapa produk Toner yang boleh memberikan fungsi serupa, salah satunya Pore Refining Toner. Toner ini diformulasikan dengan Witch Hazel yang boleh membantu meringkas tampilan liang dan mengawal minyak pada wajah.

Selain itu, Wardah juga mempunyai produk Toner penghidratan iaitu Wardah Nature Daily Seaweed Balancing Primary Hydrating Booster. Kandungan sodium hyaluronate, allantoin, ekstrak seaweed, dan vitamin E yang terdapat pada toner ini mampu memberikan hidrasi dan kelelahan pada kulit.

Wardah Nature Daily Seaweed Balancing Primary Hydrating Booster dan Pore Refining Toner hadir dalam kemasan botol berukuran 100 ml. Dan mereka ditawarkan dengan harga cukup terjangkau iaitu sekitar RM12.20.

4. Moisturizer Wardah

Wardah mempunyai banyak produk pelembap yang boleh dipilih mengikut jenis dan juga keperluan kulit. Untuk yang mempunyai kulit normal cenderung kering, Wardah mempunyai Nature Daily Aloe Hydramild Moisturizer Cream yang diperkaya dengan aloe vera, Vitamin E dan juga minyak zaitun yang boleh memberikan kelembaban luar biasa pada kulit.

Bagi yang mempunyai kulit berjerawat, anda boleh mencuba pelembap dari siri Acne Derm yang terdiri daripada Day Moisturizer yang dilengkapi dengan SPF 15 dan juga Night Treatment Moisturizer untuk digunakan pada waktu malam.

Manakala, kulit cenderung berminyak boleh menggunakan Witch Hazel Purifying Moisturizer Gel. Pelembap ini mempunyai tekstur gel yang terasa ringan untuk kulit berminyak. Kemudian, kandungan Witch Hazel-nya boleh mengawal pengeluaran minyak dan gabungan pro-vitamin B5 dan E boleh membuat kulit menjadi lembab dan licin.

Dan bagi yang mempunyai masalah kulit kelam boleh mencuba Wardah Perfect Bright Moisturizer SPF 28. Pembalut ini yang didakwa sesuai untuk semua jenis kulit dan diperkaya dengan inovasi skin lightening system,7 white actives, brightening powder,dan oil control.

Maka, untuk yang memerlukan pelembap dengan fungsi tone up yang boleh membuat warna kulit lebih seragam dan kelihatan lebih cerah secara serta-merta, maka Perfect Bright Tone Up Cream boleh menjadi penyelesaian. Dan seluruh produk pelembap dari Wardah ini ditawarkan dengan julat harga RM7.99.

Berkaitan:

5. Sunscreen Wardah

Sunscreen merupakan salah satu produk merawat kulit yang tidak boleh anda lupakan, terutama apabila akan bergiat di luar ruangan. Sunscreen ini mempunyai fungsi untuk melindungi kulit dari kesan negatif sinar matahari yang boleh menyebabkan gelap kulit, bekas hitam dan masalah kulit lain seperti penuaan awal.

Sunscreen milik Wardah ini dilengkapi dengan SPF 30 PA+++ yang boleh melindungi kulit dari sinar UV A dan UV B. Lalu, terdapat ekstrak aloe vera, vitamin pro B5 dan vitamin E yang boleh membuat kulit tetap lembap. Selain itu, antioksida dalam vitamin E juga boleh menggalakkan fungsi Sunscreen dalam melindungi kulit.

Untuk yang mempunyai kulit berminyak dan sensitif berjerawat, anda tidak perlu risau kerana Sunscreen wardah ini mempunyai tekstur gel ringan dan Wardah juga mengetahui bahawa Sunscreen ini non-komedogen iaitu tidak berpotensi untuk menyumbat liang-liang kulit. Dan satu tiub Wardah Sunscreen berukuran 40ml ini dipasarkan dengan harga yang agak ekonomi iaitu sekitar RM10.01 – RM20.32.

6. Mask Wardah

Untuk produk merawat mingguan, Wardah menawarkan beberapa jenis produk pengimuman seperti mask sheet, peel off mask, clay mask sehingga yang terkini kapsul pengimuman yang boleh dipilih mengikut keperluan kulit.

Untuk yang suka kepraktisan, mask sheet merupakan pilihan tepat untuk anda. Mask sheet Wardah ini hadir dengan 5 variasi iaitu aloe vera, hijau teh, beras, mawar dan vitamin c. Kelima-lima variasi ini dilengkapi dengan essens yang mudah masuk kedalam kulit serta bahan yang tidak mudah robek dan mudah untuk menebal pada kulit.

Bagi yang bermasalah dengan kulit berminyak dan jerawat, Wardah juga menawarkan Mineral Clarifying Clay Mask dan juga Tea Tree Oil Control Clay Capsule Mask yang boleh merawat kulit yang berjerawat serta mengawal minyak berlebihan.

Manakala bagi yang memerlukan pengimuman untuk membantu menangani kulit muram, Wardah mempunyai variasi Perfect Bright Peel off Mask dan Orange Pomelo Brightening Wash off Capsule Mask.

Dan kesemua variasi pengimuman Wardah ini boleh anda dapati dengan julat harga RM6.75  bergantung pada jenis dan juga saiz pengimuman.

7. Wardah Lip Balm

Untuk produk merawat bibir, Wardah mempunyai produk lip balm dalam bentuk jar mini dan juga stik. Kedua-dua produknya diperkaya dengan vitamin E yang boleh memberikan kelembapan luar biasa dan nutrien untuk membuat bibir menjadi sihat serta lembab. Lalu, mereka juga dilengkapi dengan kandungan perlindungan UV yang boleh memproteksi bibir dari sinar UV yang berpotensi membuat bibir gelap.

Bagi yang ingin lip balm yang boleh memberikan sedikit warna pada bibir, anda boleh mencuba variasi Wardah Everyday Fruity Sheer Lip Balm. Lip balm ini dilengkapi dengan teknologi perubahan warna yang boleh berubah warna dengan menyesuaikan pH kulit.

Manakala, bagi yang memerlukan lip balm yang dilengkapi dengan perlindungan UV lebih tinggi, anda boleh memilih Wardah Everyday Moisture Lip Nutrition SPF 15 PA+++. Dan kesemua variasi lip balm Wardah ini ditawarkan dengan harga sekitar RM11.20.

8. Wardah Acne Spot Treatment

Salah satu masalah kulit yang umum dialami oleh remaja ialah jerawat. Ini adalah kerana berlakunya peningkatan hormon androgen semasa puberti. Hormon ini yang boleh merangsang kelenjar minyak untuk menghasilkan minyak lebih banyak pada kulit. Minyak berlebihan, sel kulit mati, dan bakteria yang tersumbat dalam liang-liang kulit boleh menyebabkan jerawat muncul pada kulit.

Dan salah satu produk yang boleh anda harap untuk membantu meredakan peradangan jerawat ialah rawatan titik jerawat. Rawatan titik jerawat milik Wardah diperkaya dengan kandungan asid salisilik, ekstrak liquorice, centella asiatica yang boleh membantu meredakan dan mempercepatkan proses pemulihan jerawat.

Untuk membawa pulang satu tiub Wardah Acne Spot Treatment Gel ukuran 15 ml, anda hanya perlu membelinya dengan harga sekitar RM7.60.

Inilah 8 pilihan produk Wardah untuk remaja. Bagi remaja yang baru-baru ini memulakan merawat kulit wajah, disyorkan untuk mula dari produk pembersih, pelembab dan juga balm matahari terlebih dahulu. Jika dirasakan kulit memerlukan produk lebih, barulah anda boleh menambah langkah merawat kulit lain.

Jadi daripada lapan produk Wardah untuk remaja di atas, produk apa sahaja yang paling membuat anda tertarik? Kongsi, jawapan anda di ruang komen ya! Dan selamat mencuba!

 

Tags

Related Post

Leave a Comment