Kesilapan Brad Binder Menjadi Berkat Aleix Espargaro

Donna

Brad Binder Gagal Pecut! Kesilapan Maut Memberi Aleix Espargaro Podium Sebagai "Rahmat"

AssenBrad Binder melakukan kesilapan maut pada pusingan terakhir MotoGP Belanda 2023. Kesilapan itu adalah satu rahmat untuk anda Alex Espargaro yang berakhir di podium.Siri kelapan MotoGP 2023 berlangsung di Litar Assen, Belanda, Ahad (25/6/2023). Francesco Bagnaia keluar sebagai pemenang.

Bagnaia meledak Marco Bezzecchi di belakangnya dengan 1.223 saat. Binder memasuki penamat bendera di tempat ketiga, diikuti oleh Espargaro.

Menyiasat mempunyai penentukuran, Brad Binder melakukan kesilapan melepasi had trek di Pusingan 8 sambil mengelak daripada mengejar Espargaro pada pusingan terakhir. Pelumba KTM itu juga terpaksa jatuh ke tempat keempat.

Pengikat Kesalahan semasa membuat Alex Espargaro naik ke tempat ketiga MotoGP Belanda 2023. Ini merupakan podium pertama untuk pelumba Aprilia musim ini.

Espargaro mengulas mengenai kesilapan Binder yang membawanya ke podium. Dia mengakui bahawa dia telah menunggu untuk itu apabila dia cuba memintas pesaingnya.

“Saya kasihan kepada Brad kerana ia adalah satu kesilapan bodoh. Ia menyebabkan dia kehilangan podium. Amat sukar untuk mencapai podium di sini, tetapi ia adalah perlumbaan,” kata Espargaro, dipetik daripada ranap.

“Saya tahu bahawa saya tidak boleh memintasnya dan amat sukar untuk ketinggalan dalam pecutan, jadi rancangannya adalah untuk kekal sedekat mungkin dan menolaknya ke had dan memaksanya melakukan kesilapan.”

“Akhirnya, dia melakukan kesilapan ketika cuba memecut awal. Saya tahu itu dan inilah sebabnya saya tidak mencubanya di selekoh terakhir,” dedah Aleix Espargaro.

Related Post

Leave a Comment