Ulasan Syampu Bayi Aloe Asli Zwitsal daripada Bahan Semulajadi

Shafana aznii

Daripada banyak produk syampu bayi di pasaran, Zwitsal Natural Aloe dianggap sebagai salah satu yang paling dicari oleh ibu bapa. Ini kerana ramai yang percaya kualiti syampu ini sangat bagus. Ingin tahu bagaimana rupa produk Zwitsal ini sebenarnya? Sebaiknya lihat sahaja ulasan syampu bayi Zwitsal Natural Aloe yang dibentangkan di bawah!

Terdapat dua varian syampu bayi milik Zwitsal, salah satunya yang menjadi tunjang utama ialah varian Natural Aloe syampu. Produk ini terdiri daripada pelbagai bahan semulajadi yang dirumus khas untuk kulit kepala bayi yang lembut. Syampu Aloe Asli Zwitsal sangat disyorkan untuk bayi yang baru lahir atau sedang membesar.

Ulasan Syampu Bayi Aloe Asli Zwitsal

Ulasan Syampu Bayi Aloe Asli Zwitsal dari segi bahan

Syampu Aloe Asli Zwitsal terdiri daripada bahan semulajadi yang telah diuji secara klinikal untuk melembutkan kulit kepala bayi yang baru lahir yang terdedah dan sensitif. Formulasi yang sesuai untuk bayi yang mempunyai pHseimbang dan ia tidak menyakitkan mata adalah nilai utama yang diberikan oleh produk ini. Terdapat tiga bahan semulajadi yang terkandung dalam syampu tersebut iaitu:

1. Aloe Vera

untuk melakukansemakan Syampu bayi Zwitsal, sudah tentu anda perlu berhati-hati dalam melihat bahan semulajadi yang terkandung di sana. Lidah buaya, sebagai salah satu daripada tiga bahan semulajadi dalam syampu Zwitsal, terkenal dengan manfaatnya untuk rambut dan kulit kepala. Selain lembut, syampu ini juga merangsang pertumbuhan rambut bayi.

Aloe vera mempunyai pelbagai vitamin seperti A, B, C, E, asid folik, dan kebaikan lain yang dapat mengekalkan keseimbangan pH kulit kepala. Teksturnya yang lembut membantu melembapkan kulit kepala bayi. Selain itu, bahan ini juga sangat berkesan untuk membersihkan rambut, seterusnya menyihatkan rambut bayi.

2. Kemiri

Bersambung dengan ulasan syampu bayi Zwitsal Natural Aloe, yang kedua dari segi kandungan ialah kehadiran candlenut. Kemiri dipercayai sebagai bahan semula jadi untuk rambut yang telah digunakan sejak zaman dahulu. Ramuan ini mempunyai kebaikan untuk menguatkan rambut supaya tidak mudah gugur dan menjadikannya sihat dan berkilat. Selain itu, kemiri juga bagus untuk kulit kepala bayi untuk merangsang pertumbuhan rambut supaya lebih hitam, lembap dan lebat.

3. Saderi

Kandungan vitamin A, vitamin K, vitamin C, magnesium, dan asam folat yang terdapat di dalam seledri mampu memicu pertumbuhan rambut bayi. Bahan tersebut juga dijadikan sebagai pelebat rambut bayi yang ada di dalam sampo Zwitsal. Kandungan yang terdapat di daun tersebut juga menghambat penyebab rambut rontok dan ketombe akibat kulit kepala yang kering pada bayi.

Varian Saiz dan Harga

Ulasan Syampu Bayi Aloe Asli Zwitsal

Zwitsal Natural Aloe Shampoo terdiri daripada beberapa pilihan saiz yang boleh dipilih mengikut keperluan anda iaitu 100ml dalam bentuktiub, dan berbentuk 300mlpam. Syampu ini juga menyediakan varianisi semula yang mengandungi 250ml dan 450ml untuk isi semula jadi lebih jimat dan jimat. Harga yang ditawarkan juga sangat mesra iaitu:

  • Saiz 100ml berkisar antara 4 ringgit;
  • Varian saiz 300ml berkisar 11 ringgit;
  • Saiz 250ml(isi semula kecil) berkisar 7 ringgit; Dan
  • Akhir sekali ada saiz 450ml(isi semula besar) berkisar 15 ringgit

Kelebihan Varian Aloe Asli Syampu Zwitsal

Ulasan Syampu Bayi Aloe Asli Zwitsal

Berdasarkansemakan Syampu bayi Zwitsal digunakan oleh ibu bapa bayi yang lain, terdapat banyak kelebihan yang menjadikan produk ini sangat popular. Ia bukan sahaja mempunyai aroma bayi yang lembut yang tersendiri, malah ia juga mempunyai pelbagai manfaat untuk kulit kepala dan rambut bayi. Berikut adalah kelebihan syampu Zwitsal Natural Aloe:

1. Hipoalergenik

Sila ambil perhatian, produk syampu Aloe Asli Zwitsal mempunyai bahan kimia yang minimum supaya ia mempunyai khasiatHipoalergenik. Produk ini mengandungi sejumlah kecil bahan yang boleh mencetuskan keradangan pada kulit bayi yang sensitif. Ibu bapa tidak perlu risau tentang reaksi alahan dan kerengsaan pada kulit kepala bayi.

2. Bahan semulajadi berkesan untuk membersihkan kulit kepala

Kerana ia dirumus untuk kulit bayi, bahan-bahan yang digunakan dalam syampu Zwitsal Natural Aloe adalah sangat semulajadi. Buih yang lembut dan banyak berkesan membersihkan kulit kepala bayi yang nipis. Bahan-bahan semulajadi ini juga sangat selamat jika terkena bahagian sensitif bayi seperti mata, hidung dan telinga. Jadi ibu bapa masih berasa selamat semasa aktiviti mandi bayi.

3. Wangian lembut

Produk Zwitsal terkenal dengan aroma tersendiri yang lembut, selesa dan menenangkan. Ia sangat sesuai untuk bayi baru lahir yang tidak boleh menggunakan wangian yang kuat atau produk lain yang mengandungi alkohol tinggi. Sudah tentu, ibu bapa juga akan merasai sensasi lembut haruman unik Zwitsal pada bayi yang menenangkan, untuk meningkatkan kesihatan merekamood.

4. Melembapkan kulit kepala, menjadikan rambut bayi lebat, hitam berkilat dan sihat

Bahan semulajadi dalam syampu Zwitsal yang terdiri daripada aloe vera, candlenut dan saderi sangat bagus untuk menyokong pertumbuhan rambut bayi. Kulit kepala juga menjadi lebih licin dan rambut tumbuh hitam berkilat. Penggunaan biasa syampu Zwitsal dari bayi hingga kanak-kanak juga menjadikan rambut bayi lebih kuat dan sihat.

5. Mudah Dicari dan Jimat

Semakan Perkara yang paling menarik tentang syampu bayi Zwitsal ialah ketersediaannya. Produk ini sangat mudah didapati di hampir semua kedai kecil dan besar. Ibu bapa tidak perlu risau jika kehabisan stok, kerana produk ini sangat familiar dan mudah dicapai. Walaupun ia menggunakan bahan semulajadi yang diuji secara klinikal dan diformulasikan untuk kulit sensitif, harga yang ditawarkan untuk produk ini sangat menjimatkan.

Memandangkan bayi mempunyai banyak keperluan, ibu bapa harus berhati-hati dalam memilih produk bayi yang berkualiti tetapi masih menjimatkan. Zwitsal Natural Aloe Shampoo adalah pilihan yang tepat kerana harga untuk setiap saiz tidak melebihi IDR 50,000. Walaupun harganya mampu milik, namun kualiti produk ini tidak dapat diragui.

Kelemahan Syampu Aloe Asli Zwitsal

Setiap produk mesti adatambah tolak yang perlu diambil kira sebelum membelinya. Ibu bapa perlu tahu bahawa syampu Zwitsal Natural Aloe juga mempunyai kekurangan dalam produk tersebut. Walau bagaimanapun, kekurangan ini tidak benar-benar mengganggu fungsi dan faedah utamanya. Beberapa kekurangan dalam produk ini termasuk;

1. Harumannya terlalu natural

Ciri produk Zwitsal ialah aroma semulajadi yang tersendiri dan unik dalam setiap produk. Ini juga terpakai kepada syampu Aloe Asli Zwitsal. Mungkin bagi sesetengah orang, wangian yang terlalu natural agak mengganggu, malah ada yang tidak menyukainya. Tetapi kembali kepada persepsi individu, kerana aroma adalah masalah rasa.

2. Tekstur terlalu cair

Syampu bayi Zwitsal Natural Aloe mempunyai tekstur cair jadi ia terdedah untuk dituangkan terlalu banyak apabila anda ingin menggunakannya. Untuk bungkusan kecil, ibu bapa juga perlu berhati-hati tentang penyimpanan, kerana pembungkusannya berbentukatas flip sangat terdedah kepada kebocoran. Untuk mengatasinya, ibu bapa boleh menggunakan pembungkusanpam yang lebih menjimatkan.

Baca Juga: 9 Jenama Syampu Bayi Murah, Berkualiti Tinggi untuk Bayi

Banyak produk bayi yang beredar kini mempunyai pelbagai ciri yang ditonjolkan. Produk Zwitsal sendiri terkenal kerana mengandungi lebih banyak bahan semulajadi, jadi ia selamat untuk bayi.Semakan Syampu bayi Zwitsal yang diterangkan di atas pastinya boleh membantu ibu bapa membuat keputusan sebelum membeli produk ini.

Tags

Related Post

Leave a Comment