7 Supermodel “Barbie Hidup” Dengan Gaya Dan Tubuh Badan Idaman

Donna

Bercakap tentang model asing tidak akan pernah berakhir. Selain catwalk mereka yang menuntut kesempurnaan, memiliki visual yang menawan dan lain daripada yang lain juga antara faktor seseorang model itu kelihatan ikonik dalam industri fesyen.

Biasanya model sering dikenal pasti dengan anak patung Barbie. Mempunyai badan yang tinggi, langsing, rambut perang, dan mata biru, beberapa model terkenal berikut dianggap layak mendapat jolokan ‘Barbie yang hidup’ kerana keserupaan visual mereka dengan anak patung itu.

1. Salah satu renungan terbaik Karl Lagerfeld, Claudia Schiffer mempamerkan gaya feminin Barbie yang terkenal dengan set tweed merah jambu dengan bahagian atasan labuci sebagai inner di pameran Chanel Spring/Summer 1995.

Salah satu renungan terbaik Karl Lagerfeld, Claudia Schiffer mempamerkan gaya feminin Barbie yang terkenal dengan set tweed merah jambu dengan bahagian atasan labuci sebagai inner di pameran Chanel Spring/Summer 1995.
vogue.com

2. Karen Mulder, model dari Belanda, juga memegang gelaran Barbie hidup pada tahun 90-an. Bukan tanpa sebab, catwalk Karen Mulder ketika mempersembahkan rekaan pereka dianggap sangat menyeronokkan dan berperwatakan.

Karen Mulder, model dari Belanda, juga memegang gelaran Barbie hidup pada tahun 90-an. Bukan tanpa sebab, catwalk Karen Mulder ketika mempersembahkan rekaan pereka dianggap sangat menyeronokkan dan berperwatakan.
vogue.com

3. Memasuki tahun 2000-an, Gemma Ward adalah seorang supermodel muda yang terkenal telah melakonkan pentas seni untuk ratusan jenama mewah. Malah model itu diminta terus oleh Miuccia Prada untuk membawa rekaannya di landasan.

Memasuki tahun 2000-an, Gemma Ward adalah seorang supermodel muda yang terkenal telah melakonkan pentas seni untuk ratusan jenama mewah. Malah model itu diminta terus oleh Miuccia Prada untuk membawa rekaannya di landasan.
vogue.com

4. Vlada Roslyakova juga menghabiskan masa mudanya dengan mempersembahkan pakaian daripada pereka terkenal. Wanita dari Rusia itu disenaraikan sebagai salah seorang model paling berpengaruh pada tahun 2000-an oleh French Vogue.

Vlada Roslyakova juga menghabiskan masa mudanya dengan mempersembahkan pakaian daripada pereka terkenal. Wanita dari Rusia itu disenaraikan sebagai salah seorang model paling berpengaruh pada tahun 2000-an oleh French Vogue.
vogue.com

5. Miranda Kerr semakin melonjak selepas dibarisi menjadi Victoria’s Secret Angels pada 2007. Selain itu, Miranda Kerr juga sering diberi kepercayaan untuk membawa koleksi pakaian mewah dari Moschino ke Prada.

Miranda Kerr semakin melonjak selepas dibarisi menjadi Victoria's Secret Angels pada 2007. Selain itu, Miranda Kerr juga sering diberi kepercayaan untuk membawa koleksi pakaian mewah dari Moschino ke Prada.
toofab.com

6. Supermodel idola generasi baharu, Barbara Palvin mula menjadi viral selepas dia melakukan pentas peragaan untuk Victoria’s Secret pada 2012. Seperti Barbie hidup, visual Barbara Palvin dikatakan gabungan Brooke Shields dan Natalia Vodianova.

Supermodel idola generasi baharu, Barbara Palvin mula menjadi viral selepas dia melakukan pentas peragaan untuk Victoria's Secret pada 2012. Seperti Barbie hidup, visual Barbara Palvin dikatakan gabungan Brooke Shields dan Natalia Vodianova.
celebsfirst.com

7. Dari kempen hingga ke landasan, Versace sentiasa mempercayai Gigi Hadid untuk mempersembahkan pakaian mereka. Tidak hairanlah Gigi Hadid berada dalam senarai muse kegemaran Donatella Versace bersama Bella Hadid.

Dari kempen hingga ke landasan, Versace sentiasa mempercayai Gigi Hadid untuk mempersembahkan pakaian mereka. Tidak hairanlah Gigi Hadid berada dalam senarai muse kegemaran Donatella Versace bersama Bella Hadid.
vogue.com

Related Post

Leave a Comment