Donghae Super Junior Kembali Bernafas Kemara dalam Drama Terbaru ‘Oh! Youngshim’

Donna

Oh! Youngshim' yang dibintangi oleh Donghae Super Junior
Oh! Youngshim’ yang dibintangi oleh Donghae Super Junior

Drama Korea baharu yang ditayangkan pada minggu ketiga bulan Mei ini. ‘Oh! Youngshim’ yang mula ditayangkan pada hari Isnin lalu (15/5), bakal mewarnai episod hari Isnin dan Selasa , mengkagumkan mereka Donnaes.

Ia dilakonkan oleh Song Ha Yoon dan Donghae dari kumpulan Super Junior , drama ini semakin diminati kerana kedua-dua pelakon itu akhirnya bekerjasama semula dalam projek baharu ini selepas sekian lama.

Selain itu , terdapat banyak fakta menarik dalam drama ini , kisah yang patut dikongsi. Berikut adalah fakta menarik mengenai drama baharu ENA ‘Oh! Youngshim’. Mari kita lihat!

1. Kembalinya Donghae Super Junior Dalam Drama

‘Oh! Youngshim’ menjadi projek drama yang baharu buat Lee Dong Hae sejak Quiz from God 4 pada 2014. Sebagai seorang pelakon nama besar , kemahirannya mengagumkan Donnaes. Lee Dong Hae juga pernah membintangi filem sekumpulan The Youth (2014).

Jadi, kemunculannya semula dalam drama ‘Oh! Youngshim’ sangat ditunggu-tunggu. Peminat dan orang ramai tak sabar untuk melihat aura dan bakat lakonan Lee Dong Hae sebagai pengasas start-up bernama Wang Kyeong Tae.

2. Memfokus Pada Kisah Kehidupan Semasa Watak Lakonan Song Ha Yoon

Sepertimana tajuknya ,plot drama ini akan memfokus pada watak Oh Young Shim yang dilakonkan oleh Song Ha Yoon. Kisahnya mengisahkan Oh Young Shim sebagai seorang penerbit yang mengalami krisis dalam kerjayanya disebabkan tontonan rendah rancangannya .

Suatu hari, Oh Young Shim akan menghasilkan rancangan baru mengenai percintaan dan menawarkan jawatan kepada Mark Wang , CEO syarikat start-up, untuk menyertai mereka.

Namun , tanpa diduga , Mark Wang ialah Wang Kyeong Tae , teman zaman kanak-kanaknya yang pernah terang-terangan mengakui cintanya .

3. Diadaptasi Dari Siri Kartun Popular

Kisah ‘Oh! Youngshim’ bukanlah yang asing kepada masyarakat Korea, Donnaes. Ini kerana ‘Oh! Youngshim’ ialah siri kartun popular hasilan pengarah Bae Geum Taek pada 1990.

Selepas ia diadaptasi ke dalam novel pada 2004, beberapa tahun kemudian ia diadaptasi ke dalam drama siri. Dalam versi drama, terdapat perbezaan dalam alur cerita di mana kisahnya difokuskan pada kehidupan dewasa Oh Young Shim semasa berusia 30-an bersama orang terdekatnya, bukannya masa kanak-kanaknya seperti yang diceritakan dalam siri kartun.

4. Kemunculan Muka Baru Dalam Drama

Drama ‘Oh! Youngshim’ juga akan memperkenalkan muka baru yang menimbulkan rasa ingin tahu dan antusiasme. Lami , yang dikenali sebagai bekas pelatih SM Rookies , akan membuat kemunculan pertamanya sebagai pelakon bernama Lee Sung Kyung melalui drama ini.

Selain itu, Starship Entertainment baru-baru ini mengesahkan Hyungwon Monsta X akan membuat penampilan kameo. Penampilan Hyungwon dalam drama kerjasama ENA dan Genie TV ini bakal menjadi penampilan keduanya selepas membintangi drama ‘ Fly, Again’ (2021).

5. Pasukan Penghasilan

Pengarah Oh Hwan Min mengambil cabaran besar untuk memimpin proses penggambaran drama siri ini ‘Oh! Young Shim’. Sebelum ini, Oh Hwan Min membuat penampilan sulungnya sebagai pengarah drama web ‘Fly, Again’ (2021) dan lebih aktif sebagai penerbit.

Beberapa drama yang pernah diterbitkannya termasuklah ‘The Road: The Tragedy of One’ (2021), ‘Navillera’ (2021), ‘Mystic Pop-Up Bar’ (2020), dan ‘When the Weather is Fine'(2020).

Sementara itu, Oh Hwan Min akan dibantu oleh penolong pengarah Kim Kyung Eun dalam menghasilkan drama ‘Oh! Young Shim’ yang ditulis oleh Jeon Sun Young. Jeon Sun Young dikenali sebagai penulis drama web adaptasi webtoon ‘We Broke Up’ (2015).

Berkaitan:

Donnaes, itulah fakta menarik mengenai drama ‘Oh! Youngshim’ yang dilakonkan oleh Donghae Super Junior dan Song Ha Yoon. Jangan lupa saksikan drama ini di ENA dan Genie TV atau platform Prime Video.

Tags

Related Post

Leave a Comment