Haerin NewJeans Dilantik Sebagai Duta Global Dior Jewelry dan Beauty House Ambassador!

Donna

Haerin NewJeans, seorang selebriti Kpop yang merupakan ahli kumpulan gadis New Jeans, baru-baru ini berjaya dilantik sebagai duta global untuk Dior Jewelry dan Beauty House Ambassador pada hari Rabu (26/4/2023) yang lalu. Berita gembira ini sangat membanggakan bagi Haerin, kerana selain berjaya dalam karier keartisan dengan format kumpulan, populariti individunya sebagai ikon atau duta jenama dari jenama terkenal seperti Dior juga sangat membanggakan.

Dalam pengumuman yang dibuat oleh agensi ADOR, Haerin telah dilantik sebagai duta global Dior Jewelry dan Beauty House Ambassador. Tugasnya adalah mewakili Dior Jewelry sebagai duta global mulai tahun ini, dan pada masa yang sama, mewakili Dior Fashion dan Dior Beauty khususnya di Korea Selatan sebagai house ambassador bersama beberapa artis terkenal lain seperti Jisoo BLACKPINK, Jimin BTS, dan Cha Eun Woo ASTRO. Tidak hanya itu, Haerin juga dijadwalkan untuk menjadi model sampul majalah Vogue Korea edisi Mei, dengan mengenakan pakaian dan perhiasan dari Dior.

Berkaitan Dengan Haerin NewJeans

Kabar bahagia ini juga disambut baik oleh warganet tempatan Korea. Mereka memberikan pelbagai reaksi positif atas pemilihan Haerin NewJeans sebagai duta jenama DIOR. Namun, terdapat juga warganet yang memberikan komen yang kurang menyenangkan kerana merasakan bahawa imej Haerin kurang sesuai dengan Dior. Walaupun begitu, prestasi yang telah dicapai oleh Haerin tidak dapat disangkal dan patut diapresiasi oleh semua peminat seni Kpop dan fashion di seluruh dunia.

Related Post

Leave a Comment