7 Cara Memikat Hati Wanita Idaman

Donna

7-cara-memikat-hati-wanita-idaman

Berkenalan dan kemudian terpikat adalah perkara biasa bagi semua orang baik lelaki mahupun perempuan. Ada yang terpikat dengan kecantikan atau ketampanan fizikal, tetapi ada juga yang jatuh cinta kerana kecantikan dalaman.

Berjaya mendapatkan hati seseorang yang anda sukai sememangnya impian semua orang. Malah, lelaki akan melakukan apa sahaja dan helah untuk mengaitkan idola mereka. Ada yang berjaya, tetapi tidak sedikit yang gagal mendapatkan cintanya. Supaya anda tidak gagal lagi, Popbela akan berikan bocoran, ini 7 cara untuk memikat hati wanita.

1. Jadi diri sendiri

Cara paling penting untuk memikat hati wanita, tetapi sering dilupakan adalah menjadi diri sendiri. Kerana mahu memikat hati wanita yang disukai, lelaki kadang-kadang ‘berubah bentuk’ menjadi figura lain yang dianggap lebih mempesonakan pujaan hati. Walaupun hakikatnya, wanita lebih suka figura seadanya.

Jadi, anda tidak perlu berubah menjadi orang lain jika anda ingin memenangi hati wanita. Sebab bila dia dapat tahu awak sebenarnya bukan seperti yang awak tunjukkan sekarang, maka dia akan rasa kecewa nanti.

2. Menjadi rakan sembang yang menyeronokkan

Wanita lebih suka lelaki yang mempunyai pengetahuan luas dan boleh menjadi rakan perbualan yang hebat. Ramai wanita langsung berasa tidak sedap hati jika bertemu lelaki yang tidak berhubung apabila bercakap dengan mereka. Oleh itu, cubalah menjadi seorang yang menyenangkan supaya dia berasa selesa berbual dengan anda dalam jangka masa yang lama.

Selain itu, sesekali berikan jenaka ringan untuk membuatkan dia ketawa. Percayalah, wanita mudah tertarik dengan lelaki jenaka kerana ia akan membuatkan suasana lebih mendebarkan dan menyeronokkan.

3. Berikan pujian yang ikhlas

Semua orang suka dipuji, walaupun wanita. Walaupun begitu, jangan beri pujian yang besar-besar sehingga nampak seperti bermegah-megah, OK? Berikan pujian ikhlas dari hati dan jadikan perasaannya lebih baik daripada kata-kata anda. Jangan salah faham, perempuan akan tahu mana pujian yang ikhlas dari hati dan mana yang mencarut sahaja tau.

Berkaitan:

4. Tunjukkan rasa hormat dan bersopan santun

Bersikap sopan adalah satu perkara yang mesti anda lakukan jika anda ingin tahu cara memikat hati wanita yang anda puja. Wanita yang baik pastinya tidak menyukai lelaki yang selamba dan tidak menghormatinya. Jika anda sopan dengannya, dia akan menunjukkan rasa hormat dan hormat kepada anda. Oleh itu, jaga sikap anda di hadapannya, ok?

5. Berikan lebih perhatian dan bersabar dalam menghadapinya

Pada pandangan lelaki, wanita adalah makhluk yang unik dan kadangkala sukar untuk difahami. Oleh itu, anda perlu bersabar dalam menghadapinya. Cara memikat hati wanita tidak boleh dilakukan serta merta, ia perlu mengambil masa dan kesabaran. Juga, jangan lupa untuk memberi perhatian yang lebih kepadanya supaya dia berasa istimewa untuk anda. Sebagai contoh, jika dia mempercayai anda, dengar semua aduannya tanpa menilai dia.

6. Sesekali beri dia kejutan

Walaupun anda masih belum mencipta, tidak salah untuk memberinya kejutan sekali sekala. Anda tidak memerlukan hadiah yang mahal-mahal kerana biasanya wanita sukar untuk menerimanya. Beri dia sedikit kejutan, seperti menghantar makan tengah hari apabila dia terlalu sibuk dengan kerja. Atau apabila dia ingin menonton wayang di pawagam, tetapi tiba-tiba anda menawarkan tiket dengan membelikannya tiket. Perkara seperti ini akan membuatkan dia rasa anda seorang lelaki yang sentiasa memahaminya.

7. Tunjukkan kekuatan anda

Jika anda mempunyai kekuatan atau kemahiran tertentu, tidak salah untuk menunjukkannya kepadanya. Contohnya, jika anda mahir bermain muzik, cuba nyanyikan lagu romantik di hadapannya sambil diiringi muzik yang dibawakan. Matlamatnya bukan untuk menunjuk-nunjuk, tetapi supaya dia tahu bahawa anda mempunyai kelebihan. Juga, jangan teragak-agak untuk mengajarnya perkara baru kerana secara umum, gadis suka lelaki yang boleh membuatnya tahu banyak perkara.

Itulah 7 cara untuk memikat hati wanita yang anda idamkan. Selamat mencuba, huh!

Related Post

Leave a Comment