Inilah Sebab CELINE Membatalkan Pertunjukan Fesyennya di Paris

Donna

CELINE membatalkan pertunjukan fesyen koleksi Spring 2024 yang sepatutnya diadakan pada hari Ahad, 2 Julai 2023 di Paris. Label fesyen milik LVMH dengan berat hati ini membatalkan persembahan kerana pergolakan di Perancis yang tidak pernah surut.

Diketahui, keadaan tegang ketika ini sedang melanda Perancis. Kekacauan yang berlaku di beberapa bandar di Perancis selama beberapa hari menyebabkan pengangkutan awam terbakar dan rompakan beberapa kedai di bandar Lyon, Marseille dan Grenoble.

bloomberg.com

Pengarah Kreatif CELINE, Hedi Slimane, mengumumkan bahawa pertunjukan yang sepatutnya diadakan pada 2 Julai di Paris telah dibatalkan. “Adalah tidak bijak pada pendapat saya untuk mengadakan pertunjukan fesyen di Paris, manakala Perancis dan ibu kotanya bersedih dan sakit hati,” katanya dalam catatan di Instagram.

Beliau juga menambah bahawa sebab pembatalan ini juga adalah untuk melindungi keselamatan jenama, kakitangan dan tetamu sebagai keutamaan. Pembatalan ini pastinya mengecewakan semua tetamu, wartawan, artis dan pemuzik. Beliau turut melahirkan rasa terima kasih atas keprihatinan mereka.

Pertunjukan fesyen CELINE Homme Summer 24 sepatutnya dihadiri beberapa selebriti termasuk V ‘BTS’ selaku duta jenama yang dilaporkan tiba di Paris. Ahli BTS itu memuat naik jemputan dan cenderahati daripada CELINE di cerita Instagramnya. Selain itu, Park Bo Gum juga dilihat berlepas ke Perancis untuk menghadiri pertunjukan fesyen ini.

Menjawab pembatalan rancangan itu, peminat bersetuju dengan keputusan Hedi Slimane. Mereka juga berharap V ‘BTS’ dan tetamu jemputan lain dijamin selamat. Setakat ini, tiada maklumat lanjut mengenai pembatalan rancangan label fesyen lain.

instagram.com/hedislimane

Tags

Related Post

Leave a Comment