Penyanyi Aaron Kwok memenangi hadiah wang sebanyak RM1.2 juta

Donna

Di luar usaha seninya, pelakon dan penyanyi Hong Kong Aaron Kwok adalah seorang peminat lumba kuda.

Pada 14 Jun, Kwok membawa pulang hadiah wang HK$1.98 juta (RM1.2 juta) selepas kudanya menamatkan perlumbaan pertama dalam perlumbaan 1,200m yang diadakan di Balapan Lumba Kuda Happy Valley di Daerah Wan Chai, Hong Kong.

Lelaki berusia 57 tahun itu, yang menghadiri acara itu bersama isterinya Moka Fang, tersenyum lebar melihat rakan kudanya berlari ke garisan penamat – dengan joki Vincent Ho Chak Yiu menunggangnya.

HK01 melaporkan bahawa Raja Syurga melonjak keseronokan selepas kudanya mendahului dan dia memeluk Fang dengan erat selepas kemenangan itu.

Sebagai tambahan kepada hadiah wang HK$980,000 (RM578,315), dilaporkan bahawa Kwok juga menerima tambahan HK$1mil (RM590,117) sebagai ganjaran bonus untuk pemilik kuda yang haiwannya memenangi perlumbaan Kelas Tiga yang pertama.

Di media sosial, ramai netizen mengucapkan tahniah Cyber ​​Heist membintangi kemenangannya dan memuji Fang kerana menjadi isteri yang menyokong.

Pada tahun 2011, Kwok menjadi pemilik kuda lumba di Hong Kong Jockey Club di mana dia memiliki dua ekor kuda, iaitu My Favorite dan Calling With Love. Dia membeli kuda lain, Dancing Fighter, pada 2018.

Menurut laporan, pihak Tempat Angin Bertiup star telah mengambil bahagian dalam pelbagai perlumbaan kuda sejak 2012.

Difahamkan Kwok berharap dapat mewariskan cintanya terhadap kuda kepada keluarganya.

“Saya suka kuda dan, mungkin pada masa hadapan, saya ingin anak perempuan saya (Chantelle) menunggang kuda,” katanya. Pos Pagi China Selatant pada 2018.

Related Post

Leave a Comment