Produk Aloe Vera Cantik dan Sihat untuk Kulitmu

Donna

Satu bahan semula jadi yang disukai ramai dan dipercaya membawa ramai manfaat untuk kesihatan ataupun kecantikan badan adalah aloe vera. Berasal dari tumbuhan lidah buaya, aloe vera sudah masuk ke dalam pelbagai bahagian dari kehidupan manusia. Samada ia untuk lelaki ataupun wanita.

Terutamanya dalam dunia skincare, skincare aloe vera sangat diminati oleh pelbagai golongan. Bermula daripada menjadi pelembap, pemerah muka, malahan masuk ke dalam produk serum sehingga rawatan rambut. Apa jua serba-serbi aloe vera kecantikan menjadi perkara yang menarik ramai orang.

Berikut ini senarai produk aloe vera yang boleh jadi pilihan untuk kamu yang tengah mencari aloe vera untuk rawatan badanmu!

Citra Fresh Glow Multifunction Gel

Citra Fresh Glow Multifunction Gel

Rekomendasi skincare aloe vera terbaik pertama yang boleh jadi pilihan untuk kamu adalah Citra Fresh Glow Multifunction Gel.

Produk utama dari Citra ini sangat kaya dengan manfaat. Untuk rawatan muka misalnya, Keindahan boleh menjadikan produk yang satu ini sebagai pelembap sehingga malam topeng. Ini kerana manfaatnya yang boleh memberi nutrisi, melembapkan dan mencerahkan kulit muka.

Lalu untuk rawatan badan, Keindahan juga boleh aplikasikan terus pada kulit kerana manfaatnya yang boleh mencerahkan, mengatasi kulit bercela, mencegah kerosakan luka bakar, sehingga merawat luka bakar malah!

Di samping itu, Citra Fresh Glow Multifunction Gel juga boleh kamu manfaatkan untuk rawatan rambut, kerana produk yang satu ini dapat memberi nutrisi rambut agar sentiasa sihat dan dirawat.

Tentunya, ini tidak terlepas dari senarai kandungan terbaik yang digunakan, dari 100% semula jadi aloe vera essence, pudina, Vitamin E 100x, serum yang mengkilap Niacinamide 20x, dan UV pelindung.

Adapun keunggulan Citra Fresh Glow Multifunction Gel tidak lengket pada kulit ,Cepat diserap, bebas dari kandungan alkohol dan halal, akan menjadikan kulit terasa segar sepanjang hari. Keindahan pun boleh memakainya bila-bila masa, mengikut keperluan,boleh pada masa santai untuk kulit yang diberi nutrisi atau sebelum bersukan supaya kulit dirawat dan tidak hangus oleh sinaran matahari. Semua boleh disesuaikan dengan keperluan harian kamu, hanya dengan satu produk!

Untuk harga, Citra Fresh Glow Multifunction Gel dijual dengan harga RM14 untuk100 ml.

Moreskin Aloe Vera Shooting Gel

Moreskin Aloe Vera Shooting Gel

Moreskin mempunyai produk aloe vera yang menjadi pelembap serba guna. Bermula daripada menjadi pemerah muka, pelembap, merawat jerawat, luka bakar, memanjangkan rambut, malahan sehingga mengurangkan bintik hitam dan boleh digunakan sebagai asas makeup. Dikatakan mempunyai manfaat yang pelbagai, Moreskin boleh jadi pilihan daripada aloe vera shooting gel kamu.

Herborist Aloe Vera

Herborist Aloe Vera

Herborist juga tidak ketinggalan mengeluarkan produk aloe vera mereka . Dikatakan dengan 98% aloe vera semula jadi, Herborist Aloe Vera Shooting Gel dipercayai boleh berfungsi untuk melembapkan kulit dan memberikan sensasi sejuk selepas penggunaannya.

Perbezaan aloe vera dari Herborist ini adalah kandungannya yang lebih watery, oleh itu sesuai untuk digunakan oleh kamu yang tidak suka menggunakan aloe vera yang terkesan berat.

Nature Republic Aloe Vera

Nature Republic Aloe Vera

Produk asal Korea Selatan ini, dikatakan mempunyai 92% aloe vera dalam satu pakej produknya. Boleh digunakan untuk kulit, rambut dan muka.

Mengandung 92% ekstrak lidah buaya. Kandungan formula bebas dari paraben, mineral dan pewarna buatan. Kemudiannya aloe vera dari Nature Republic ini boleh diserap pantas dan memberi kesan menyegar pada kulit. Mempunyai kesan menenangkan dan melembapkan kulit sensitif.

Wardah Nature Daily Aloe Hydramild Multifunction Gel

Wardah Nature Daily Aloe Hydramild Multifunction Gel

Sebenarnya, Wardah tidak hanya mengeluarkan aloe vera dalam bentuk produk aloe vera biasa sahaja. Tetapi juga memasukkan kandungan dari aloe vera ke dalam pelbagai julat skincare, seperti facial wash dan moisturizer.

Berkaitan:

Walaupun begitu, aloe vera dari Wardah juga boleh kamu cuba. Aloe vera dari Wardah boleh kamu gunakan selepas seharian bersukan terutama sekali melakukan aktiviti yang terdedah langsung sinaran matahari. Kesejukan aloe vera dari Wardah Nature Daily Aloe Hydramild Multifunction Gel ini akan membuat kulitmu menjadi lebih tenang.

Related Post

Leave a Comment