Cara Mencium Bibir yang Romantik dan Intim dengan Pasangan Anda

Donna

cara-mencium-bibir-yang-romantik-dan-intim-dengan-pasangan-anda

Ciuman adalah salah satu bentuk luahan perasaan cinta kepada orang tersayang. Terdapat pelbagai jenis ciuman, bermula dari cium pipi, dahi, bibir, hinggalah ke bahagian badan yang lain.

Setiap ciuman juga mempunyai makna yang berbeza dan bukan sekadar sentuhan fizikal. Sebagai contoh, ciuman di bibir ditafsirkan sebagai simbol kasih sayang dan keghairahan.

Ciuman juga berkaitan dengan hubungan emosi antara satu sama lain. Melalui ciuman romantis, anda dan pasangan anda boleh membina ikatan yang lebih intim dan intim.

Oleh itu, anda juga perlu tahu cara mengucup bibir secara romantis bersama pasangan. Kali ini Donna.com.my telah meringkaskannya. Apa yang kamu lakukan, ibu?

1. Elakkan perkara yang boleh merosakkan suasana ketika bercium

Elakkan perkara yang boleh merosakkan suasana intim kemesraan dengan pasangan anda ketika anda sedang bercium. Contohnya, apabila bibir kering merekah, bau badan dan nafas tidak segar.

Ingat untuk sentiasa menggunakan lip balm dengan kerap supaya tekstur bibir sentiasa licin, lembut dan sihat. Jangan lupa segarkan nafas dengan membersihkan gigi supaya bakteria bau mulut hilang. Sebelum mencium pasangan anda, anda juga boleh mengunyah gula-gula getah pudina.

Untuk menghilangkan bau badan, sembur losyen atau minyak wangi dengan bauan yang lembut dan semulajadi.

2. Cuba pilih masa yang sesuai

Pilih masa yang sesuai apabila anda dan pasangan anda mahukan ciuman romantis ini. Contohnya, apabila anda sedang berkencan di tempat istimewa atau apabila anda tidak melakukan apa-apa di rumah.

Biarkan detik berciuman mengalir secara semula jadi.

3. Mulakan dengan sentuhan mata

Apabila mencium bibir, jangan lupa hubungan mata. Lihat jauh ke dalam mata pasangan anda, kemudian gerakkannya ke bibir mereka dan kemudian pandang kembali ke matanya. Jangan lupa untuk memberikan senyuman yang lembut agar keadaan menjadi selesa dan tidak kekok.

Apabila bibirmu semakin rapat dan bersatu, pejamkan matamu Mama. Berciuman dengan mata tertutup akan membuatkan anda fokus dan menikmati sentuhan bibir pasangan anda.

4. Elakkan ciuman tergesa-gesa

Sebaiknya jangan cium dengan tergesa-gesa. Ini boleh membuatkan anda kelihatan agresif dan membuatkan pasangan anda tidak selesa. Apabila suasana intim telah dibangunkan, dekati bibirnya dengan perlahan dan lembut.

5. Condongkan sedikit kepala anda

Laraskan kepala Mama untuk mendapatkan posisi yang paling selesa ketika bercium. Condongkan sedikit kepala anda ke kiri atau kanan. Pilih bahagian yang bertentangan dengan pasangan anda supaya muka dan hidung anda tidak bertembung antara satu sama lain.

6. Gunakan sedikit pergerakan tangan

Agar ciuman itu lebih romantik dan ghairah, jangan biarkan tangan Mama diam. Ini boleh membuatkan Mama kelihatan kaku dan tidak selesa. Nyatakan keselesaan Mama dengan memeluk dan membelai belakangnya, atau biarkan tangan Mama berada di dada pasangan anda ketika menciumnya.

Jika anda inginkan ciuman yang lebih intim, anda boleh membelai pipi pasangan anda atau tarik perlahan-lahan kolar bajunya supaya badan pasangan anda semakin rapat.

Berkaitan:

7. Jangan gunakan lidah

Berciuman dengan lidah jika dilakukan pada saat yang tepat tentunya akan terasa lebih intim dan mengujakan. Walau bagaimanapun, pergerakan lidah yang terlalu banyak boleh menyebabkan pasangan anda tidak selesa.

Sebelum bercium menggunakan lidah, pastikan pasangan anda menyukainya dan benar-benar berminat untuk meneruskannya. Jika dia mahu perkara yang sama, mulakan gerakkan lidah anda dengan sentuhan ringan dan jangan berlebihan.

8. Nikmati masa sambil mencium pasangan anda

Ciuman di bibir adalah intim dan peribadi, jadi cuba jujur ​​​​dengan diri sendiri tentang perasaan cinta dan sayang anda terhadap pasangan anda. Jangan fikirkan apa-apa selagi detik romantis ini berlangsung.

Selepas mencium Mama boleh lihat sedikit reaksi pasangan. Jika dia menolehkan sedikit kepalanya ke belakang, cukuplah ciuman itu berakhir di sini.

Walau bagaimanapun, jika pasangan anda kelihatan seronok dan menunjukkan hubungan mata yang lebih intim, ini bermakna anda sudah bersedia untuk meneruskan ke peringkat seterusnya.

Itulah beberapa cara untuk mencium bibir secara romantis dengan pasangan anda. Semoga dapat memberikan gambaran sekaligus bermanfaat ya Ma.

Related Post

Leave a Comment