10 Cara Membuat Wanita Selesa Di Sekeliling Anda

Donna

10-cara-membuat-wanita-selesa-di-sekeliling-anda

Wanita sering dikaitkan dengan kelembutan dan kasih sayang. Walaupun tidak semua orang bersetuju dengan ini, sebenarnya wanita mempunyai hati yang lebih sensitif berbanding lelaki. Melalui sensitiviti dan naluri yang kuat, wanita juga mengambil kira apa yang dikatakan oleh hati mereka apabila mereka bertindak.

Bagi sesetengah lelaki, memahami wanita adalah sukar dan mudah. Malah ada pepatah mengatakan hati wanita tidak dapat diduga. Bagi lelaki, sebenarnya kita tak suka main teka-teki kalau bab rasa. Ia juga tidak mustahil untuk membuatkan kami berasa selesa dengan anda. Tetapi jika anda mengalami kesukaran untuk memahami kami, berikut adalah cara untuk membuat wanita selesa dengan anda lelaki.

1. Dengar cerita kami

Kami suka bercerita, sama ada masalah yang kami hadapi di tempat kerja, kejatuhan gred dalam kursus atau keliru tentang jenama kosmetik yang perlu ada. Mungkin cerita kita akan panjang dan tidak fokus pada satu perkara, tetapi kita suka apabila ada yang mendengarnya.

2. Balas cerita kami

sayang, lelaki. Kami tidak memerlukan anda untuk menyelesaikan masalah kami atau menyediakan beberapa penyelesaian alternatif yang boleh kami lakukan. Tetapi tidak salah untuk memberi tanda bahawa kita sedang didengari. Anda boleh mengangguk kecil dan memandang wajah kami semasa kami bercakap. Ingat, letakkan telefon pintar anda dahulu, OK?

3. Kalau kita tak tanya, jangan bagi nasihat

Ya, itu nasihat yang bagus, sungguh. Tetapi mari kita lihat keadaannya dahulu, OK? Kadang-kadang memberi nasihat kepada wanita dengan masa atau perkara yang tidak sesuai sebenarnya boleh menyebabkan masalah.

4. Bertanya tentang hari tersebut

Jika anda memerlukan bahan untuk ceramah kecil, soalan mudah untuk dicuba ialah bertanya bagaimana hari anda. Adakah sesuatu berlaku di luar jangkaan atau adakah ia berjalan seperti biasa? Mungkin tindak balas akan menjadi normal jika anda dan dia tidak begitu rapat. Namun, jika anda sudah lama mengenali antara satu sama lain, soalan seperti ini adalah tanda anda mengambil berat tentang mereka.

Berkaitan:

5. Jadikan diri anda selesa

Wanita boleh membaca isyarat sama ada lelaki di hadapan mereka cukup selesa bercakap dengan mereka. Jangan paksa diri anda untuk berjumpa atau berbual dengan wanita, anda akan berpeluh dingin dan hilang akal untuk berkata apa. Jika anda selesa dengan diri sendiri, orang lain juga akan selesa membalas anda.

6. Elakkan soal siasat

Bertanya tidak mengapa, menyoal siasat tidak. Ingat, matlamat utama anda adalah untuk menjadikan wanita selesa dalam perbualan yang anda miliki. Sesetengah wanita akan gembira untuk menjawab banyak soalan, tetapi tidak untuk yang lain. Menyoal siasat dan juga menghakimi adalah tindakan yang perlu anda elakkan.

7. Boleh diselitkan dengan humor

Setiap orang mempunyai selera humor yang berbeza, tetapi itu tidak bermakna anda perlu mengelakkan helah ini. Menyelitkan jenaka di antara perbualan boleh membuatkan detik anda berasa lebih santai. Walaupun anda lebih suka jenis jenaka tertentu, pilih jenaka ringan dan umum kerana tidak semua orang memahami jenis jenaka yang anda suka.

8. Tetapkan jarak yang sesuai

Cara membuat wanita selesa juga boleh disedari dari kedudukan anda dan dia. Walaupun bahan perbualan ringan, jika anda terlalu rapat dengannya, wanita juga boleh menjadi tidak selesa. Ingat, di mana anda berada juga membawa mesej secara tidak langsung, anda tahu. Cuba tetapkan jarak mengikut perhubungan anda dan topik perbualan.

9. Pastikan profil rendah

Keyakinan adalah satu kemestian, tetapi jangan biarkan ia bertukar menjadi menonjolkan kebolehan dan kekuatan anda secara berlebihan. Walaupun kami tahu anda kacak dan menarik, kami hanya mengambil maklumat itu. Tidak perlu menyebutnya lagi, melainkan matlamat anda adalah untuk membuat kami tidak berasa.

10. Menjaga penampilan

Tak perlu pakai sut mahal atau sembur minyak wangi bernilai jutaan rupiah. Asalkan anda kelihatan bersih, kemas dan berbau harum, wanita akan berasa selesa dengan anda.

Tidak sukar untuk memikirkan cara untuk membuat wanita berasa selesa bersama lelaki. Semoga anda boleh melakukan beberapa perkara di atas apabila anda rapat dengan seseorang.

Related Post

Leave a Comment