Baharu Samsung Kini Di Malaysia SMART TV QLED 98-Inci dan OLED 77-Inci Bermula Dari RM30,999

Donna

Samsung hari ini telah mengemas kini barisan SMART TV 2023 yang diumumkan sebelum ini dengan dua model baharu untuk pasaran tempatan. Ini termasuk QLED 4K Q80C 98-inci besar, yang diikuti oleh OLED 4K S95C 77-inci. Kedua-dua TV boleh dibeli di Malaysia mulai hari ini.

Yang pertama meneruskan legasi Samsung dalam menyediakan salah satu paparan SMART TV terbesar dalam industri dengan skrin 98-inci yang sangat besar dengan bezel tipis. Seperti yang tersirat oleh namanya, panel pada Q80C menampilkan teknologi QLED jenama, yang dikuasakan oleh pemproses Neural Quantum 4K onboard. Skrinnya mampu menyokong sehingga resolusi 4K dengan keupayaan peningkatan AI, mempunyai kadar penyegaran 120Hz, dan menyokong HDR10+ dan Quantum HDR+. Turut terbina dalam ialah ciri peningkatan imej seperti Direct Full Array, Real Depth Enhancer dan Motion Xcelerator Turbo+ untuk menyediakan visual yang kaya dan seperti hidup, manakala Mod Filmmaker memaparkan filem dan rancangan dalam format asal yang dimaksudkan oleh penciptanya.

Samsung 98-inci 77-inci QLED OLED TV Malaysia
Samsung 98-inci QLED 4K Q80C (Imej: Samsung)

Dari segi audio, yang ditampilkan pada QLED 4K Q80C 98-inci ialah pembesar suara stereo 2.2CH 40W yang ditala Dolby Atmos dengan teknologi OTS Lite untuk mensimulasikan bunyi sekeliling 3D. Di samping itu, TV juga dilengkapi dengan sokongan Q-Symphony yang membolehkan kedua-dua pembesar suara onboard dan bar bunyi yang disambungkan untuk menghasilkan pengalaman bunyi yang lebih harmoni secara serentak.

Berkaitan:

Sudah tentu, TV mempunyai banyak ciri pintar juga, yang dikuasakan oleh sistem pengendalian Tizen. Ini termasuk hab terbina dalam SmartThings, kawalan berasaskan suara, perkhidmatan penstriman prapasang dan banyak lagi. Selain itu, turut terdapat empat port HDMI, dua USB-A, port LAN Ethernet, audio keluar digital (optik), serta sokongan WiFi5 dan Bluetooth 5.2.

Samsung 98-inci 77-inci QLED OLED TV Malaysia
Samsung 77-inci OLED 4K S95C (Imej: Samsung)

Seterusnya ialah TV OLED 4K S95C 77-inci, yang melakukan kebanyakan perkara yang mampu dilakukan oleh model QLED Q80C 98-inci, tetapi sebaliknya menampilkan panel OLED yang lebih kecil. Perbezaan lain termasuk sistem onboardnya, yang terdiri daripada pembesar suara 4.2.2CH 70W berbilang Dolby Atmos dipertingkat dengan woofer.

Samsung 77-inci OLED 4K S95C (Imej: Samsung)

Sementara itu, ketersambungan pada S95C terdiri daripada empat port HDMI, tiga USB-A, satu USB-C untuk kamera sahaja, port Ethernet, audio keluar digital (optik, serta sokongan WiFi5 dan Bluetooth 5.2. Perlu juga dinyatakan bahawa TV menampilkan reka bentuk “Infinity One” Samsung, di mana anda boleh memilih terus melampirkan kotak One Connect yang disertakan ke bahagian belakang dudukan untuk penampilan yang lebih bersih dan bersatu, atau biarkan ia dipisahkan sebagai unit yang berasingan.

Samsung 98-inci 77-inci QLED OLED TV Malaysia
Imej: Samsung

TV QLED 4K Q80C 98-inci baharu dan 77-inci OLED 4K S95C TV boleh didapati sekarang dan masing-masing berharga RM 33,999 dan RM30,999. Berkenaan dengan bekas model, mari kita berharap bahawa ia tidak dibina mengikut pesanan seperti rakan sejawatannya 8K dari 2019, yang memerlukan sehingga 8 minggu untuk pemasangan dan penghantaran selepas pengesahan pembelian. Selain itu, Samsung menyatakan bahawa mereka yang membeli sama ada TV antara 16 hingga 30 Jun juga berhak menerima 43-inci berputar sendiri jenama itu. Sero percuma selagi stok masih ada.

Related Post

Leave a Comment