Xiaomi Menggegar dengan Smart tv 100 Inci yang Hebat

Donna

Xiaomi baru saja melancarkan smart tv baharu yang hebat dan berpotensi memecahkan rekod. Xiaomi TV S Pro 100 merupakan TV yang begitu besar dengan skrin sebesar 100 inci dan kecerahan maksimum mencapai 1,000 nits. TV pintar ini telah diperkenalkan di China, negara asal pembuat Tiongkok tersebut.

Smart tv kolosal ini merupakan yang terbesar yang pernah dihasilkan oleh Xiaomi dan telah mencuri perhatian di seluruh dunia. Banyak yang berharap agar ia akan tersedia di Eropah. Mari kita lihat dengan lebih dekat ciri-ciri menakjubkan TV baru ini.

Xiaomi TV S Pro 100 mempunyai skrin sebesar 100 inci yang sangat besar, menjadikannya TV Pintar terbesar dari Xiaomi. Ia boleh dipasang dalam tiga mod berbeza: dipasang di dinding, diletakkan pada pemegangnya, atau dipasang pada konsol pusat yang boleh bergerak. Dengan skrin yang luas ini, ia mempunyai keupayaan untuk mengisi seluruh dinding dengan imej dan warna yang hidup.

Salah satu ciri menarik Xiaomi TV S Pro 100 adalah kawalan yang tepat terhadap pencahayaan, dengan 384 zon kawalan bebas. Ia juga menawarkan nisbah kontras dinamik sebanyak 1 juta banding 1. Ini memastikan warna yang dalam, hitam yang sempurna, dan representasi warna yang hidup.

Smart TV ini dilengkapi dengan pengesan kecerahan yang secara automatik menyesuaikan kecerahan skrin berdasarkan keadaan pencahayaan sekeliling. Kemampuan ini adalah salah satu kelebihan utama Smart TV ini.

Selain itu, Xiaomi TV S Pro 100 menyokong kadar segar tinggi sehingga 144 Hz. Ini memastikan gerakan yang lancar dan halus, yang sangat berguna untuk menonton kandungan penuh aksi dan bermain permainan. Dalam Mod Bersaing, kadar segar mencapai 240 Hz yang mengagumkan.

Dari segi reproduksi warna, TV ini meliputi 94% ruang warna DCI-P3 dan mampu menghasilkan lebih satu bilion warna. Ia juga menawarkan suhu warna yang boleh disesuaikan berdasarkan kandungan dan persekitaran, memberikan pengalaman menonton yang lebih menyeluruh.

Xiaomi TV S Pro 100 dilengkapi dengan pensijilan AMD FreeSync. Ini menghasilkan pemutaran kandungan dengan latency yang rendah, kira-kira 4 ms. TV ini juga dilengkapi dengan dua input HDMI 2.1 untuk mengurangkan lag input.

Untuk audio, TV ini dilengkapi dengan lapan unit bunyi dengan daya bunyi sebanyak 30 W. Ia juga menyokong Dolby Vision dan Dolby Panorama, meningkatkan pengalaman audiovisual.

Di dalamnya, TV ini menggunakan pemproses quad-core dengan RAM 4 GB dan storan dalaman 64 GB. Menjadikannya salah satu TV pintar yang paling berkuasa di pasaran.

Xiaomi TV S Pro 100 dijual pada harga 17,999 yuan (sekitar RM11.500) dan kini hanya tersedia di China, tanpa maklumat mengenai ketersediaannya di kawasan lain termasuk malaysia

Berkaitan:

Tags

Related Post

Leave a Comment