Jennie BLACKPINK Tamat Sedih di The Idol Episod 5, Gagal Debut sebagai Penyanyi

Donna

Siri HBO The Idol yang dibintangi Jennie BLACKPINK secara rasminya telah berakhir pada hari Ahad (2/7/2023). Malangnya watak Jennie BLACKPINK mendapat pengakhiran yang menyedihkan.

Sejak tayangan perdana pada Ahad (4/6/2023), The Idol telah mengundang kontroversi kerana menampilkan banyak adegan eksplisit. Salah satunya ialah babak Jennie BLACKPINK melakukan tarian sensual bersama beberapa orang lelaki.

Punca Jennie BLACKPINK membintangi The Idol tiba-tiba menjadi perdebatan di kalangan netizen Korea. Lebih-lebih lagi, rakaman adegan itu sedang sibuk diperkatakan di media sosial.

Jennie BLACKPINK di The IdolJennie BLACKPINK di The Idol Photo: doc. HBO Maks

Walaupun viral kerana Jennie BLACKPINK, siri The Idol tidak menarik perhatian dengan jalan ceritanya dan mengalami penurunan rating yang ketara di HBO.

Pasukan produksi The Idol memotong satu episod. Jadi The Idol tamat awal dengan lima episod.

Jennie BLACKPINK Pengakhiran Sedih di The Idol

Siri Idol mengikuti kisah penyanyi Jocelyn (lakonan Lily-Rose Depp) yang membatalkan lawatannya kerana terkejut selepas kematian ibunya. Dia memulakan hubungan yang rumit dengan Tedros (pemain The Weeknd) ketua kultus yang membantu Jocelyn mengerjakan albumnya.

Jennie BLACKPINK, yang membuat penampilan sulung dalam lakonannya menerusi siri The Idol, memainkan watak Dyanne, penari latar Jocelyn yang mempunyai cita-cita untuk menjadi penyanyi.

Dalam episod keempat The Idol, Jocelyn memberi restu kepada penari sandarannya Dyanne untuk menyanyikan lagunya ‘World Class Sinner’ selepas mendapat tawaran rekod.

The Idol Episod 4Jennie BLACKPINK dan Lily-Rose Depp dalam The Idol episod 4 Foto: doc. HBO

Tetapi Jocelyn akhirnya mengetahui bahawa Dyanne dan Tedros adalah pengkhianat. Mereka berdua sudah mengenali antara satu sama lain malah mempunyai hubungan sulit di belakang.

Seperti yang dilihat dalam episod lima The Idol, Jocelyn sudah muak dengan Tedros dan berhasrat untuk menyingkirkannya dari hidupnya. Dengan Jocelyn kembali berkuasa, penerbit Majistret Records Nikki (berlakon Jane Adams) tidak berniat untuk membuat debut Dyanne.

Nikki berkata bahawa Majistret Records mempunyai masalah undang-undang dengan salah seorang penulis lagu ‘World Class Sinner’. Jadi nasib Dyanne sebagai penyanyi tidak menentu.

Penerbit berjanji untuk terus menyokong kerjayanya. Semasa mereka dibawa pulang ke lif, Nikki berkata, “Terima kasih banyak-banyak. Kami akan menghubungi anda dan berjumpa dengan anda tidak lama lagi.”

Dyanne kemudiannya melontarkan soalan yang membuatkan adegan itu lebih dramatik. “Itu Jocelyn, kan?” soalnya ketika lif pejabat Rekod Majistret ditutup.

Di penghujung episod kelima The Idol, Lily-Rose Depp akhirnya cair dan menerima cinta The Weeknd kembali. Sementara itu, watak Jennie BLACKPINK terpaksa memendam impiannya.

Kini, tidak sedikit peminat berharap Jennie BLACKPINK akan mendapat tawaran berlakon selepas membintangi The Idol dengan watak yang lebih baik.

Tags

Related Post

Leave a Comment