Pentakbir Cantik Stephen Chow! Legenda Komedi Cari 20 Wanita Untuk Filem Shaolin Women’s Soccer Terbaru

Donna

Legenda komedi Asia, Stephen Chow, kembali dengan projek baharu yang merupakan sekuel saga ikoniknya, Shaolin Soccer. Dia kini sedang mencari pelakon untuk membintangi filem itu dan berkongsi maklumat berkenaan uji bakat itu menerusi akaun Instagram miliknya.

Dalam muat naiknya, pengarah berusia 61 tahun itu menyebut tajuk projek terbarunya iaitu Shaolin Women’s Soccer. Dia sedang mencari wanita cantik yang sesuai untuk membintangi filem tersebut.

“Ini adalah permintaan pada hari lahir saya. Untuk dapat meluangkan masa dengan ramai gadis cantik (muda, cantik, pintar, gemuk, atletik) Semua (wanita) dari pelbagai negara sila (mendaftar). The more the merrier!” katanya dalam video tersebut.

Beliau berharap ramai yang akan mendaftar untuk projek itu. Selain itu, beliau turut menekankan satu syarat utama yang mesti menarik.

“Ia tidak boleh menjadi buruk pula,” katanya.

Selain itu, Stephen Chow turut mengingatkan semua pendaftar supaya tidak mengedit gambar mereka menggunakan penapis atau Photoshop.

Muat naik itu serta-merta mendapat komen ramai netizen termasuk selebriti. Seperti aktres Singapura bernama Ya Hui dan juga Myolie Wu.

“Saya boleh menendang (bola)” tulis pemain berusia 36 tahun itu dengan emoji bola sepak.

“Mesti muda dan cantik ke? Boleh ke kalau saya dah beranak tiga?” tanya Myolie Wu.

Cecilia Cheung di Shaolin SoccerCecilia Cheung di Shaolin Soccer Foto: Doc. St

Bukan sahaja pelakon yang ingin mendaftar, pelakon lelaki juga berminat untuk melibatkan diri dalam projek tersebut seperti Edison Chen hingga Shaun Chen.

“Bolehkah saya (bermain) salah seorang wanita di sana?” tanya Edison Chen.

“Selamat hari lahir, saya tidak dapat uji bakat sebagai seorang wanita,” tulis Shaun Chen yang berusia 44 tahun itu.

Sementara itu, pengurusan Stephen Chow turut mengesahkan berita tersebut. Melapor dari Today, mereka berkata mereka sedang menyaring pendaftar melalui e-mel dan akan memberikan maklumat terkini dalam masa terdekat.

Mereka tidak memberikan jawapan pasti tentang kemungkinan kembalinya beberapa nama besar yang sebelum ini terlibat dalam Shaolin Soccer seperti Cecilia Cheung.

“Kami sedang menyiapkan proses pengambilan terlebih dahulu,” jawabnya.

Tags

Related Post

Leave a Comment