Adegan Seks Ini Diselitkan dalam Filem

Donna

Banyak filem memaparkan adegan seks dengan lelaki sebagai watak utama. Merekalah yang mengawal dan merekalah yang sepatutnya berpuas hati.

Namun, terdapat juga beberapa judul filem dengan adegan seks yang memperkasakan wanita, yang mana sosok wanita itu disifatkan sebagai seksi dan berani. Wanita dalam filem ini ditunjukkan boleh meneroka diri mereka semasa hubungan seks, aktif dalam memberikan rangsangan, dan memberi keseronokan antara satu sama lain.

Berikut adalah beberapa filem yang menyelitkan adegan seks dengan mempromosikan pemerkasaan wanita.

1. Titanic

Dalam beberapa babak Titanic, Rose (Kate Winslet) diceritakan sebagai seorang wanita bangsawan cantik yang tertarik dengan Jack (Leonardo DiCaprio). Tidak dinafikan, Rose juga berani memulakan hubungan intim, meletakkan tangan Jack pada badannya, dan menarik Jack semasa dia berada di dalam kereta.

Sosok Rose yang sentiasa dianggap ‘pencacai’ di sekelilingnya, terbukti tidak teragak-agak menyuarakan hasratnya. Ini digambarkan dengan cara dia ‘memimpin’ semasa adegan intim. Babak ini juga menunjukkan bahawa wanita mempunyai keinginan untuk menyalurkan keinginan seksual mereka dan tidak ada salahnya melakukannya.

2.Crazy, Stupid, Love

Perkara yang sama ditunjukkan apabila Hannah (Emma Stone) akhirnya memutuskan untuk pulang bersama Jacob (Ryan Gosling) dalam filem Crazy, Stupid, Love. Terdapat adegan dia melakukan tarian kotor yang penuh dengan ketegangan dan sesi panas. Tetapi terdapat juga beberapa jeda di mana Hannah menjadi gementar dan beberapa perbualan yang menghairankan lembut.

Beberapa adegan ini menceritakan tentang keinginan Hannah dan bagaimana dia cuba melepaskan ketegangan, cuba selesa dengan kulitnya sendiri, dan sudah tentu merasai keseksian dirinya.

3. Anna Karenina

Adegan potongan dalam filem Anna Karenina tidak dapat menyembunyikan kisah seksualiti yang sengit. Semua itu tertumpu kepada Anna, lakonan Keira Knightley.

Daripada cara cerita itu diceritakan kepada cara penggambaran, semuanya menekankan apa yang Anna mahu dan bagaimana dia berjaya mendapatkan apa yang dia mahukan.

4.Wonder Woman

Filem superhero tidak begitu terkenal kerana mempunyai percintaan yang menyeluruh, tetapi filem Wonder Woman berbeza. Diana (Gal Gadot) tidak dilukis seksi untuk tatapan lelaki, sebaliknya disifatkan seksi untuk memberi inspirasi kepada wanita.

Apabila Diana dan Steve Trevor (Chris Pine) menari di bawah salji, chemistry antara mereka jelas. Steve sedang bersedia untuk mengucapkan selamat tinggal, tetapi Diana jelas mahu dia melakukannya. Adegan itu disampaikan dengan lembut, betapa Steve kelihatan menghormati kehendak Diana.

Berkaitan:

5. Blue Valentine

Filem Blue Valentine juga menggambarkan wanita menerima keseronokan dan bukan hanya memuaskan hati lelaki. Dikeluarkan pada tahun 2010, filem ini menerima penarafan NC-17 yang jarang berlaku, hanya kerana ia melakukan hubungan seks oral terhadap wanita. Jelas sekali, adegan ini menunjukkan bahawa wanita juga berhak mendapat kesenangan seperti lelaki.

6. Someone Great

Netflix juga memuatkan pelbagai filem dengan adegan seks yang baik, realistik dan memperkasakan. Someone Great mengisahkan watak Jenny (Gina Rodriguez), yang baru dibuang oleh kekasihnya dan bagaimana dia cuba meneruskan hidup. Di antara kesedihan itu, terdapat banyak imbas kembali dalam kenangan Jenny bersama bekasnya. Terdapat juga beberapa adegan seks yang sangat seksi antara Jenny dan Nate (Lakeith Stanfield), yang semuanya memfokuskan pada keseronokan dan kepuasan Jenny.

Itulah beberapa contoh adegan seks yang dianggap memperkasakan wanita. Dah tonton ke belum?

Tags

Related Post

Leave a Comment