Cadangan untuk Minyak wangi Selamat untuk Bayi dan Harganya

Donna

Memastikan si kecil sentiasa segar sepanjang hari sememangnya bukan perkara yang mudah. Lebih-lebih lagi jika dia seorang bayi yang aktif dan mudah berpeluh.

Jadi, untuk kekal segar dan wangi walaupun anda banyak melakukan aktiviti, tidak salah jika anda memberikan minyak wangi atau minyak wangi khas untuk bayi.

Secara umumnya, minyak wangi atau minyak wangi yang dicipta khas untuk si manja anda diperbuat daripada bahan semulajadi dan rendah kandungan alkohol.

Malah, sebahagian daripadanya adalah bebas alkohol dan menjamin bahawa anak anda tidak akan mengalami alahan daripadanya.

Berikut adalah beberapa cadangan untuk minyak wangi bayi atau minyak wangi dengan pelbagai varian yang Donna.com.my telah ringkaskan untuk Mama. Pilih di sini, ayuh, Ma!

1. Chicco Baby Moments Sweet Perfumed Water yang memenangi gelaran minyak wangi bayi terbaik

Chicco Baby Moments Sweet Perfumed Water ialah wangian cecair bayi yang diperbuat daripada bahan semulajadi. Sebenarnya minyak wangi ini tidak mengandungi alkohol dan paraben, jadi ia sesuai untuk kulit bayi yang normal dan sensitif.

Produk dengan haruman serbuk ini juga digelar sebagai perfume bayi terbaik menurut majalah Babytalk. Untuk kualiti dan aromanya yang mewah, minyak wangi ini sememangnya lebih mahal sedikit daripada minyak wangi bayi secara umumnya.

Anda boleh mendapatkannya sekitar RM47.90.

2. Cussons Baby Cologne, yang rendah alkohol dan mempunyai banyak varian

Cussons Baby Cologne ialah minyak wangi bayi dengan formula rendah alkohol. Haruman minyak wanginya tidak menyerlah dan masih selamat untuk si manja tau Ma.

Beberapa varian tersedia, seperti Sparkling Joy dengan haruman buah dan bunga, Lovely Kiss dengan haruman bunga, dan Senyuman Ceria dengan bau buah dan magnolia.

Selain itu, terdapat juga varian Happy Fresh dengan haruman buah sitrus, Soft Touch dengan haruman serbuk, dan Beautiful Sunshine dengan haruman buah-buahan, serta varian klasik iaitu Soft Touch, Warmcuddle dan Sweetlullaby.

Cussons Baby Cologne bebas paraben dan menghalang si manja anda daripada alahan dan penyakit kulit yang lain. Mama boleh dapatkan dengan harga sekitar RM8.16.

3. Johnson’s Baby Cologne dengan varian happy berries sebagai pemenang

Dengan imej yang baik sebagai syarikat yang mengeluarkan produk khas untuk bayi, tidak perlu meragui Johnson’s Baby Cologne lagi.

Produk ini juga mempunyai pelbagai jenis bauan seperti Happy Berries, Morning Dew, Briza, Summer Swing, Heaven, dan Slide. Antara varian, Happy Berries adalah juara.

Kelebihan produk ini juga terletak pada botol plastiknya yang memudahkan Mama untuk membawanya ke mana-mana. Bahan-bahan yang digunakan untuk minyak wangi ini juga selamat supaya si manja anda bebas daripada alahan.

Anda juga boleh memilih pembungkusan botol tuang atau semburan. Minyak wangi ini dijual sekitar RM8.16.

4. Pigeon Baby Cologne dengan varian asli chamomile dan hypoallergenic

Pigeon Baby Cologne boleh didapati dalam dua varian iaitu Original Chamomile dan hypoallergenic dengan kandungan Jojoba dan Chamomile.

Dengan bahan-bahan semulajadi ini, anda boleh yakin bahawa Pigeon Baby Cologne adalah produk yang selamat untuk si manja anda.

Minyak wangi ini bukan sahaja tahan lama, malah mampu memberikan sensasi yang menyejukkan dan membuatkan bayi berbau harum sepanjang hari. Selain tu, Pigeon Baby Cologne tak buat kulit kering atau iritasi tau Ma.

Anda boleh mendapatkannya sekitar RM9.00 – RM35.00.

5. Mustela Eau De Soin Musti mewah dalam botol yang elegan

Mustela Eau De Soin Musti mempunyai bentuk botol yang unik, menyerupai botol pacifier bayi anda. Tetapi bentuk ini sebenarnya menjadikan pembungkusan kelihatan lebih istimewa, bukan?

Minyak wangi ini mengandungi gabungan eau de senneur dan ekstrak tumbuhan yang boleh melembutkan kulit. Selain itu, Mustela Eau De Soin Musti adalah minyak wangi anti alahan dan bebas alkohol yang menjadikannya sesuai digunakan pada semua peringkat umur.

Dengan bauan bunga yang dominan, ia pasti membuatkan si manja anda sentiasa segar sepanjang hari. Anda boleh mendapatkan minyak wangi ini sekitar RM19.00 – RM50.00.

6. Zwitsal ZwitsBaby yang mempunyai bauan Zwitsal yang asli

Zwitsal ZwitsBaby adalah produk minyak wangi bayi yang mempunyai bau yang sangat tahan lama dan mempunyai bau yang tersendiri.

Minyak wangi ini terdapat dalam dua pilihan bauan iaitu original dan juga vanilla. Untuk jenis original, harumannya ialah bauan bedak bayi yang lembut dan selesa untuk dihidu.

Pengguna minyak wangi ini bukan sahaja kanak-kanak, Ma. Ramai orang dewasa juga memilih minyak wangi ini sebagai kegemaran mereka.

Minyak wangi Zwitsal ZwitsBaby terdiri daripada 3 saiz botol kaca. Anda boleh mendapatkannya bermula dari RM50.

Itulah 6 cadangan minyak wangi yang selamat untuk bayi dan harganya. Walaupun ia selamat untuk si manja, tetap pastikan si manja tidak mengalami alahan, dengan melakukan ujian pada kulit bayi sebelum menyembur atau menyapu pada kulit atau pakaian si manja.

Tags

Related Post

Leave a Comment