Kulit Ketiak Sensitif? Ini adalah petua untuk memilih deodoran yang sesuai untuk anda!

Donna

Jangan salah faham, ternyata bukan sahaja kulit muka boleh sensitif dan merengsa tau. Kulit ketiak boleh mengalaminya! Kebiasaannya kulit ketiak yang sensitif akan lebih mudah mengalami ruam, kemerahan akan timbul apabila menggunakan produk yang tidak sesuai, kulit gatal dan mengelupas, sehingga terasa pedih. Pastinya itu membuatkan anda tidak selesa, bukan? Sebab itu, terdapat rangkaian produk yang direka khusus untuk kulit ketiak yang sensitif, salah satunya ialah deodoran. Jadi, apakah jenis deodoran yang patut anda pilih untuk pemilik kulit ketiak yang sensitif? Mari lihat bagaimana untuk memilihnya!

Pilih yang menenangkan kulit

memilih deodoran untuk ketiak sensitif

Sama seperti kulit muka atau kulit badan, kulit ketiak yang sensitif dan mudah iritasi juga memerlukan produk yang boleh menenangkan kulit. Anda boleh mencari satu baris bahan-bahan yang berfungsi sebagai anti-radang atau anti-iritasi, sehingga dapat mengurangkan kemerahan pada ketiak. Sebilangan bahan-bahan yang boleh anda harapkan, sebagai contoh Ekstrak Buah Rosa Roxburghii Dan Dipotassium Glyzirrhizate yang melegakan kerengsaan.

Cari deodoran yang menghidratkan

Kulit ketiak yang sensitif tentunya mempunyai pelbagai tanda. Selain dari mengalami ruam, kulit ketiak yang sensitif juga boleh menjadi terlalu kering hingga terkelupas tau. Untuk mengatasinya, anda perlu mencari deodoran yang boleh menghidrat, tetapi tidak mendapatnya terlalu menghidratkan. Salah satu bahan yang boleh melembapkan dan menghidratkan kulit ketiak anda ialah gliserin. Bukan sahaja bagus untuk kulit muka, gliserin boleh juga bahan-bahan juara untuk ketiak anda!

Gunakan produk yang telah diuji secara dermatologi

Ini adalah salah satu perkara yang paling penting apabila mencari deodoran untuk kulit ketiak yang sensitif! Oleh kerana anda tidak boleh memilih deodoran sahaja, cuba cari deodoran yang telah diuji olehnya pakar dermatologi dan terbukti selamat untuk ketiak yang sensitif dan mudah merengsa. Selain itu, anda juga boleh memilih deodoran dengan formula yang berbeza mesra kulit sensitifiaitu produk yang tidak mengandungi wangian, alkohol, dan tidak mengandungi bahan kimia yang mencetuskan kerengsaan.

Deodoran cerah untuk ketiak yang sensitif

Jika anda tidak tahu deodoran apa yang hendak dipilih untuk kulit sensitif anda, Bau Badan Yang Cerah mestilah pilihan anda! Deodoran ini mempunyai rangkaian bahan yang bagus untuk kulit ketiak, bermula dari Ekstrak Buah Rosa Roxburghii yang bertindak sebagai anti-radang Dipotassium Glyzirrhizate yang boleh melegakan kerengsaan dan melindungi kulit ketiak, serta di sana Gliserin untuk melembapkan kulit.

Ia juga mudah digunakan, anda hanya perlu mengaplikasikannya berguling letakkan di ketiak selepas mandi atau pada waktu malam. Menariknya, anda boleh menggunakannya sekali setiap 3-5 hari, atau mengikut keperluan anda. Oh ya, bungkusannya berbentuk tiub Ia juga memudahkan anda untuk membawanya ke mana-mana! Jadi, ketiak tidak akan berbau dan kekal selamat dari kerengsaan!

Bagaimana dengan ini, adakah anda berminat untuk mencubanya? Komen ya!

Related Post

Leave a Comment