9 Sabun Bayi yang Baik untuk Kulit Sensitif

Shafana aznii

Menjaga kulit bayi sihat dan terawat adalah cabaran biasa bagi ibu. Sebenarnya ada banyak cara, salah satunya bijak memilih sabun bayi yang bagus untuk kulit sensitif. Bayi masih sangat terdedah jika mereka bersentuhan dengan objek, termasuk sabun.

9 Sabun Bayi yang Baik untuk Kulit Sensitif

Atas sebab ini, teruskan memberi perhatian kepada penjelasan di bawah, supaya anda memahami sabun mandi yang sesuai untuk kulit bayi yang sensitif, seperti berikut:

1. Johnson’s Milk Soap

Produk ini digunakan secara khusus sebagai sabun bayi yang baik untuk kulit sensitif. Sabun Susu Johnson mengandungi protein, susu asli dan vitamin E. Jadi sabun ni boleh membersih dan memberi nutrisi pada kulit. Hasilnya, kulit bayi anda boleh menjadi lebih sihat, cerah, lembut dan licin.

Sabun bayi ini sememangnya telah diuji secara klinikal dan selamat untuk kulit sensitif bayi anda. Sebab itu, sebagai ibu, anda tidak perlu risau jika ingin menggunakan produk ini. Bagaimana nak guna? Cuba urut perlahan-lahan seluruh badan bayi semasa mencuci dengan sabun ini sehingga berbuih. Akhir sekali, bersihkan dan bilas perlahan-lahan dengan air.

2. My Baby Milk Bath Soft and Gentle

Seterusnya ada sabun bayi kedua yang bagus untuk kulit sensitif iaitu My Baby Milk Bath Soft and Gentle. Haruman sabun ini mampu membuatkan bayi berasa gembira dan selesa selepas mandi. Sabun ini telah diuji secara klinikal supaya ia selamat dan boleh dipercayai. Jadi sebagai ibu tak perlu pening kepala kalau nak guna.

Lebih-lebih lagi, My Baby Milk Bath Soft and Gentle mempunyai formula khas yang dapat mengekalkan kulit lembut dan bersih. Terdapat beberapa bahan semulajadi seperti susu, gandum dan vitamin E. Bahan ini dapat membantu melembapkan, menyihatkan dan menyihatkan kulit bayi.

3. Pigeon Baby Transparent Soap Chamomile

Produk sabun ini juga boleh menjadi pilihan yang tepat untuk ibu-ibu yang ingin menjaga kesihatan kulit anak-anak. Sabun bayi ini berbentukbuih atau seperti busa yang lembut. Ada kandungan vernix sebagai lapisan yang melindungi secara semula jadi apabila bayi baru dilahirkan. Dan ada juga kandunganseramida yang mampu melembapkan sehingga kulit menjadi lembut, licin, anjal, cerah dan sihat tentunya.

Tiada bahan berbahaya atau pewangi tiruan dalam produk ini. Kerana sabun ini telah diuji dengan ujianpakar dermatologi jadi selamat untuk si manja anda. Selain itu, Pigeon Baby Transparent Soap Chamomile juga mempunyai tahap pH yang sesuai untuk kulit bayi yang sensitif. Hanya sedikitpam, ibu boleh jadikan badan si kecil lembut, wangi dan bersih.

4. Zwitsal Baby: Bar Soap Natural Milk & Honey

Keempat, ada cadangan lain untuk sabun bayi yang bagus untuk kulit sensitif. Jenamanya cukup popular iaitu Zwitsal Baby. Produk ini mempunyai bahan semulajadi seperti susu dan madu yang dapat menyihatkan kulit supaya kulit bayi menjadi sihat, lembut dan segar. Sebaiknya gunakan produk ini dengan kerap pada bayi untuk hasil perlindungan yang maksimum.

Saat digunakan, sabun bayi ini tidak akan terasa lengket sehingga sangat mudah untuk dibilas. Karena tidak lengket maka bayi pun bisa begitu nyaman saat mandi. Selain itu sabun bayi ini juga mempunyai keharuman yang dapat bertahan lama. Sehingga banyak ibu tertarik untuk bisa mendapatkan kelembutan dan keharumannya. Jadi segera saja coba sabun bayi ini!

5. Pure Baby Liquid Soap: for Sensitive Skin

Satu lagi produk sabun bayi yang ibu boleh cuba ialah Sabun Cecair Bayi Tulen. Jenama sabun ini agak popular juga. Kerana ia khusus untuk kulit sensitif bayi. Ia dalam bentuk cecair supaya lebih selesa digunakan. Lebih-lebih lagi, ia mengandungi oatisirong dan chamomile yang boleh membersihkan dan menjaga kulit.

Ternyata produk Pure Baby Liquid Soap ini juga dapat menjaga kulit dan mencegah pelbagai gangguan kulit seperti panas berduri, dermatitis dan alahan. Sabun bayi ini pastinya tidak mengandungi bahan kimia berbahaya sepertiNatrium Lauril Sulfat (SLS). Selain itu sabun ini juga mempunyai pH yang pas sehingga cocok untuk diaplikasikan kepada si buah hati.

6. Sabun Cecair PUREBB

Produk ini sesuai untuk bayi yang mempunyai sejarah kulit sensitif kerana ia telah diuji secara menyeluruhSecara dermatologi. Sabun ini bukan sahaja membersih malah dapat membantu mencegah kulit daripada pelbagai gangguan seperti iritasi, panas berduri, kulit kering dan alahan. Tiada detergen SLS, pengawet dan alkohol dalam produk ini. Namun, sabun ini dilengkapi dengan bahan dan bahan yang selamat seperti:

  • pelembap yang boleh mengekalkan kelembapan kulit;
  • Inti Oat yang menyejukkan, menenangkan dan melembabkan permukaan kulit;
  • Ekstrak Chamomile sebagai anti-radang atau keradangan;
  • Allantoin yang berfungsi untuk merawat kemerahan akibat kerengsaan kulit; Dan
  • Panthenol yang melembapkan dan menjana semula sel kulit.

7. Zwitsal Baby Bath 2in1 Hair & Body

Zwitsal Natural Baby Shampoo

Lepas tu ada sabun bayi yang bagus untuk kulit sensitif iaitu Zwitsal Baby Bath Natural 2in1 Hair & Body.. Ini adalah sabun mandi yang juga boleh digunakan sebagaisyampu. Produk ini khusus untuk kulit bayi yang sensitif dan lembut. Yang bagusnya, Zwitsal Baby Bath Natural 2in1 Hair & Body telah diuji secara menyeluruhHipo-alergenik, tidak pedih di mata, serta aman untuk kulit si kecil.

Terdapatlebih ringan dan pH seimbang pada Zwitsal Baby Bath Natural 2in1 Hair & Body ini. Jadi ibu tak perlu risau bila nak bersihkan seluruh badan bayi. Selain itu, ada juga kandunganLidah Buaya dan Pro Vitamin B5 pada sabun ini. Kandungan ini dapat memberikan nutrisi untuk kulit. Akibatnya, kulit menjadi lembut, lembap dan rambut berkilat.

8. Cussons Baby Milk Bath Soft & Smooth

Ini adalah sabun mandi berbentukcecair (cecair) yang telah diujidermatologi. Terasa sangat lembut dan selesa pada kulit bayi. Produk ini direka khusus supaya ia tidak pedih apabila terkena mata, jadi ia adalah produk yang sangat disyorkan.

Ada kandungan susu serta minyak mawar yang bisa membantu menjaga kelembutan kulit. Cussons Baby Milk Bath Soft & Smooth juga mempunyai kadar pH mencukupi. Jadi produk ini menawarkan kesegaran yang boleh menggembirakan si kecil anda. Jadi, sejauh manakah anda berminat untuk mencubanya?

9. Buds Super Soothing Hydrating Cleanser

Terakhir ialah produk sabun bayi yang baik untuk kulit sensitif yang dipanggil Buds Super Soothing Hydrating Cleanser. Sabun ini selamat untuk bayi yang baru lahir kerana ia tidak mengandungi pewangi tiruan dan bahan kimia lain yang boleh memudaratkan. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa bahan selamat dalam produk ini, termasuk:

  • Prebiotik yang membantu mengekalkan kulit yang sihat pada badan bayi;
  • Lidah Buaya yang melembabkan serta melembutkan kulit;
  • Vitamin E yang menyuburkan kulit; Dan
  • Gula lembut,fruktan yang menghidrat, serta asid amino, yang berguna untuk mengurangkan kegatalan.

Baca Juga: 10 Jenama Sabun untuk Menghilangkan Bintik pada Bayi

Jadi, itulah 9 sabun bayi yang bagus untuk kulit sensitif. Senarai sabun yang selamat dan cukup popular boleh dipilih dan ditentukan berdasarkan bahan-bahan di dalamnya. Jadi, seorang ibu tidak perlu risau lagi jika ingin mencuba salah satu daripadanya.

Tags

Related Post

Leave a Comment