Adakah Marc Marquez Mahu Sertai Pasukan Satelit?

Donna

adakah-marc-marquez-mahu-sertai-pasukan-satelit
Spekulasi masa depan Marc Marquez semakin sengit selepas permulaan yang sukar untuk musim 2023. Jika dia meninggalkan Honda, adakah Marquez mahu menyertai pasukan satelit?

Pengendali dari Sepanyol itu masih terikat kontrak dengan Honda sehingga penghujung 2024. Bagaimanapun, terdapat potensi kerjasama antara kedua-duanya ditamatkan lebih awal, berikutan situasi malang yang dialami Marquez ketika ini.Marquez hampir selalu jatuh dalam setiap perlumbaan yang menyebabkan dia mengalami kecederaan berulang kali. Juara dunia MotoGP enam kali itu hanya mampu mengambil bahagian dalam perlumbaan Ahad tiga kali dalam lapan siri pertama, malah ia gagal ditamatkan kerana ranap.

Setakat ini Marc Marquez mengesahkan komitmennya kepada pengeluar Jepun. Bagaimanapun, jika Marquez akhirnya memutuskan untuk pergi maka berpindah ke pasukan satelit adalah pilihan yang mungkin.

Terdapat sekurang-kurangnya tiga tempat duduk kosong dalam pasukan Ducati satelit seperti Gresini dan Pramac. Alex Marquez, Fabio di Giannantonio dan Johann Zarco kedua-duanya akan tamat kontrak pada penghujung musim ini.

Marquez memilih untuk berdiam diri tentang meneruskan kerjayanya di Honda. Namun, apa yang jelas Marquez akan kekal bercita-cita tinggi dalam apa jua pasukan yang akan dipertahankannya.

“Saya sentiasa diajar untuk tidak membuat keputusan tertentu apabila anda berada dalam situasi sukar,” katanya dipetik sebagai berkata GPOne. “Sekarang saya perlu berehat, merenung, bercakap dengan orang yang rapat dengan saya, dan kemudian kembali berlumba.”

“Jelas sekali, matlamatnya bukan untuk kedudukan petak pertama. Lagipun, saya seorang pejuang, dan saya akan terus mendesak. Saya tidak benar-benar berubah. Malah pada masa hadapan, saya akan terus memberikan yang terbaik, tidak kira apa situasinya, dalam mana-mana pasukan, tanpa mengira warna.” apa sahaja yang saya akan miliki,” tambahnya Marc Marquez.

Related Post

Leave a Comment