Penggantungan Faisal Halim Disalahkan Mengganggu Perancangan Kim Pan-gon

Donna

Penggantungan Faisal Halim Disalahkan Mengganggu Perancangan Kim Pan-gon

Penggantungan Faisal Halim, pemain dan kapten Harimau Malaya, pada masa ini dipercayai akan mengganggu rancangan jurulatih pasukan kebangsaan, Kim Pan-gon. Faisal merupakan tonggak penting serangan pasukan.

Tanpa kehadiran Faisal, persiapan Pan-gon untuk Pestabola Merdeka Oktober ini dan kejohanan Piala Asia Januari 2023 mungkin terjejas.

Faisal telah menjaringkan 9 gol dan 10 bantuan dalam musim ini untuk Selangor FC. Bakatnya sangat dibutuhkan pasukan kebangsaan. Dia juga antara pemain kunci yang membawa Malaysia layak Piala Asia selepas 40 tahun.

Berkaitan: Hukuman Faisal Halim: Berlebihan Atau Patut?

Faisal kini kehilangan minit permainan dan hanya boleh bergantung pada latihan. Ini boleh menjejaskan prestasinya.

Hanya dua pilihan untuk Faisal – dimasukkan atau digugurkan daripada skuad.

Dengan 23 kaps dan 10 gol antarabangsa, Faisal sangat dipercayai oleh Pan-gon kerana kelincahannya. Pan-gon dilaporkan tidak akan membuat banyak perubahan dalam pemilihan pemain untuk kejohanan besar.

Faisal dijangka akan terus dipilih walaupun sedang digantung. Ini kerana Pan-gon percaya bakatnya sangat dibutuhkan skuad kebangsaan.

Donna

Brand digital yang boleh anda percayai. Donna mengekalkan ciri elegan dan penuh dengan inspirasi, memastikan kehidupan setiap wanita melayu sentiasa mengujakan.

Related Post

Leave a Comment