Wolff berkata kontrak baharu dengan Hamilton ‘selesai secara emosi’

Donna

BUDAPEST, Hungary, 22 Julai ― Ketua pasukan Mercedes, Toto Wolff hari ini berkata dia dan Lewis Hamilton “secara emosi” mencapai persetujuan mengenai kontrak baharu untuk mengekalkannya bersama pasukan selepas musim ini.

Bercakap selepas juara tujuh kali itu menewaskan Max Verstappen untuk mendahului masa dalam latihan terakhir di Grand Prix Hungary, Wolff berkata ia belum ditandatangani tetapi “selesai”.

“Kami belum menandatanganinya, tetapi secara emosi kami telah melakukannya,” katanya kepada Sky Sports F1 sebagai jawapan kepada soalan daripada penyampai Martin Brundle.

Jawapannya dijangka menarik beberapa bulan spekulasi mengenai masa depan Hamilton yang telah dikaitkan dengan kemungkinan perpindahan ke Ferrari pada masa hadapan.

Dia tidak memberikan butiran mengenai tempoh perjanjian dengan Hamilton yang telah memenangi enam daripada tujuh gelaran bersama Mercedes sejak menyertai mereka pada 2013.

Wolff juga menjelaskan bahawa Mercedes telah membuat beberapa perubahan pada set-up kereta mereka semalaman yang membolehkan Hamilton mara dari tempat ke-16 dalam latihan kedua apabila dia menyifatkan keretanya sebagai “paling teruk” mendahului masa. ― AFP

Related Post

Leave a Comment