Bahasa Tubuh Wanita Jika Anda Suka Lelaki, Apa-apa?

Donna

20-tanda-perempuan-jika-anda-suka-lelaki-apa-apa

Wanita memang paling mahir dalam menjaga perasaan cinta. Begitu bijak, ramai lelaki yang tidak dapat memahami maksud sikapnya. Malah, sepandai-pandai wanita, mereka tidak dapat menyembunyikan perasaan, bahasa badan apabila menyukai lelaki.

Jika anda keliru tentang perasaan gadis yang anda suka, maka lihat sahaja bahasa badannya apabila dia bertemu dengan anda. Dengan cara itu, anda boleh mengetahui sama ada dia berminat dengan anda atau sebaliknya.

Berikut adalah 20 bahasa badan wanita jika anda suka lelaki yang anda boleh lihat. Tengok baik-baik, okay!

1. Refleks wanita jika dia menyukai lelaki

Membaca bahasa badan seorang gadis jika anda menyukai lelaki adalah cara terbaik untuk mendekatinya. Kerana, tidak ramai wanita yang berani meluahkan perasaan cintanya. Mereka biasanya menunggu lelaki itu membaca pergerakannya.

Namun, ramai lelaki tidak peka dengan isyarat yang diberikan oleh wanita. Malah, perkara kecil bermula dari refleks badannya ketika bersama anda boleh menjawab persoalan sama ada dia sukakan anda atau tidak.

Berikut adalah beberapa refleks yang secara semula jadi muncul pada wajah seorang gadis yang menyukai anda. Daripada murid melebar hingga menaikkan kening, ini semua refleks yang menunjukkan dia tertarik kepada anda.

 1. Anak matanya membesar apabila dia melihat anda
 2. Berkelip cepat apabila bercakap dengan anda
 3. Bernafas lebih cepat daripada biasa
 4. Angkat kening apabila dia mendengar anda bercakap.

2. Tabiat perempuan kalau suka lelaki

Selain daripada refleks yang boleh dilihat pada wajahnya, anda juga dapat melihat tabiat apabila wanita jatuh cinta. Biasanya, mereka melakukan tabiat yang hanya dilakukan apabila mereka gugup, seperti bermain dengan rambut mereka, menggigit bibir, dan menyentuh anda secara tidak sengaja.

Tabiat ini boleh timbul kerana wanita secara semula jadi mahu lelaki yang diam-diam mereka suka tahu perasaan mereka. Selain itu, tabiat ini juga menunjukkan bahawa dia perlahan-lahan cuba membuka diri kepada anda.

Berikut adalah tabiat yang biasa mereka tunjukkan ketika bercinta.

 1. Bermain dengan rambutnya tanpa sedar
 2. Menggigit bibir sambil memandang ke dalam mata awak
 3. Bersandar kepada anda apabila anda bersama ramai orang
 4. Bertindak balas apabila menyentuh lengan atau bahu anda secara tidak sengaja.

3. Ekspresi wajah wanita jika dia sukakan lelaki

Apabila anda berjauhan dengan anda, bahasa badan wanita jika anda menyukai lelaki mungkin tidak begitu kelihatan. Walau bagaimanapun, luahan seorang wanita yang jatuh cinta dengan anda boleh menjadi sangat jelas apabila dia bersemuka dengan anda.

Kebiasaannya, mukanya akan merah tanpa disengajakan kerana rasa gugup yang melanda dirinya. Lebih-lebih lagi, apabila dia mula bercakap dengan anda selama ini menyimpan perasaannya. Biasanya, rasa gementar tidak dapat disembunyikan.

Namun, selepas perbualan diwujudkan, gadis yang menyukai anda akan kelihatan bersemangat apabila mendengar cerita anda. Begitu juga dengan sikap badannya yang condong ke arah anda.

Berikut adalah beberapa ungkapan yang anda boleh lihat.

 1. Wajahnya berseri-seri apabila melihat awak
 2. Memerah pipi apabila bercakap atau memandang anda
 3. Mengangguk dengan penuh semangat apabila bercakap dengan anda
 4. Sendengkan kepalanya apabila bercakap dengan anda.

4. Sikap perempuan kalau suka lelaki

Apabila lelaki yang dicintainya tidak dapat membaca perasaannya, sudah pasti wanita terpaksa memperjuangkan cintanya. Cara memperjuangkannya ialah dengan menunjukkan sikap tertentu.

Sikap ini bermula daripada mendandani diri anda dengan pakaian dan solek yang menawan, kepada mencuba cara untuk mendekati anda secara halus. Sebagai contoh, dia sering membuat hubungan mata, berjalan di sebelah anda, atau cuba duduk berdekatan dengan anda.

Walau bagaimanapun, jangan menganggap bahawa wanita itu terlalu agresif. Dia hanya menunjukkan dengan jelas perasaannya terhadap anda. Buat masa ini, anda hanya perlu menjawab perasaannya secepat mungkin.

Berikut adalah sikap yang biasanya ditunjukkan oleh wanita kepada lelaki yang mereka cintai.

 1. Tampil cantik dan bergaya di hadapan anda
 2. Pilih untuk berjalan di sebelah anda daripada di sebelah orang lain
 3. Sentiasa bertentang mata dengan anda
 4. Cuba untuk duduk di sebelah anda

5. Reaksi wanita jika dia menyukai lelaki

Bahasa badan wanita jika anda suka lelaki terakhir boleh dilihat dari reaksinya apabila dia berada berdekatan dengan anda. Mereka biasanya akan menunjukkan reaksi gementar seperti menyentuh leher atau bermain-main dengan sesuatu.

Di samping itu, mereka juga boleh menjadi sangat bersemangat tentang apa yang anda katakan lebih daripada orang lain. Berikut adalah tindak balas yang biasanya mereka tunjukkan.

 1. Sentuh muka dan lehernya berkali-kali
 2. Silangkan kaki anda apabila duduk dengan anda
 3. Bermain-main dengan sesuatu yang rawak berdekatan
 4. Ketawakan jenaka anda walaupun orang lain tidak ketawa.

Itu adalah 20 bahasa badan wanita jika anda suka lelaki yang anda boleh perhatikan. Jadi, secara kasarnya, adakah dia benar-benar menyukai awak selama ini?

Related Post

Leave a Comment