7 Sabun Mandian Bayi Paling Berkesan untuk Panas Berduri

Shafana aznii

Bayi sangat mudah terdedah kepada penampilan panas berduri pada kulit mereka. Penampilannya boleh dilihat oleh bintik-bintik kemerahan, terutamanya di bahagian lipatan. Apabila panas berduri muncul ia boleh membuat bayi tidak selesa dan rewel. Satu perkara yang boleh mengatasi masalah ini ialah sabun mandian bayi untuk panas berduri.

7 Sabun Mandian Bayi Paling Berkesan untuk Panas Berduri

Punca panas berduri berlaku kerana peluh yang keluar dari kulit bayi terperangkap di bahagian pelipat seperti leher, ketiak, peha dan punggung. Jika bayi terkena panas berduri, ia boleh berasa gatal pada kulit dan membuatkan ibu risau. Penyelesaian kerisauan ibu apabila bayinya mengalami panas berduri adalah dengan mencuba menggunakan produk berikut:

1. Lactacyd Baby Liquid Soap

Produk sabun bayi untuk panas berduri ini popular di kalangan ibu-ibu yang mempunyai bayi yang mempunyai kulit sensitif. Sebabnya, Lactacyd Baby Liquid Soap mempunyai pHseimbang yang telah disesuaikan dengan keperluan kulit bayi. Kandungannya terdiri daripadasusu whey dan asid laktik supaya dapat menjadikan kulit bayi bersih dan mengelakkan iritasi.

Sabun mandian bayi ini semakin dipercayai kerana telah lulus ujian dermatologi jadi selamat untuk kulit bayi. Selain itu, sabun ini diperkaya denganpelembap yang menjadikan kulit bayi sentiasa lembap dan licin. Seperkara yang membuatkan ia digemari ibu-ibu ialah harganya yang sangat berpatutan untuk sabun mandian yang selamat dan terjamin.

2. Pure Baby Liquid Soap

Pure Baby Liquid Soap

Sebagai pengeluar produk penjagaan bayi, Pure Baby tidak ketinggalan mengeluarkan sabun mandi bayi untuk panas berduri. Produk ini dikeluarkan dengan nama Pure Baby Liquid Soap dengan pelbagai kelebihan. Diperbuat daripada ekstrakchamomile, ekstrak biji oat, serta vitamin B5 yang bermanfaat untuk kulit bayi.

Kandungan ini dapat mengurangkan kegatalan pada kulit bayi, mengurangkan kemerahan semasa panas berduri, dan menjadikan kulit bayi lebih lembap. Sabun ini juga mempunyai standard yang sama dengan sabun bayi yang lain iaitu pHseimbang yang selamat untuk kulit bayi. Jadi, dari segi kebaikan, sabun ini sangat disyorkan untuk bayi.

Bercakap tentang harga, Pure Baby Liquid Soap adalah sangat-sangat berpatutan dan pembeli akan sangat berpuas hati. Ini kerana harga di pasaran sememangnya setanding dengan faedah yang boleh diperolehi. Malah, jika dibandingkan dengan jenama lain yang mengandungi bahan serupa, produk ini jauh lebih murah.

3. Pigeon Baby Wash 2 In 1

Sebagaijenama Terkenal, Pigeon juga mengeluarkan produk sabun mandian bayi untuk panas berduri yang digunakan 2 kalidalam 1. Produk ini boleh digunakan sebagai sabun mandi pada masa yang samasyampu untuk bayi. Seperti produk sabun standard secara umum, sabun ini juga menggunakan bahan yang selamat.

Terdapat minyak jojoba dan chamomile yang bagus untuk kulit bayi. Kedua-dua bahan ini mampu mengatasi kerengsaan pada kulit bayi akibat panas berduri dan juga dapat melembapkan kulit bayi. Pigeon Baby Wash 2 dalam 1 juga mengandungi pHseimbang yang menjadikannya selamat untuk kulit bayi.

Sebagai sabun darijenama terkenal, tidak ada keraguan tentang keselamatan produk ini. Selain daripada kelebihan yang dinyatakan di atas, sabun ini juga bebas daripada penggunaan pewarna berbahaya. Bagi mereka yang ingin mengenali produk ini, anda pasti akan sangat gembira kerana ia sangat mudah diperolehi di pasaran dengan harga yang berpatutan.

4. Caladine Baby Liquid Soap

Ramai orang tahu Caladine sebagai produk serbuk dewasa untuk panas berduri. Namun kini Caladine turut mengeluarkan produk sabun mandian bayi untuk panas berduri iaitu Caladine Baby Liquid Soap. Sebagai jenama yang terkenal dalam merawat penyakit berduri, sudah tentu tidak perlu meragui bahan yang digunakan.

Sabun bayi Caladine untuk panas berduri mengandungi minyak zaitun, aloe vera dan pro vitamin B5. Bahan-bahan ini berguna untuk merawat panas berduri, mengurangkan kegatalan pada kulit bayi, dan juga menjadikan kulit bayi lembut. Menggunakan sabun ini untuk memandikan bayi anda juga boleh memberikan perasaan yang menenangkan pada kulit mereka.

Satu lagi faedah yang sangat dipercayai dalam produk sabun bayi ini ialah ia mengandungi sebatian alpha bisabolol sebagai anti-radang. Oleh itu, tidak perlu ragu-ragu untuk mencuba sabun bayi ini untuk merawat panas berduri pada bayi. Mengenai harga, Caladine Baby Liquid Soap sangat berpatutan dan setanding dengan kebaikannya.

5. Buds Organic Super Soothing Hydrating Cleanser

Buds Organic Super Soothing Hydrating Cleanser

Produk ini sangat terkenal dan disyorkan oleh ramai orangpemberi pengaruh. Seperti namanya, Buds Organic Super Soothing Hydrating Cleanser menggunakan bahan organik dalam setiap produk yang dikeluarkan. Ini termasuk produk sabun bayi untuk panas berduri, yang juga menggunakan bahan organik yang jelas selamat untuk kulit bayi.

Produk sabun yang boleh dipercayai daripada Buds Organic untuk haba berduri ialah Pembersih Penghidratan Super Soothing Organik Buds. Sabun ini sesuai untuk kulit bayi yang sensitif kerana ia diperbuat daripada 95% bahan organik. Kandungan Vitamin E dan probiotik dapat menghapuskan bakteria dan kuman pada kulit bayi.

Apa yang bagusnya sabun ini hanya digunakan untuk badan tetapi boleh juga disapu pada kepala bayi.syampu. Dengan semua kelebihan ini, tidak hairanlah bahawa Buds Organic Super Soothing Hydrating Cleanser dikeluarkan pada harga yang agak tinggi. Walaupun begitu,bajet Apa yang dibelanjakan untuk membeli produk akan berkadar dengan faedah yang diperolehi.

6. Aveeno Baby Wash and Shampoo

Seperti namanya, produk sabun ini boleh digunakan untuk syampu dan sabun badan untuk bayi. Bahan-bahan yang digunakan sangat sesuai untuk bayi yang mempunyai kulit sensitif. Diperbuat daripada tambahanoat Diperkaya dengan vitamin dan mineral, sabun ini mampu merawat panas berduri pada kulit bayi.

Bagi yang memilih produk ini sebagai sabun mandian bayi untuk panas berduri, anda tidak perlu risau kulit bayi anda menjadi kering. Ini kerana bahan semulajadinya diformulasikan untuk mengekalkan kelembapan kulit bayi. Selain itu, keselamatan produk juga terjamin kerana tiada campuran alkohol atau SLS(Natrium Lauril Sulfat), dan paraben di dalamnya.

Jika dilihat dari segi keselamatan produk dan kebaikannya, tidak hairanlah Aveeno Baby Wash dan Syampu berharga agak tinggi. Walaupun begitu, pembeli tidak akan rugi kerana membeli sabun ini seperti membeli dua produk dalam satu pakej. Pembeli akan berasa seperti membeli syampu dan sabun pada masa yang sama.

7. Sebamed Baby Bubble Bath

Jika bayi anda mengalami panas berduri dan takut alergi terhadap sebarang sabun, Sebamed Baby Bubble Bath adalah jawapannya. Sabun mandian bayi untuk panas berduri ini diformulasikan dengan tekstur yang lembut supaya tidak menyebabkan alahan. Satu lagi kelebihan sabun ini yang akan membuatkan bayi selesa ketika mandi ialah buihnya tidak menyakitkan mata.

Sabun ini juga mempunyai pHseimbang jadi ia sangat selamat untuk kulit bayi. Jadi sangat sesuai dijadikan pilihan sabun bayi ketika bayi mengalami panas berduri. Bagi yang berminat dengan sabun bayi ini, tidak perlu ragu-ragu kerana harganya masih agak standard dan tidak terlalu mahal.

Baca Juga: 9 Sabun Bayi yang Baik untuk Kulit Sensitif

Pendedahan kepada panas berduri akan menyebabkan bayi kecil yang comel tidak selesa. Mukanya boleh menjadi muram, kerana cerewet akibat panas berduri yang gatal. Namun, jangan risau, kerana saranan sabun mandi bayi untuk panas berduri yang disebutkan di atas boleh memberi keselesaan kepada bayi.

Tags

Related Post

Leave a Comment