Kerinduan Terjawab! Telefilem Pa’e Akan Tayang Semula Esok Petang Di TV3

Donna

Cuplikan Filem Pa’e

KUALA LUMPURTelefilem lama popular Pa’e akan ditayangkan semula di TV3 esok, demikian didedahkan sumber.

Penampilan semula karya dua dekad lalu itu berlaku berikutan pelakon pembantu film tersebut, Bell Ngasri dicalonkan sebagai Artis Komedi Popular dan Bintang Paling Popular dalam Anugerah Bintang Popular terbaru.

Peranan Bell sebagai pelajar nakal Ajoy dalam telefilem itu ternyata masih segar di fikiran penonton selepas beberapa tahun. Lakonannya bersama Shaheizy Sam yang memegang watak utama dan veteran Harun Hashim dikatakan membekas.

Atas persembahan cemerlangnya sebagai Ajoy, Bell meraih trofi Pelakon Pembantu Terbaik dalam Anugerah Skrin 1998. Imej pelajar nakal yang dibawakannya menjadi fokus telefilem tersebut dan salah satu karyanya yang terkenal.

Telefilem arahan Shaharuddin Sulaiman itu akan disiarkan semula di TV3 petang esok jam 2 petang. Sebelum ini, watak Barkoba yang dilakon Bell dalam telefilem 16 Puasa, 17 Puasa dan 18 Puasa merupakan faktor popularitinya memenangi trofi Bintang Paling Popular baru-baru ini. Ini menamatkan penantian 37 tahunnya mendapat gelaran ‘popular’.

Telefilem Pa’e mengisahkan tentang pelajar miskin bernama Pae yang gigih belajar dan tinggal bersama bapanya yang lanjut usia. Di sekolah terdapat pelajar nakal bernama Zulkafli atau Ajoy yang malas belajar dan sering mencetuskan masalah.

Selain itu, Bell pernah berlakon dalam pelbagai filem seperti Cinta Kita, Kampung Latah The Mummy, Kampong Pisang Berbuah Dua Kali dan lain-lain. Dia dilahirkan dalam keluarga seni di mana abang dan dua adiknya juga aktif dalam industri hiburan.

Related Post

Leave a Comment