10 jenama Mask Muka Yang Best Untuk Mempunyai Wajah Yang Cerah Dan Berseri

Donna

Mempunyai wajah yang cerah dan berseri adalah impian setiap orang. Mask muka adalah salah satu cara untuk mencapai impian tersebut. Mask muka mempunyai banyak manfaat untuk kulit sihat dan awet muda seperti memutihkan kulit dan menghilangkan jerawat. Anda juga boleh membuat Mask muka sendiri dengan menggunakan bahan semulajadi yang ada di sekitar anda.

Namun, jika anda sibuk dan tidak mempunyai masa untuk membuat Mask muka sendiri, terdapat banyak jenama kosmetik terkenal yang menawarkan Mask muka segera. Kami akan memberikan anda 10 jenama Mask muka yang best untuk anda coba. Berikut adalah senarai topeng muka terbaik versi Donna.

1. Lacoco Watermelon Glow Mask

Jenama: Lacoco
Jenis: Wash off
Saiz: 75ml

Mask muka ini luar biasa kerana ia dianggap sebagai produk antarabangsa yang bagus, dan mesti dimasukkan dalam senarai apabila membincangkan jenama Mask muka yang baik. Lacoco Watermelon Glow Mask, walaupun jenis Mask muka tidur, menawarkan manfaat melembapkan, melindungi dan menjadikan wajah berseri.

Bahan utama dalam Mask muka ini adalah campuran tembikai yang kaya dengan kandungan air dan pisang yang merupakan sumber vitamin dan antioksidan. Mask muka ini dapat membantu melindungi kulit daripada tanda-tanda penuaan seperti kedutan dan garis-garis halus. Selain itu, kemerahan pada wajah juga boleh ditenangkan dengan Lacoco Watermelon Glow Mask kerana ia mengandungi evening primrose yang merupakan agen penenang.

Selain memberikan manfaat kulit yang berseri dan sehat, Mask muka ini juga memiliki bau yang menyegarkan yang dapat membantu mengistirahatkan pikiran Anda. Oleh karena itu, dengan menggunakan produk ini, tidur Anda dapat menjadi lebih berkualitas.

2. Jacquelle Primer Lipomask

Jenama: Jacquelle
Jenis: Sheet Mask
Saiz: –
Varian: Nobilis Blossom, Citrus Blossom, Viola Blossom

Mask muka Jaqcuelle keluaran terbaru mempunyai tema dan pembungkusan yang comel yang diilhamkan oleh watak Disney, Minnie Mouse. Mask muka ini cukup digemari oleh masyarakat Malaysia. Ketiga-tiga varian Mask muka ini dianggap berkesan untuk mengatasi pelbagai masalah kulit.

Untuk mereka yang mengalami masalah jerawat, pilihan yang sesuai ialah varian Nobilis Blossom dengan pembungkusan berwarna merah jambu. Jika anda menghadapi masalah kulit kering dan muncul garis-garis halus, varian Viola Blossom dengan pembungkusan ungu adalah pilihan yang tepat. Sementara itu, jika anda mencari produk yang dapat mencerahkan kulit kusam, pilih Citrus Blossom.

Keunggulan Jacquelle dalam Mask muka ini terletak pada teknologi Lipomask, yang memungkinkan ramuan dalam Mask muka diserap dengan cepat, dalam waktu hanya 5 menit. Anda dapat menggunakan Mask muka ini hingga 3 kali seminggu untuk hasil yang optimal.

3. Whitelab Mugwort Pore Clarifying Mask

Jenama: Whitelab
Jenis: Wash off
Saiz: 50 gr
Pelbagai: –

Whitelab Mugwort Pore Clarifying Mask menggabungkan bahan-bahan utama seperti Mugwort, niacinamide, daun teh hijau dan Centella Asiatica. Mask muka ini dapat membantu menenangkan kulit, membersihkan kotoran yang terperangkap dalam pori-pori dan merawat kulit yang berjerawat.

Mugwort adalah bahan utama dalam topeng ini dan mempunyai potensi yang baik sebagai agen penenang kulit dan penyerap minyak. Selain itu, tekstur unik Mask muka ini, gabungan antara clay mask dan kesan berminyak, memberikan sensasi seperti puding dan memberikan kesan sejuk pada kulit ketika digunakan.

Jadi, dengan gabungan bahan-bahan berkualiti dan tekstur yang unik, Whitelab Mugwort Pore Clarifying Mask adalah pilihan terbaik untuk menjaga kulit anda.

4. N’pure Cica Chocomint Clay Mask

Jenama: N’Pure
Jenis: Wash off
Saiz: 50 gr
Pelbagai: –

Jika anda mencari Mask muka yang dapat membersihkan kulit secara mendalam, meredakan jerawat, serta menenangkan kulit, maka N’Pure Cica Chocomint Clay Mask adalah jawapannya. Formula clay mask ini bebas dari paraben, sulfat, alkohol, dan alergen sehingga tidak akan membuat kulit anda kering.

Pengalaman menggunakan produk ini sangat unik karena produk ini memberikan sensasi yang menyejukkan pada kulit. Selain itu, aroma mint-coklat dari Mask muka akan mengingatkan anda pada es krim mint coklat yang lezat.

5. Luxcrime Charcoal Mint Mud Mask

Jenama: Luxcrime
Jenis: Wash off
Saiz: 50 gr
Varian: Turmeric Jasmine Mud Mask

Jenama Luxcrime turut menawarkan produk Mask muka terbaiknya untuk menggoda peminat. Dengan Charcoal Mint Mud Mask, Luxcrime menawarkan manfaat untuk mengatasi masalah jerawat dan memperbaiki penampilan liang-liang.

Mask muka ini sangat sesuai untuk anda yang sedang bergelut dengan masalah jerawat. Selain itu, produk ini mempunyai pembungkusan tiub yang boleh dipicit, yang sangat mesra perjalanan dan praktikal untuk digunakan. Walaubagaimanapun, selepas menggunakan Mask muka ini, anda perlu mencuci muka anda, kerana Luxcrime Charcoal Mint Mud Mask akan meninggalkan sedikit sisa pada kulit anda.

6. Wardah Seaweed Balancing Facial Mask

Jenama: Wardah
Jenis: Wash off
Saiz: 60ml
Pelbagai: –

Wardah telah melancarkan produk clay mask yang berkesan untuk mengurangkan minyak dan membersihkan pori-pori. Mask muka Pengimbang Rumpai Laut Wardah, topeng tanah liat yang mengandungi ekstrak rumpai laut pengimbang, kompleks pelembap dan mineral pengimbang minyak.

Produk ini boleh membantu menangani masalah bintik hitam dengan efektif kerana keupayaannya untuk membersihkan pori-pori. Selain itu, produk ini juga dikatakan dapat mencerahkan wajah yang kusam.

7. Emina Aqua Infused Sleeping Mask

Jenama: Emina
Jenis: Wash off
Saiz: 30 gr
Pelbagai: –

Kebelakangan ini, Sleeping Mask muka menjadi pilihan ramai wanita. Oleh itu, jenama Emina turut mengeluarkan produk sleeping mask untuk memenuhi permintaan ini. Walaupun dijual dengan harga yang berpatutan, Emina menjamin kualiti produk ini yang setanding dengan sleeping mask jenama lain.

Sleeping mask ini diperbuat daripada bahan berasaskan air yang dapat mengekalkan kelembapan kulit, menenangkan kulit dan melindungi daripada radikal bebas yang merosakkan kulit. Selain itu, produk sleeping mask ini juga mampu meredakan kemerahan dan kerengsaan kulit.

8. Mustika Ratu Krem Masker Bengkoang

Jenama: Mustika Ratu
Jenis: Wash off
Saiz: 60 gr, 125 gr
Pelbagai: –

mask keluaran Mustika Ratu ini masih dianggap sebagai salah satu produk mask terbaik yang dipilih oleh wanita Malaysia walaupun ia dibuat di Indonesia. Seperti yang kita ketahui, Bengkoang telah lama diakui sebagai bahan yang dapat mencerahkan wajah.

mask ini tidak hanya mengandungi pati ubi Bengkoang, tetapi juga mengandungi ekstrak akar licorice dan sebatian derivatif vitamin C yang dapat membuat kulit terasa tegang selain memberikan manfaat pencerahan. mask ini sesuai digunakan untuk menyelesaikan masalah kulit kusam.

9. Wardah Lightening Blue Clay Mask

Jenama: Wardah
Jenis: Wash off
Saiz: 50 gr
Pelbagai: –

Jenama mask muka Wardah mengeluarkan produk yang bagus untuk memutihkan wajah dengan cepat. Wardah Lightening Blue Clay Mask diperkaya dengan kaolin clay untuk menyerap lebihan minyak dan Advanced Niacinamide yang berfungsi untuk mencerahkan kulit wajah.

Salah satu kelebihan mask ini daripada produk lain yang serupa adalah praktikalnya penggunaan. Anda dapat langsung mengaplikasikan mask Wardah ke seluruh wajah tanpa perlu melarutkannya terlebih dahulu.

10. Viva White Clean & Mask For All Skin Type

Jenama: Viva
Jenis: Wash off
Saiz: 50 gr
Varian: Untuk Kulit Berminyak, Untuk Kulit Kering

Jenama Viva mempunyai mask muka terbaik yang sesuai untuk semua jenis kulit. Kandungan utama dalam mask ini adalah aloe vera dan pro vitamin B5, yang membantu mengekalkan kelembapan kulit pengguna.

mask ini juga mengandungi ekstrak yogurt yang membantu mencerahkan kulit. Ia juga dibuat tanpa sabun dan mempunyai keseimbangan pH yang sesuai untuk semua jenis kulit, sehingga mengurangkan risiko iritasi kulit.

Jadi, Viva adalah jenama mask muka yang sangat disyorkan untuk Tampil Seksi dan Menawan. Adakah anda tertarik untuk mencubanya?

Tags

Related Post

Leave a Comment