Zii Jia memberi tumpuan untuk menyesuaikan diri dengan gaya latihan Tat Meng

Donna

KUALA LUMPUR, 11 Julai — Pemain perseorangan badminton negara Lee Zii Jia berharap dia dapat menyesuaikan diri dengan cepat dengan gaya latihan jurulatih baharunya, Wong Tat Meng ketika bersiap sedia untuk melayakkan diri ke Sukan Olimpik 2024 di Paris, Perancis.

Pemain berusia 25 tahun itu mengakui bahawa dia kesuntukan masa dan berharap dia dapat mengembangkan chemistry istimewa dengan jurulatihnya.

“Dia seorang jurulatih yang sangat berpengalaman, jadi saya harap chemistry kami akan menjadi sangat istimewa. Saya juga telah memerhatikan bahawa dia pergi ke Korea Selatan dan Hong Kong (sebagai jurulatih) dan mencapai keputusan yang sangat baik.

“Dia orang tempatan, jadi saya sangat berharap untuk mempunyai jurulatih tempatan, sebagai rakyat Malaysia kita boleh berjuang ke Olimpik bersama-sama,” katanya dalam video yang dimuat naik di Instagram hari ini.

Pemain nombor 17 dunia itu memulakan latihan bersama Tat Meng pada awal bulan ini selepas berehat daripada badminton berikutan beberapa persembahan hambar.

Zii Jia dijadualkan beraksi pada Terbuka Korea 2023 akan datang dari 18 hingga 23 Julai di Yeosu, Korea Selatan. — Bernama

Related Post

Leave a Comment