Filem Marvel Terbaru ‘Guardians’ Dominasi Box Office

Donna

Filem Marvel Terbaru 'Guardians' Dominasi Box Office
Filem Marvel “Guardians of the Galaxy Vol 3” yang dibintangi oleh Chris Pratt, Zoe Saldana dan Dave Bautista mendominasi persaingan box office di Amerika.

Filem Marvel “Guardians of the Galaxy Vol 3” mengatasi persaingan untuk minggu kedua berturut-turut di pawagam Amerika Utara, mencatat RM249 juta untuk hasil global melebihi RM2.5 bilion, menurut Exhibitor Relations yang melaporkan Ahad.

Filem terbaru tentang ejen-ejen antahbergera, manusia dan bukan manusia, kembali menampilkan Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Bradley Cooper dan Vin Diesel yang kali ini dalam misi menyelamatkan kawan Rocket Raccoon daripada saintis yang hendak mengeluarkan otaknya.

Guardians of the Galaxy Vol 3” telah menggulingkan filem Universal “The Super Mario Bros. Movie” daripada kedudukan teratas minggu sebelumnya. Tetapi filem berasaskan gim video “Mario” yang telah mencapai lebih RM12 bilion di seluruh dunia itu kekal dengan teguh di tangga kedua minggu keenamnya, mencatat RM26.7 juta untuk tempoh Jumaat hingga Ahad.

“Club Buku: Bab Baharu”, filem lawak romantik Focus Features bagi golongan yang dah berusia, muncul ketiga dalam minggu sulong dengan RM16 juta – diterangkan sebagai “permulaa lemab” oleh David A. Gross yang juga mengakui bahawa “golongan lebih tua mengambil masa untuk sampai kepada filem-filem ini.”

Filem itu mengikuti empat kawan dalam penerbangan gadis-gadis dewasa ke Itali dan menampilkan kuartet bintang termasuk Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen dan Mary Steenburgen yang semua adalah dalam 70-an dan 80-an.

Filem seram “Evil Dead Rise” turun ke tangga keempat, mengumpul RM52 juta. Ia menampilkan dua saudara perempuan berjuang melawan krew Deadites iblis.

Di tempat kelima, juga turun satu tempat, adalah komedi Lionsgate “Kau Ada di Situ, Tuhan? Ini Aku, Margaret”, dengan RM38.7 juta.

Abby Ryder Fortson memegang watak Margaret Simon 6 tahun yang bersenang-senang dengan cabaran zaman itu.

Tags

Related Post

Leave a Comment