Pakar bedah plastik AS menawarkan prosedur untuk pesakit kelihatan seperti anak patung Barbie atau Ken, berharga sekurang-kurangnya RM500,000 (VIDEO)

Donna

KUALA LUMPUR, 25 Julai — Seorang pakar bedah plastik di Amerika Syarikat menawarkan prosedur yang boleh membuatkan pesakit kelihatan seperti anak patung Barbie atau Ken.

Dr Scott Blyer, yang berpangkalan di Long Island, berkata ubah suai penuh itu akan menelan kos AS$120,000 (RM547,500) untuk Barbie dan AS$110,000 (RM501,875) untuk Ken.

Mereka juga akan dijemput dalam Korvet merah jambu untuk pembedahan, Fox 13 News melaporkan.

“Ia hampir keseluruhan pengalaman Barbie, dari hujung rambut hingga ke kaki. Anda mendapat kuku anda. Anda dapatkan rambut anda. Anda akan dijemput [for] pembedahan dalam Corvette merah jambu,” katanya, menjanjikan prosedur itu akan membawa pesakit sedekat mungkin dengan anak patung idaman mereka.

Sehingga kini, tiga pesakit telah mendaftar untuk prosedur itu, dua untuk pakej Barbie manakala seorang lagi pesakit mendaftar untuk pakej Ken.

Dr Blyer berkata pesakit boleh memilih tiga pembedahan badan yang berbeza dan dua pembedahan muka kecil.

“Jika anda mahu menjadi Ken, saya suka etsa enam pek. Kita boleh menambah lemak pada otot anda dan semacam memberi lebih otot [appearance],” katanya, sambil menambah bahawa lemak tambahan akan memberikan rupa dada atau lengan yang lebih kuat, lebih besar, quads.

Lemak juga boleh diletakkan di garis rahang, pipi dan dagu, kata Dr Blyer.

Tags

Related Post

Leave a Comment