Ulasan Johnson Milk Rice Baby Soap, Cocok untuk Kulit Sensitif

Shafana aznii

Untuk mengekalkan kulit bayi yang sihat, sabun bayi khas yang betul diperlukan. Lebih-lebih lagi, sensitiviti kulit bayi lebih tinggi daripada orang dewasa. Satu sabun bayi yang selamat digunakan ialah sabun Johnson Milk Rice. Adakah anda ingin tahu tentangnya?Semakan Sabun bayi Johnson Milk Rice di bawah akan memberikan jawapannya!

Seperti yang diketahui umum, memilih sabun bayi tidak boleh dilakukan sambil lewa. Ibu bapa, seelok-eloknya bukan sahaja melihat jenamanya, malah bahan-bahan yang terkandung dalam sabun tersebut supaya selamat untuk anak-anak. Satu sabun bayi yang mengandungi bahan selamat dan digunakan secara meluas ialah Johnson Milk Rice. Produk ini mempunyai banyak ciri yang boleh diperhatikan iaitu:semakan Sabun bayi Johnson Milk Rice di bawah:

Kandungan di Dalam Sabun Bayi Johnson Milk Rice

Sabun Bayi Johnson Milk Rice

Siapa yang tidak tahu jenama Johnson? Sebagai pengeluar yang menyediakan pelbagai peralatan bayi, Johnson merupakan jenama terkenal yang masih dipercayai oleh ibu bapa sehingga kini. Salah satu produk Johnson yang paling popularsemakan positif ialah sabun bayi Johnson Milk Rice.

Mana tidaknya, sabun bayi ini mengandungi pelbagai bahan yang sangat selamat untuk kulit bayi yang sensitif. Mengikutisemakan sabun bayi Johnson Milk Rice lengkap, berdasarkan kandungan yang ada di dalamnya:

1. Protein Susu

Sesuai dengan namanya, sabun bayi Johnson Rice Milk Rice ini mengandung susu yang sangat bermanfaat untuk kulit. Kandungan susu yang di dalam sabun ini mampu menghaluskan serta melembutkan kulit bayi. Hal ini disebabkan adanya kandungan enzim serta asam amino yang ada di dalam susu.

Bukan itu sahaja,Asid laktik Bahan-bahan dalam susu juga akan membantu membuang sel-sel kulit mati dengan lembut. Jadi kulit bayi akan lebih lembap. Malah, dengan menggunakan sabun ini, kandungan antioksidan di dalamnya akan menghalang kerosakan sel kulit bayi akibat radikal bebas.

2. Nasi atau Nasi

Seperti yang diketahui, kulit bayi lebih mudah menyerap dan kehilangan lembapan berbanding orang dewasa. Kandungan ekstrak beras dalam sabun bayi ini akan mengatasi masalah ini. Selain itu,nutrien Beras juga mampu mencerahkan kulit. Dengan cara itu, kulit bayi anda akan lebih berseri apabila menggunakan sabun ini.

3. Mineral dan Vitamin

Apabila anak anda membesar, anda mesti sentiasa memberi perhatian maksimum untuk menjaga kulit anda. Oleh itu, sabun bayi Johnson Milk Rice diperlukan untuk penjagaan rutin. Selain mengandungi susu dan beras, sabun bayi ini juga mempunyai 200% lebih vitamin dan mineral yang sangat berguna. Dengan kandungan ini, kulit bayi akan mendapat nutrisi yang lengkap.

4. Vitamin A

Salah satu vitamin yang sering terdapat dalam produk sabun bayi ialah vitamin A. Vitamin A mampu mencegah pelbagai jenis masalah kulit seperti kulit kusam. Sapuan vitamin A pada kulit akan memberikan manfaat yang maksimum.

5. Vitamin E

Banyak manfaat yang ditawarkan oleh vitamin E. Maka tidak hairanlah bahan ini sering dijumpai dalam produk kecantikan termasuk sabun bayi. Kandungan vitamin E akan membantu mengekalkan kulit yang sihat dan cantik. Kerana ia mengandungi vitamin Eantioksidan yang mampu mengatasi masalah kulit kering.

Kelebihan Johnson Milk Rice Baby Soap

Bercakap tentang kelebihan, sabun bayi Johnson Milk Rice mempunyai beberapa aspek yang mesti diambil kira. Banyak review sabun bayi Johnson Milk Rice mengatakan sabun ini adalah sabun pilihan ibu bapa. Mana tidaknya, sabun ini menawarkan kelebihan yang bakal pengguna perolehi jika memilihnya seperti:

1. Hipoalergenik

Salah satu syarat untuk memilih sabun bayi ialah sabun tersebut telah diuji secara klinikaldermatologi. Sehingga penggunaan sabun dapat memberikan keselesaan dan kelembutan pada kulit bayi.

Sabun bayi Johnson Milk Rice telah diuji secara klinikal. Dengan cara itu, bayi akan mengelakkan iritasi dan alahan jika menggunakan sabun ini. Selain itu, sabun Johnson juga sangat selamat untuk kegunaan berumur 6 hingga 24 bulan.

2. pH Seimbang

Sila ambil perhatian bahawa pH sabun bayi adalah sangat penting. Sebagai ibu bapa, anda harus memilih sabun bayi dengan pH yang seimbang. Ini bertujuan untuk mengekalkan tahap pH pada kulit bayi.

Dengan mengekalkan pH kulit bayi anda dengan betul, ia akan sangat membantu dalam merawat dan mencegah masalah kulit. Seperti ruam lampin, jerawat, kulit kering, jerawat bayi dan ekzema. Nah, sabun Johnson telah diformulasikan dengan pH seimbang mengikut jurnal Pedriatic Dermatology, iaitu sekitar 5.5.

3. Mempunyai aroma yang harum dan lembut

Aroma yang ditawarkan oleh sabun bayi ini sangat wangi dan lembut. Selepas menggunakan sabun ini, ibu bapa pasti ingin terus mencium anak-anak mereka. Kerana sabun mempunyai wangian semulajadi dan tidak terlalu kuat. Malah beberapasemakan Sabun bayi Johnson Milk Rice mengatakan bahawa haruman sabun ini agak tahan lama.

4. Busa tidak Berlebihan

Menggunakan sabun bayi Johnson Milk Rice untuk memandikan anak anda akan menggembirakan anak anda. Sebab buih dari sabun ni agak besar tapi tak berlebihan. Dengan cara ini, kanak-kanak boleh mandi sambil bermain buih. Kelebihannya ialah sabun ini tidak menyakitkan jika ia masuk ke dalam mata anda. Jadi ia sangat selamat digunakan.

5. Kandungan Aman

Seperti yang dijelaskan di atas, bahan-bahan dalam sabun bayi Johnson Milk Rice adalah sangat selamat. Kerana bahan yang digunakan telah diuji secara klinikal. Selain daripada itu, terdapat banyak manfaat daripada setiap bahan yang terkandung dalam sabun.

6. Harga Berpatutan

Dengan pelbagai bahan di dalamnya, harga sabun bayi Johnson Milk Rice sangat murah dan mampu milik. Harga sabun bayi Johnson Milk Rice bermula dari hanya 12 ringgit untuk 400 ml.

Keburukan Johnson Milk Rice Baby Soap

Di sebalik kelebihannya, setiap sabun bayi juga ada kekurangannya. Tetapi malangnya, berdasarkansemakan Sabun bayi Johnson Milk Rice, sabun ini hanya mempunyai satu kelemahan. Iaitu, sukar untuk mencari produk ini di pasar raya. Kerana sabun Johnson biasanya hanya terdapat dikedai atas talian ataukedai bayicuma.

Cara Menggunakan Johnson Milk Rice Baby Soap

Sama seperti sabun bayi secara umum. Untuk menggunakan sabun bayi Johnson Milk Rice, mula-mula basahkan badan bayi menggunakan air suam dahulu. Buat buih daripada sabun Johnson. Kemudian, gosok perlahan-lahan buih ke seluruh badan bayi. Gunakan tangan atau kain lap semasa melakukan ini.

Jika ya, bilas dengan air suam sehingga bersih sepenuhnya. Untuk mendapatkan hasil yang maksimum, gunakan rawatan lain. Ibu bapa boleh menggunakan pelbagai varian produk Johnson Milk Rice yang serupa. Bermula darilosyen, syampu,dan lain lain.

Baca Juga: Ulasan Sabun Bayi Johnson dan Jenisnya untuk Kulit Bayi

Itulah semakan Sabun bayi Johnson Milk Rice yang boleh diberikan. Dengan banyaknya maklumat yang dikemukakan di atas, ia boleh menjadi pertimbangan ibu bapa dalam memilihnya. Lebih-lebih lagi, selain daripada kandungannya yang banyak dan manfaat yang kaya, harga produk ini sendiri agak berpatutan dan tidak membebankan! Sangat setanding dengan kualiti perlindungan yang diberikan!

Tags

Related Post

Leave a Comment