Pelbagai Genre Menarik Menanti Anda di Netflix pada Mei 2023

Donna

Perkhidmatan penstriman Netflix akan menawarkan lebih banyak kandungan asli untuk menghiburkan anda sepanjang bulan Mei 2023. Terdapat pelbagai genre yang berbeza bagi siri pengisian baru Netflix yang akan tersedia pada bulan Mei 2023.

Yang menariknya, dua daripada kandungan yang akan datang pada bulan Mei 2023 adalah spin-off daripada kandungan asal Netflix yang sangat popular. Selain itu, pada bulan Mei 2023, kita juga akan menyaksikan drama Koreadrama Korea yang dibintangi oleh Kim Woo-bin.

Oleh itu, di sini Donna akan memberikan cadangan kandungan Filem Netflix yang akan menemani anda sepanjang bulan Mei 2023. Jom, kita lihat!

1. Queen Charlotte: A Bridgerton Story (4 Mei)

Bagi anda yang pernah menonton siri Bridgerton, pasti sudah biasa dengan Queen Charlotte bukan? Pada bulan Mei 2023, kita akan menantikan kelahiran prekuel siri Bridgerton yang memfokuskan pada kisah hidup Ratu Charlotte. Melalui siri prekuel ini, kita akan dapat melihat kehidupan awal Ratu Charlotte sebelum akhirnya beliau menjadi tokoh paling berkuasa di England.

2. Ultraman: Season 3 (11 Mei)

Anime Ultraman, yang merupakan salah satu kandungan animasi utama Netflix, akan kembali pada Mei 2023 dengan musim ketiganya. Cerita kali ini akan difokuskan kepada Shinjiro yang sedar akan akibat serius kuasa yang dimilikinya serta sentimen negatif masyarakat terhadap Ultraman. Musim ketiga Ultraman juga akan menjadi musim terakhir bagi anime asal Netflix.

3. Black Knight (12 Mei)

“Black Knight adalah drama asal Netflix yang mengambil tempat pada tahun 2071 di mana hanya satu peratus daripada populasi manusia yang selamat daripada pencemaran udara yang teruk. Fokus utama drama ini terletak pada kurier penghantaran yang dikenali sebagai Knights, yang memainkan peranan penting dalam sistem sosial. Drama ini turut melibatkan Kim Woo-bin, Kang You-seok, dan Esom sebagai pelakon utama.”

4. The Mother (12 Mei)

Pada 12 Mei akan datang, kita akan dapat menyaksikan kemunculan Jennifer Lopez dalam filem aksi bertajuk The Mother. Filem ini mengisahkan seorang pembunuh upahan yang sedang melarikan diri dan kini terpaksa keluar dari persembunyian untuk melindungi anaknya yang telah lama ditinggalkannya. Filem ini juga diterbitkan oleh Niki Caro, yang sebelum ini mengarahkan filem aksi terkenal, Mulan (2020).

5. McGREGOR FOREVER (17 Mei)

Bagi mereka yang suka menonton perlawanan UFC, jangan ketinggalan menonton dokumentari ini kerana seperti tajuknya, dokumentari ini akan menceritakan kisah perjalanan Conor McGregor sehingga akhirnya beliau menjadi salah satu tarikan besar dalam dunia UFC. Melalui dokumentari ini, kita dapat melihat laluan kerjayanya sebagai seorang atlet yang terkenal dengan serangan kejamnya.

6. XO, Kitty (18 Mei)

Selepas kejayaan trilogi To All the Boys, Netflix akan menampilkan spin-off filem bertajuk XO, Kitty yang menumpukan kepada kehidupan adik kepada Lara Jean Song Covey iaitu Kitty Covey.

Dalam format siri spin-off ini, Kitty Covey percaya bahawa dia mempunyai lebih banyak pengetahuan tentang percintaan yang membuatnya nekad untuk terbang ke Korea untuk bertemu teman lelakinya. Walau bagaimanapun, hubungan tersebut ternyata jauh lebih kompleks daripada yang dijangkakan oleh Kitty.

7. FUBAR (25 Mei)

FUBAR adalah siri yang sesuai untuk anda yang suka menonton komedi aksi atau merindui penampilan Arnold Schwarzenegger. Siri ini mengisahkan tentang seorang bapa dan anak perempuan yang selama hidup mereka telah menyembunyikan fakta bahawa mereka adalah ejen CIA daripada satu sama lain.

Pada suatu hari, mereka berdua akhirnya mengetahui rahsia besar itu. Namun, perkara ini sebenarnya membuat bapa dan anak itu berasa kekok kerana selama ini mereka merasakan bahawa mereka tidak mengetahui apa-apa tentang satu sama lain.

Jadi, inilah cadangan asal Netflix yang dapat anda tonton sepanjang Mei 2023. Rancangan manakah yang anda paling nantikan? Kongsi pendapat anda dan teruskan mengikuti Donna untuk cadangan lain, OK?”

Tags

Related Post

Leave a Comment