Tembak Selampau Di Fort Worth Tinggalkan Pemandangan Sembilu

Donna

Tembakan meletup sebelum tengah malam Isnin di Fort Worth, Texas, menyebabkan sekurang-kurangnya tiga maut dan lapan lagi cedera, kata polis.

Sepuluh daripada mangsa adalah dewasa dan seorang di bawah umur, menurut siaran berita dari unit pembunuhan Jabatan Polis Fort Worth.

Malam Isnin, pegawai menemui orang ramai ditembak di tempat letak kereta di kawasan Jalan Horne di kejiranan Como, kata polis.Mangsa-mangsa dibawa ke hospital dengan kenderaan persendirian dan ambulans.Seorang mangsa disahkan meninggal di tempat kejadian.

“Kami ada menembak,” kata Kapten Shawn Murray. “Lima lagi mangsa telah dihantar ke John Peter Smith.” Masih terlalu awal untuk mengetahui sama ada tembakan itu berkaitan geng, pertikaian rumah tangga, atau sesuatu yang lain, kata polis.

Detektif kemudian tidak dapat mengenal pasti mana-mana suspek, kata polis Fort Worth.Penyiasat percaya tiada seorang daripada mangsa cedera adalah suspek.Polis berkata beberapa lelaki mula melepaskan tembakan secara serampangan kemudian melarikan diri.

Terdapat orang ramai yang ramai di kawasan kejiranan apabila polis bertindak balas.
3 Julai merupakan perayaan kejiranan Como. Mereka mengadakan perarakan dan berkumpul, kata Murray.

Paul Timothy Willis
Paul Timothy Willis (Courtesy Victoria Sally)

Paul Timothy Willis, mangsa tembakan berusia 18 tahun dikurnia oleh bapa saudaranya, Victoria Sally.Dia ditembak dalam perarakan itu.Victoria berkata ibu Willis berada satu blok jauh apabila dia ditembak.

Tembakan yang meletus di Fort Worth pada tahun 2021 sebelumnya juga telah menyebabkan lapan orang ditembak dan seorang kanak-kanak dilanggar. Datuk Bandar Fort Worth Mattie Parker mengutuk kejadian tersebut.

Joe Biden mengeluarkan kenyataan yang mengutuk keganasan senjata api dan menyeru tindakan perundangan. Dia menggesa larangan senjata serangan, penyimpanan senjata api yang selamat dan pemeriksaan latar belakang yang meluas.

Related Post

Leave a Comment