10 Lagu K-Pop Yang Mendidik Yang Akan Motivasikan Anda

Donna

Kesulitan sentiasa ada di sekeliling kita. Dan dengan semua cabaran yang dihadapi oleh orang, seringkali sukar untuk mendapatkan motivasi untuk terus maju. Untungnya, selalu ada muzik yang menyatukan kita. Berikut adalah 10 lagu K-pop yang mungkin boleh memotivasikan anda untuk terus melangkah ke depan dalam kehidupan.

1. EXO – “Can’t Bring Me Down”

Pada hari di mana anda berasa seolah-olah dunia menentang anda dan memerlukan peringatan ringkas bahawa masih ada harapan, lagu ini sesuai untuk didengar. Liriknya menyentuh tentang mengangkat semangat dan berani. Mendengar lirik dan suara indah EXO memberikan motivasi yang sempurna.

2. Stray Kids – “My Pace”


Ada banyak lagu Stray Kids yang hebat yang boleh memotivasikan dan memberi inspirasi anda untuk menangkap hari, tetapi lagu ini akan hampir segera mengangkat anda untuk melakukan sebarang perkara. Irama dan raf yang terikat dan lirik yang berkenaan dengan ‘pergi dengan irama sendiri’ dan ‘staying in my lane’ mencipta suasana yang baik.

3. Lee Hi – “BREATHE”


Lagu ini mungkin mampu menjejaskan semangat sesetengah orang, tetapi jika anda mendengar liriknya, ia mempunyai lirik yang sempurna untuk membantu anda mengingat untuk bernapas. Apabila kehidupan menjadi teruk atau anda kehilangan motivasi, kadangkala ia semuanya tentang duduk ketika itu dan mengambil napas.

4. IU – “unlucky””


Lagu IU yang bertajuk “unlucky”” ini sangat sesuai untuk dimasukkan dalam senarai lagu motivasi anda. Iramanya yang cepat mampu menghiburkan sambil mengingatkan bahawa segala kesukaran dalam hidup dapat dilalui. Roh yang tangguh jangan pernah putus asa kerana ia akan membawa kebaikan.

5. BTOB – “It’s Okay”


BTOB adalah salah satu kumpulan yang sentiasa menyediakan lagu yang membuat anda rasa memiliki seseorang untuk menyanjungi. Lagu mereka menyediakan banyak harapan dan motivasi untuk hari-hari yang lebih baik. Corak lagu selalu memberi semangat dan mesej positif. Ini juga membantu kerana suara vokal mereka sentiasa menyentuh perasaan, dan rap mereka dipenuhi emosi!

6. Taeyeon – “I” (feat. Verbal Jint)


Suara Taeyeon yang merdu cukup untuk membawa sesiapa sahaja ke dalam mod motivasi, tetapi lagu ini benar-benar menyentuh hati pengguna. Tumpuan kehidupan merupakan keindahan dan terbang tinggi bersama barisan rap yang keras dari Verbal Jint cukup untuk membuat sesiapa sahaja terilham.

7. SHINee – “A Yo”


Marilah kita akui, apa saja yang dilakukan oleh SHINee benar-benar mampu meningkatkan semangat, malah lagu ini mampu menyeru anda untuk bangun dan bersedia menghadapi cabaran segala zaman yang dihadapi oleh kehidupan. Liriknya bercerita tentang bersandar pada irama lagu ini, yang tepat sekali anda inginkan setiap kali mendengarnya!

8. SEVENTEEN – “Healing”


Seperti yang disarankan lagu ini, “Pemulihan” adalah lagu yang akan menyembuhkan anda dari segala kesusahan yang anda hadapi. Ia memberi dorongan sewaktu untuk menggerakkan dan mengangkat semangat anda. Jangan biarkan hari yang sukar menundukkan anda kerana sentiasa ada harapan untuk musim baru.

9. PENTAGON – “HAPPINESS”


PENTAGON dan lagu-lagu merdu mereka sentiasa berjaya meletakkan senyuman di wajah orang. Tetapi lagu ini menyentuh segala-galanya akan baik-baik sahaja dan akan diselesaikan. Ia membantu meletakkan fokus semula kepada setiap hari dan bahawa kebahagiaan sentiasa berada di sudut.

10. BTS – “Magic Shop”


“Magic Shop” adalah lagu yang memberi ketenangan dan bantuan kepada mereka yang mengalami masa sukar. Irama dan lirik memberi rasa harapan, membuat anda mahu bersikap baik kepada diri sendiri dan mereka disekeliling anda.

 

Tags

Related Post

Leave a Comment