Ulasan Sabun Bayi Johnson dan Jenisnya untuk Kulit Bayi

Shafana aznii

Walaupun bayi tidak banyak melakukan aktiviti, kulit bayi akan tetap kotor. Dengan cara itu, sangat perlu untuk memandikan bayi menggunakan sabun yang betul seperti Johnson. Jenama yang cukup popular ini mempunyai pelbagai produk sabun bayi. Supaya anda tidak tersalah pilih, berikut adalah:semakan Sabun bayi Johnson sepenuhnya:

Johnson’s Baby Top-to-Toe Cotton Touch

Akibat peluh, minyak, terdedah kepada habuk dan sel kulit mati yang terkumpul, bayi perlu mendapatkan penjagaan kulit yang maksimum. Satu perkara tentang penjagaan kulit bayi yang tidak boleh dilepaskan ialah menggunakan sabun mandi yang sesuai untuk kulit bayi. Penjagaan kulit bayi sendiri mesti dilakukan dari umur 0 bulan atau baru lahir.

Sabun bayi yang sangat disyorkan untuk bayi yang baru lahir ialah Johnson’s Baby Top-to-Toe Cotton Touch. Ia mempunyai formula yang sangat ringan dan lembut, menjadikan sabun ini selamat digunakan untuk kulit sensitif bayi. Sabun ini mengandungi 100% kapas semulajadi yang direka khusus untuk digunakan pada kulit bayi yang baru lahir dan kulit sensitif.

Dengan menggunakan sabun ini dengan kerap, ia akan menjadikan kulit bayi anda lebih bersih dan licin. Sabun ini, yang telah diuji oleh Pakar Dermatologi, sangat mudah dibilas dan tidak akan meninggalkan kesan pada kulit. Selain itu, sabun ini juga mengandungi pelbagai bahan semulajadi terpilih, jadi ia sangat sesuai digunakan oleh bayi.

Menariknya sabun ini mempunyai fungsi 2 dalam 1, dimana sabun ini boleh digunakan pada kulit dan rambut. Jika anda berminat, harga sabun bayi Johnson hanya 19 ribu hingga 40 ribu sahaja.

Johnson’s Milk & Rice Baby Bath

Kulit bayi mudah diserap dan mudah hilang lembapan. Kandungan protein susu dan ekstrak beras dalam Johnson’s Milk & Rice Baby Bath soap sangat bermanfaat untuk kulit bayi. Kulit bayi akan lebih licin dan lembut apabila menggunakan sabun ini.

Sabun Johnson ini telah diuji secara klinikal oleh Dermatologi. Dengan pH yang seimbang dan hypoallergenic sehingga tidak boleh merengsakan kulit bayi. Selain itu, sabun juga diperkaya dengan pelbagai multivitamin dan mineral yang pastinya membantu menjaga kulit bayi semasa ia membesar.

banyaksemakan Johnson’s baby soap mengesyorkan sabun ini untuk kulit bayi yang berjerawat. Untuk memilikinya, harga varian susu dan beras sabun Johnson’s bermula dari 49 ribu sahaja. Sangat murah berbanding sabun lain yang mempunyai kualiti yang sama.

Johnson’s Bedtime

Selain menjadikan bayi lebih bersih dan segar, dengan mandi, bayi juga akan lebih tenang ketika tidur. Salah satu produk Johnson’s yang telah terbukti berkesan untuk menenangkan bayi ialah Johnson’s Bedtime. Sabun bayi ini juga mampu memberi keselesaan kepada bayi sebelum tidur. Dengan cara itu, bayi akan cepat tidur nyenyak.

Seperti yang diketahui, haruman tersebut akan merangsang sistem otak bayi. Nah, produk Johnson ini mengandungi aroma NaturalCalm yang terdiri daripadamelati dan lily. Tentu anda sudah tahu, kedua-dua bunga ini mempunyai haruman yang sangat menyenangkan dan menenangkan. Bukan itu sahaja, sabun bayi ini juga mempunyai pH seimbang yang sesuai dengan keperluan kulit bayi.

Untuk hasil yang maksimum, anda boleh menggunakan siri lain sabun sebelum tidur sepertilosyen, serbuk dan masih banyak lagi.

Johnson’s Active Kids Clean & Fresh

Apabila mereka membesar, bayi akan mula aktif bergerak dan bermain. Jadi keperluan untuk penjagaan kulit juga semakin berubah. Oleh itu, perlu menggunakan sabun Johnson’s Active Kids. Sabun ini telah direka khas untuk membentuk produk lembut dalam versi dewasa. Namun, sabun ini sangat berkesan untuk keperluan kanak-kanak kecil.

Johnson’s Active Kids Clean & Fresh mengandungi pH yang seimbang dan telah diuji oleh Pakar Dermatologi. Direka menggunakan teknologiSegar Aktif, menjadikan sabun ini mempunyai kesegaran yang berpanjangan. Selain itu, sabun ini mengandungi ekstrakLidah Buaya dan teh hijau yang sangat menyegarkan kulit dan wangi.

Johnson’s Baby Bath

Sabun bayi yang disyorkan yang tidak dapat diragui khasiatnya ialah Johnson’s Baby Bath. Sabun Mandian Bayi Johnson mempunyai formulatanpa sabun yang berkesan untuk membersihkan kulit bayi dengan lembut.

Sabun lembut ini tidak akan menyebabkan reaksi alahan kerana ia telah diuji secara klinikal. Sebilangansemakan Sabun bayi Johnson juga menyatakan bahawa kulit bayi menjadi lebih lembuttenang selepas menggunakan produk ini. Dengan pH seimbang yang sangat diperlukan oleh kulit, sabun ini juga melembapkan dan tidak mengeringkan kulit bayi.

Johnson’s Blossom Baby Soap

Jika bayi anda alah kepada sabun cecair, cuba gunakan sabun bar ini. Sabun ini mempunyai pelembap tambahan, jadi ia boleh membersihkan kulit bayi dengan lembut. Selain itu, sabun Blossom Johnson juga akan melindungi kulit bayi anda daripada kerengsaan sambil melembapkan kulit mereka.

Dengan menggunakan sabun ini, bayi akan mempunyai aroma bunga yang sangat harum. Macam-macamsemakan Sabun bayi Johnson mendakwa bahawa produk ini mempunyai aroma yang tahan lama.

Johnson’s Baby Soap

Selain Johnson’s Blossom Baby Soap, satu lagi sabun bar yang juga boleh digunakan ialah Johnson’s Baby Soap. Berdasarkan ulasan sabun bayi Johnson, sabun ini sangat berkesan dalam melindungi kulit bayi daripada iritasi. Selain itu, sabun ini juga mampu menjaga kehalusan kulit bayi.

Malah ada pengguna yang mengatakan sabun ini juga mampu menghilangkan jerawat pada kulit bayi dan dewasa.

Johnson Baby Cooling Bath

Johnson Baby Cooling Bath
Johnson’s baby Cooling Bath and Powder.

Semakan Sabun bayi Johnson seterusnya ialah Johnson Baby Cooling Bath. Sabun ini mengandungi ekstrak bunga susu madu yang sangat bermanfaat untuk kulit bayi. Kandungan ini mampu memberikan sensasi sejuk pada kulit. Bukan itu sahaja, Johnson Baby Cooling Bath juga sangat berkesan dalam mencegah panas berduri atau jerawat.

Dengan menggunakan sabun ini, nutrisi kulit bayi akan lebih terjaga. Varian sabun ini sangat sesuai untuk bayi yang mula aktif dan mudah berpeluh. Kerana apabila digunakan, ia akan memberikan sensasi yang sejuk. Apa yang menarik tentang sabun ini ialah ia boleh membuang bakteria yang melekat pada badan bayi.

Satu lagi kelebihan varian sabun ini ialah ia tidak menyakitkan mata. Akhir sekali, sabun ini telah diuji secara klinikal dan lembut untuk kegunaan bayi.

Baca Juga: 9 Sabun Bayi yang Baik untuk Kulit Sensitif

Itu adalah beberapasemakan Sabun bayi yang paling disyorkan Johnson. Untuk memenuhi nutrisi kulit bayi, perlu memilih sabun bayi yang betul. Ibu bapa mesti benar-benar memahami keadaan kulit anak mereka. Pastikan anda melihat setiap bahan dalam sabun untuk memberikan perlindungan yang optimum. Selain itu, pilih sabun yang telah diuji secara klinikal supaya selamat digunakan.

Tags

Related Post

Leave a Comment