Mengandungi Asid Salisilik, 5 Pencuci Badan Ini Boleh Melawan dan Jerawat Dada!

Donna

Walaupun orang lain tak nampak, jerawat belakang atau dada boleh rasa gatal-gatal dan membuatkan kita rasa tidak selamat. Lebih-lebih lagi kalau banyak, bila panas, jerawat yang meradang akan membuatkan anda rasa lebih tidak selesa! Selain rajin menggunakan ubat jerawat, anda boleh memilih sabun mandi yang mengandungi Salicylic Acid untuk mengatasinya. Semak beberapa cadangan di bawah!

Some by Mi AHA BHA PHA Miracle Body Cleanser

some by mi soap untuk merawat jerawat belakang

Adakah anda biasa dengan siri Some by Mi AHA BHA PHA? Produk tonernya sangat popular beberapa tahun lalu. Garis untuk kulit berjerawat ini memang berkesan dan disukai ramai. Bukan sahaja rawatan muka, mereka juga ada penjagaan badan-nya. Cuba ia cuci badan yang ini! Kandungan AHA dan PHA akan menanggalkan sel kulit mati, manakala BHA (Salicylic Acid) pula bagus untuk membersihkan kotoran yang menyumbat pori-pori. Dilengkapi dengan Houttuniya Cordata, Eucalyptus, dan Truecica, produk ini akan mengurangkan jerawat pada badan sambil mengekalkan kelembutan kulit.

Neutrogena Body Clear Body Wash

Bukan sahaja pencuci muka-ia hanya bagus, cuci badan Neutrogena juga disyorkan untuk anda yang mempunyai masalah jerawat belakang dan dada. Mengandungi 2% Salicylic Acid, pencuci badan ini direka khusus untuk membersihkan kulit sekaligus mengurangkan jerawat pada badan. Boleh pakai pagi dan malam, tidak berminyak, Tidak pori tersumbat, dan pastikan kulit anda sentiasa lembap.

ERHA AcneAct BHA & Mugwort Acne Body Wash

erha body wash untuk jerawat belakang

Ia bukan sahaja diperkaya dengan BHA untuk melawan jerawat, tetapi ia juga mengandungi D-Panthenol dan teh hijau untuk melembapkan kulit, dan mengekstrak mugwort untuk melegakan kulit yang merengsa. Kandungan pH adalah seimbang, jadi ia tidak menghilangkan kelembapan semula jadi kulit anda dan selamat untuk kegunaan harian. Lengkap, ya?

Teddy Clubs BHA Bacne Balancing Body Wash

Selain daripada 1% Salicylic Acid sebagai bahan utama yang melawan jerawat, terdapat juga 0.3% Lactic Acid dan Niacinamide untuk membantu menjadikan kulit tegang. bercahaya. Juga dilengkapi dengan mugwort yang menenangkan kulit sambil menjaga pori-pori bersih, juga Lidah Buaya terkenal dengan pelembab dan menyegarkan.

Berkaitan: Bolehkah pelindung matahari yang dirumus khas melindungi kulit sambil menggalakkan pertumbuhan karang?

Mirael I Am Acne Free Matcha Oat Pencuci Badan Tanpa Jerawat

mirael matcha oat body wash untuk jerawat belakang

cuci badan Yang local ni memang unik, sebab boleh guna kat muka serentak. Formulanya lembut, malah selamat untuk wanita hamil dan menyusu, serta untuk kanak-kanak dari umur 7 tahun. Itu kerana kandungannya minyak oat yang bagus untuk melembapkan kulit dan boleh merawat kulit sensitif, ekstrak teh hijau untuk melindungi kulit, dan terkapsul Salicylic Acid yang merawat jerawat tanpa merengsakannya. Bebas sulfat, alkohol dan paraben, dan pH seimbang!

Itulah 5 produk sabun mandi yang mengandungi Salicylic Acid untuk menghilangkan jerawat belakang dan dada yang menjengkelkan. Semuanya boleh digunakan setiap hari, jadi gunakannya dengan kerap! Jangan lupa juga memakai pakaian yang lembut dan menyerap peluh, supaya keadaan jerawat badan tidak menjadi lebih teruk dan selesa melakukan aktiviti sepanjang hari.

Related Post

Leave a Comment