Pelakon Cha Seo Won Dikecam Dengan Komen Kebencian Susulan Pengumuman Perkahwinan

Donna

Pelakon Korea Cha Seo Won (차서원) kini berdepan tindak balas hebat daripada peminatnya sendiri sejurus selepas dia mengumumkan bahawa dia akan berkahwin dengan teman wanitanya, pelakon Uhm Hyun Kyung (엄현경).

Awal minggu ini, laporan tersebar bahawa Cha dan Uhm akan mengikat tali pertunangan berikutan pembebasan tenteranya tahun depan. Ia juga mendedahkan bahawa yang terakhir kini sedang hamil anak pertama mereka! Perkara itu kemudiannya disahkan oleh kedua-dua agensi selebriti tersebut.

Sumber: Mydramalist

Walaupun berita gembira itu, Cha telah dihujani dengan komen kebencian dan negatif di media sosial. Bagi yang belum tahu, lelaki berusia 31 tahun itu muncul sebagai salah seorang pelakon utama dalam drama BL (Boys’ Love) K-drama “Unintentional Love Story””, bersama Gong Chan B1A4. Dalam kes ini, ramai peminat drama itu meluahkan kekecewaan mereka dengan masa pengumuman perkahwinan Cha.

Peminat-peminat ini kebanyakannya menentang keputusan pelakon itu untuk mengumumkan perkahwinannya dengan pelakon bersamanya dalam “The Second Husband” sejurus selepas drama baharunya ‘Unnintentional Love Story’ ditayangkan. Ramai merasakan bahawa pengumuman perkahwinannya memberi kesan negatif kepada drama itu.

Sumber: TVING

Antara komen yang ditinggalkan oleh peminat termasuklah:

  • “Jika anda ingin menjadi seorang bapa, anda tidak sepatutnya berlakon dalam drama BL dari awal.”
  • “Walaupun dia bertanggungjawab terhadap isteri dan anaknya, dia tidak menghormati rakan sekerjanya.”
  • “Sila hormati komuniti LGBTQ. Ini tidak menghormati.”
  • “Adakah anda mempertimbangkan rakan sekerja dan kakitangan lain sebelum mengumumkan perkahwinan anda secara terbuka buat masa ini? Mereka bekerja keras untuk mempromosikan drama itu, dan semuanya telah dimusnahkan oleh anda. Awak sangat pentingkan diri sendiri.”
  • “Sila dapatkan kondom sialan.”
Sumber: Nate

Walau bagaimanapun, beberapa peminat pelakon “Miss Lee” cukup pantas untuk bertepuk tangan kepada pembenci. Memetik beberapa pengulas, “Sesetengah orang tidak dapat memisahkan dunia sebenar daripada fiksyen.”

Related Post

Leave a Comment