9 Sabun Basuh Pakaian Bayi Sesuai untuk Kulit Sensitif

Shafana aznii

Keadaan kulit bayi yang baru lahir akan sangat berbeza dengan kulit orang dewasa. Dengan cara itu, segala yang berkaitan dengan bayi mesti dilayan dengan layanan istimewa. Salah satunya membasuh baju bayi. Beberapa sabun pakaian bayi yang bebas daripada bahan tambahan juga boleh menjadi pilihan yang selamat.

9 Sabun Basuh Pakaian Bayi Sesuai untuk Kulit Sensitif

Sabun Basuh Pakaian Bayi

Jika orang di rumah masih membasuh pakaian bayi dengan detergen biasa, maka ini mesti dihentikan segera. Sebab penggunaan detergen ini boleh menyebabkan iritasi pada kulit bayi. Sebaliknya, detergen bayi, yang biasanya mempunyai formula khusus untuk kulit bayi yang sensitif, sangat disyorkan. Berikut ialah senarai sabun pakaian bayi terbaik:

1. Sleek Baby Laundry Detergent

Sleek sendiri telah mengeluarkan beberapa produk khusus untuk bayi, salah satu contohnya ialah sabun pencuci pinggan mangkuk bayi. Selain itu, terdapat juga detergen khas untuk pakaian bayi di bawah teduhanjenama ini. Detergen Cucian Bayi Anggun ialah sabun pencuci pakaian bayi yang pertama dan satu-satunya disyorkan dengan formula Ekstrak Tumbuhan Semulajadi.

Kebaikan bahan ini ialah ia menjadikan pakaian lembut supaya tidak menyebabkan kerengsaan kulit. Kelebihan lain ialah detergen ini mampu membersihkan walaupun kotoran degil pada gentian fabrik. Terdapat juga kandunganantibakteria semulajadi yang akan memastikan kebersihan pakaian bayi. Dengan cara itu, pakaian si manja anda akan kekal bersih, wangi dan lembut.

2. Rinso Gentle Liquid Detergen

Produk ini dirumus khas untuk mereka yang mempunyai kulit sensitif dan juga boleh digunakan untuk mencuci pakaian bayi. Menggunakan teknologibuih pintar Terbaru, detergen ini hanya memerlukan separuh jumlah air daripada biasa. Jadi selain berguna untuk menjaga kesihatan kulit bayi, menggunakan Rinso Gentle Liquid Detergent juga boleh menjimatkan air.

Dengan kandungan pH yang lebih rendah, detergen ini adalah pilihan yang tepat untuk memastikan pakaian bayi sentiasa lembut dan bersih. Cara ia berfungsi menembusi jauh ke dalam gentian fabrik, menjadikannya mungkin untuk menyelesaikan kotoran tidak kira betapa sukarnya ia. Bukan sahaja bayi, pakaian ahli keluarga lain yang mempunyai kulit sensitif juga boleh dikendalikan oleh detergen ini.

Baca Juga: 7 Cara Memilih Sabun Bayi yang Sesuai untuk Bayi

3. Cussons Baby Liquid Detergent

Jenama ini sudah sangat terkenal di pasaran. Ya, Cussons Baby juga mengeluarkan produk detergen bayi istimewa dengan aroma lembut yang mengandungi ekstrak sitrus semulajadi. Bukan sahaja memberikan aroma, ramuan ini juga mampu merawat jeragat tanpa menyebabkan kerengsaan kulit.Chamomile di dalamnya pun akan menjaga pakaian bayi tetap halus.

Keseimbangan pH dan 0% kandungan peluntur dalam produk ini pastinya tidak akan menyebabkan kerosakan pada kulit bayi.Agen antibakteria yang melengkapkan formula detergen ini akan memastikan pakaian bayi kekal bersih dan bebas bakteria. Dengan cara itu, pakaian bayi akan mendapat perlindungan tambahan.

4. Pigeon Baby Laundry Detergent Powder

Bagi penggiat alam sekitar yang sihat, saranan untuk sabun pakaian bayi ini sangat sesuai. Formula Serbuk Detergen Pencuci Bayi Pigeon adalah 100% percumapendarfluor dan fosfat jadi ia mesra alam sekitar. Apabila bercakap tentang membersihkan kotoran pakaian, tidak perlu meragui detergen ini. Walau bagaimanapun, detergen ini tidak akan merosakkan warna pakaian.

Antibakteria dalam produk ini didakwa mampu membunuh sehingga 99.9% kuman dan bakteria. Pigeon Baby Laundry juga mengandungi bahan semulajadi yang akan memberikan kelembutan pada pakaian bayi dan aroma yang selesa. Jadi produk ini sangat selamat digunakan untuk bayi atau kanak-kanak.

5. Cycles Mild Laundry Detergent for Babies

Detergen seterusnya ini dihasilkan dalam bentuk cecair atau serbuk, jadi pengguna boleh memilih varian yang paling sesuai. Dari segi harga pula, Cycles Mild Laundry Detergent for Baby mempunyai harga yang agak tinggi. Walau bagaimanapun, rasa ini sangat sesuai dengan produk yang telah lulus ujianhipoalergenik dan bebas daripada bahan berbahaya seperti SLS dan SLES.

Hipoalergenik itu sendiri adalah ujian yang boleh memastikan produk tersebut selamat untuk kulit bayi yang sensitif dan halus. Tambahan pulapenghantaran Formulasi tertinggi di dalamnya akan menjamin bahawa detergen ini bebas sisa berbanding produk lain yang serupa. Jadi tidak akan ada zarah tertinggal yang boleh merengsakan kulit bayi.

6. Little Tree Baby Laundry Detergent

Produk detergen ini menawarkan pelbagai varian aroma dan mempunyai sensasi santai yang selesa. Terdapat dalam bau lavender,oren, dan limau gedang yang akan membuatkan anda berehat apabila anda menghirupnya. Selain itu detergen ini juga mengandungipokok teh yang akan memanjakan kulit bayi. Formulasi lain di dalamnya juga akan membersihkan kotoran degil.

Selain pakaian bayi, sabun basuh pakaian bayi yang disyorkan ini juga boleh digunakan pada pakaian semua ahli lain. Perbelanjaan keluarga juga boleh dijimatkan dengan menyediakan hanya satu produk detergen untuk pakaian semua ahli keluarga. Detergen ini juga tidak mengandungi peluntur pakaian yang boleh merosakkan gentian fabrik.

7. Buds Organics Baby Safe Cucian Detergen

Bukan sahaja sukar untuk membersihkan kotoran yang sukar, Buds Organics Baby Safe Laundry juga lembut dan selamat untuk kulit bayi. Dirumus dengan bahan-bahan yang diekstrak secara semula jadi daripada pertanian organik, detergen ini dilengkapi dengan aroma minyak pati yang menenangkan. Selain itu, produk ini bebas daripada pewarna, pewangi tiruan dan bahan berbahaya yang lain.

Dengan bahan-bahannya yang mesra kulit bayi yang lembut dan sensitif, sudah tentu produk ini akan sangat selamat untuk mencuci pakaian bayi setiap hari. Kini, anda tidak perlu lagi risau tentang kesihatan kulit bayi anda. Buds Organics Baby Safe Laundry Detergen telah terbukti secara klinikal untuk menjamin ini.

8. Beauty Barn Home

Produk seterusnya menawarkan kepraktisan dalam hanya satu item. Detergen ini mempunyai fungsi pelbagai guna, bukan sahaja mencuci pakaian bayi, Beauty Barn Home juga boleh digunakan untuk mencuci semua jenis peralatan. Bermula dari peralatan makan, mainan, malah mencuci tangan. Diperkaya dengan antibakteria dan pencerah semulajadi, perabot dijamin bersih dan bersih.

Formulanya sangat selamat dan sangat sesuai untuk mereka yang mencari detergen percumasteroid, toksik, tiruan, pewangi, dan minyak galian. Produk ini juga percumalanolin, paraben, sertadrivatif silikolin. Jadi ia lembut pada kulit, malah boleh mencegah ekzema pada kulit tangan. Tidak hairanlah produk ini mempunyai harga yang agak tinggi di pasaran.

9. Babymax Baby Safe Detergent

Pengesyoran untuk sabun pakaian bayi ini didakwa mengandungi bahan semula jadi yang boleh dilihat dari jaminan labelHomeFreepada pembungkusan. Dirumus daripada bahan berasaskan tumbuhan, detergen ini juga bebas daripada pewarna, enzim, paraben, SLS dan formaldehid. Dengan kerja yang maksimum, pakaian bayi akan sentiasa bersih dan cerah.

Dengan teknologi dan proses semulajadi dalam pembuatannya, detergen ini dirumus untuk kulit bayi yang sensitif. Dilengkapi dengan teknologipelindung anti bakteria Detergen Babymax Baby Safe yang paling canggih adalah berkesan dalam membersihkan kotoran yang melekat pada pakaian dan membunuh bakteria. Aroma yang ada padanya sangat menenangkan.

Itu senarai cadangan sabun cucian bayi yang sesuai untuk kulit sensitif walaupun. Kerengsaan kulit pada bayi tidak boleh dipandang ringan. Mengendalikan segala yang berkaitan dengan kulit bayi mesti dilakukan secara khusus dan penuh perhatian. Salah satu cara adalah dengan memilih detergen yang sesuai dengan gentian fabrik pakaian bayi di atas.

Tags

Related Post

Leave a Comment