Kenali Pelbagai Serum Wardah Ini Beserta Kegunaannya

by
No comments
Serum Wardah

Serum Wardah

Serum merupakan produk rawatan kulit yang kerap diandalkan untuk mengatasi masalah kulit. Ini adalah kerana kandungan bahan aktif yang terdapat dalam serum cenderung lebih tinggi tahap kepekatan berbanding dengan produk rawatan kulit lain, maka kesannya akan lebih dirasai pada kulit. Maka tidak hairanlah harga serum pada umumnya lebih mahal berbanding dengan produk rawatan kulit lain.

Wardah sebagai salah satu jenama tempatan asal Indonesia ternama, turut mengeluarkan pelbagai macam serum yang secara khusus dibuat untuk mengatasi masalah kulit secara spesifik mulai dari penuaan awal sehingga hiperpigmentasi. Kalau anda rasa ingin tahu serum Wardah ada apa saja, berikut adalah pelbagai macam serum Wardah dan turut kegunaannya.

1. Wardah Nature Daily Aloe Hydramild Facial Serum

Serum pertama dari Wardah ini memang cukup baharu. Produk ini mengunakan gel Aloe Vera sebagai bahan utamanya. Wardah Aloe Hydramild Facial Serum ini memang dibentuk khas untuk merawat kulit tanpa mengganggu.Manfaat lain pula, serum ini boleh digunakan untuk menjaga elastisiti kulit.

Kandungan utamanya iaitu Aloe Vera dapat memberikan kesegaran pada kulit. Selain itu, kandungan ini juga bagus untuk menenangkan kulit yang merah sehingga sesuai digunakan untuk kulit sensitif mahupun berjerawat. Wardah Aloe Hydramild juga dapat menambah hidrasi kulit berkat kandungan Asid Hialuroni nya.

2. Wardah Nature Daily Witch Hazel Purifying Serum

Datang dari siri yang sama dengan serum sebelumnya, Wardah Witch Hazel Purifying Serum ini lebih sesuai digunakan untuk anda yang mempunyai kulit normal sehingga berminyak atau berminyak. Pasalnya, di dalam serum ini terdapat kandungan Witch Hazel yang berfungsi untuk menyegarkan serta mengawal pengeluaran minyak berlebihan di wajah.

Selain Witch Hazel, serum ini juga dilengkapi dengan kandungan Vitamin E. Kandungan ini berguna sebagai antioksidan sehingga kulit dilindungi dari radikal bebas. Tak lupa, serum ini juga mengandung Asid Hialuronik yang boleh menghidrati kulit sehingga kulit dapat kekal segar dan sihat.

3. Wardah Purifying Facial Serum

Meskipun mempunyai nama hampir serupa dengan serum sebelumnya, nyatanya, serum ini mempunyai kandungan dan kegunaan yang sedikit berlainan, lho! Wardah Purifying Facial Serum ini mempunyai kandungan Seaweed. Kandungan Seaweed atau rumpai lautnya ini mempunyai kebolehan yang sama dengan Witch Hazel.

Kedua-dua kandungan tersebut sama-sama mampu mengawal pengeluaran minyak di wajah. Perbezaannya, Witch Hazel mempunyai fungsi ganda iaitu dapat membersihkan liang pada wajah. Penggunaan produk ini secara berkala juga dapat membantu membuat kulit jauh lebih licin dan lembut.

4. Wardah Lightening Serum Ampoule

Wardah Lightening Serum Ampoule sebenarnya sudah wujud dari dulu. Hanya sahaja, produk mereka tampil dengan kemasan yang berbeza. Kalau sebelum ini ampul ini berbentuk tube kecil, kini Wardah Lightening Serum Ampoule hadir dalam kemasan tube yang lebih besar dan juga kemasan botol pisau dengan isi yang lebih banyak.

Tak cuma dari penampilan kemasan sahaja yang berbeza, ampul ini juga hadir dengan formula yang sudah jauh lebih baik dan berkesan. Wardah Lightening Serum Ampoule menggunakan 10x Advanced Niacinamide yang dapat mencerahkan wajah. Kandungan ini juga dapat menyorokkan kesan jerawat di wajah serta melindungi kulit dari pendedahan sinar Blue Light.

5. Wardah Hydra Rose Intensive Gel Serum

Wardah semakin memahami keperluan para pencinta kecantikan ini, terutama soal hidrasi kulit. Sedar bahawa hidrasi merupakan salah satu kunci untuk mendapatkan kulit yang sihat, Wardah turut melancarkan varian Hydra Rose yang memberi tumpuan kepada hidrasi kulit.

Varian serum mereka iaitu Wardah Hydra Rose Micro Gel Serum dikatakan dapat menjaga hidrasi kulit sehingga 72 jam. Serum ini mengunakan teknologi HydraMoist Micro Gel dimana Gel boleh cair ke setiap lapisan terdalam kulit untuk memberikan kelembapan sepanjang hari. Kandungan Minyak Mawar-nya juga dapat meningkatkan kuasa lembap serum ini, lho!

6. Wardah C-Defense Serum

Bagi anda yang mempunyai masalah dengan kulit gelap, serum Wardah ini rasanya boleh jadi pilihan anda, ni. Ini kerana, Wardah C-Defense Serum bergantung kepada Vitamin C Tinggi Gred yang berkesan merawat kekencangan kulit serta meratapi warna kulit. Walaupun saiznya kecil, iaitu hanya 17 ml sahaja, tetapi kandungannya boleh membantu menangkal radikal bebas juga.2. Wardah Renew You Anti Aging Intensive Serum.

7. Wardah Renew you Antiaging Intensive Serum

Wardah semakin melengkapkan pelbagai rawatan wajah mereka dengan siri Wardah Renew You yang memberi tumpuan kepada masalah penuaan kulit. Wardah Renew You Anti Aging Intensive Serum ini boleh jadi pilihan untuk anda yang mempunyai masalah dengan tanda-tanda penuaan.

Dalam botol kaca kecil berukuran 17 ml dan dengan aplikator pisau ini, Wardah Renew You Anti Aging Intensive Serum menggunakan ekstrak sel epal atau Malus Domestica yang boleh membantu merawat ketegangan kulit. Serum ini juga dilengkapi dengan kandungan Centella Asiatica yang boleh menenangkan kulit.

Berkaitan:

8. Wardah Crystal Secret Dark Spot and Brightening Serum

Varian serum dari siri Wardah Crystal Secret ini patut anda cuba. Di dalamnya, terdapat kandungan-‘dewa’ yang boleh membantu menyorokkan kesan jerawat anda.

Dalam 1 botol dengan isi 17 ml ini, terdapat pelbagai kandungan penyerlahan seperti Alpha Arbutin dan Tranexamic Acid. Kedua-dua bahan tersebut dikenali berkesan meratapi warna kulit, mencerahkan, serta menyorokkan noda hitam dan kesan jerawat.

9. Wardah Crystallure Supreme Revitalizing Oil Serum

Wardah juga mempunyai pelbagai jenis rawatan wajah yang lebih premium dengan bahan-bahan yang jauh lebih berkualiti iaitu varian Crystallure. Tentu sahaja varian ini semakin lengkap dengan adanya Wardah Crytallure Supreme Revitalizing Oil Serum.

Sejajar dengan namanya, Wardah Crystallure Supreme Revitalizing Oil Serum ini menggabungkan minyak dan serum sehingga menghasilkan tekstur yang sangat lembut pada kulit. Serum ini mengandung Gold Peptide Crystal, Youth Glow Active, dan 7 Botanicals Oils yang boleh menyuburkan kulit sehingga ke dalamnya.

10. Wardah Crystallure Supreme Advanced Eye Serum

Terakhir, ada varian Wardah Crystallure Supreme Advanced Eye Serum. Berbeza dengan jenis serum sebelumnya, produk ini dibuat khusus untuk merawat kawasan mata. Kandungan utama produk ini memang tidak begitu berbeza dengan varian serum mereka iaitu menggunakan Gold Peptide Crystal dan Youth Glow Active.

Tetapi perbezaannya, Wardah menambah kandungan Advance Nicro Peptide yang boleh mengoptimumkan ketegangan kulit sehingga kawasan bawah mata boleh jauh lebih ketat, cerah, dan plumpy. Produk ini juga hadir dalam bentuk tiub yang nipis sehingga kemasannya mudah disimpan di dompet kosmetik anda.

Share this:

Donna

Brand digital yang boleh anda percayai. Donna mengekalkan ciri elegan dan penuh dengan inspirasi, memastikan kehidupan setiap wanita melayu sentiasa mengujakan.

Leave a Comment