WhatsApp membolehkan anda menyembunyikan nombor telefon anda daripada ahli kumpulan komuniti yang anda tidak tahu

Donna

KUALA LUMPUR, 11 Julai — Sekiranya anda tidak tahu, WhatsApp mempunyai a Ciri komuniti yang pada asasnya adalah versi yang lebih teratur untuk menjalankan kumpulan WhatsApp dan ia menyokong sehingga 5,000 pengguna. Jika anda tidak mahu ahli komuniti lain mengetahui nombor telefon anda yang sebenar, WhatsApp akhirnya memperkenalkan ciri privasi baharu yang mengehadkan keterlihatan nombor telefon anda hanya kepada mereka yang telah menyimpan anda sebagai kenalan.

mengikut WABetaInfo ciri privasi nombor telefon baharu untuk ahli komuniti sedang dilancarkan kepada pengguna yang menggunakan WhatsApp terbaharu untuk iOS dan Android. Ciri ini menyediakan lapisan privasi tambahan untuk menyembunyikan nombor telefon anda daripada peserta lain yang anda tidak tahu.

Biasanya, senarai peserta disembunyikan di bawah kumpulan pengumuman komuniti tetapi apabila pengguna berinteraksi dengan mesej, mereka berisiko mendedahkan nombor telefon mereka. Di sinilah ciri privasi baharu bertujuan untuk menangani isu tersebut dengan menyembunyikan nombor anda pada setiap masa. Dikatakan bahawa ciri itu telah diuji dengan kumpulan pengguna yang sangat terhad sebelum dilancarkan kepada umum.

Untuk menyembunyikan nombor anda, anda perlu pergi ke tetapan kumpulan dan mencari “Privasi nombor telefon” di bawah penyulitan. WABetaInfo mengatakan ciri itu akan diperluaskan kepada kumpulan lain dalam apl. Ambil perhatian bahawa walaupun dengan ciri didayakan, nombor telefon anda masih kelihatan kepada pentadbir komuniti serta orang lain yang telah menyimpan nombor telefon anda. Satu lagi perkara yang patut diketengahkan ialah nombor telefon pentadbir sentiasa kelihatan kepada semua ahli. — SoyaCincau

Related Post

Leave a Comment