West Ham merosakkan penampilan sulung Postecoglou di Tottenham dalam perlawanan persahabatan

Donna

PERTH, 18 Julai — West Ham merosakkan penampilan sulung kejurulatihan Tottenham yang dinanti-nantikan oleh Ange Postecoglou hari ini dengan kemenangan 3-2 dalam perlawanan persahabatan pramusim di Perth.

West Ham menggagalkan rali lewat Spurs dalam pertandingan bebas antara musuh London di hadapan 46,266 penyokong di Stadium Optus.

Pemergian kapten Declan Rice ke Arsenal hampir tidak menjejaskan West Ham, yang memenangi perlawanan pramusim ketiga berturut-turut selepas Gianluca Scamacca memecah kebuntuan pada minit ke-78.

Mereka mengeksploitasi Tottenham yang berwajah baharu, yang mempamerkan sekilas gaya oktana tinggi yang diharapkan di bawah Postecoglou tetapi berderit di bahagian pertahanan.

Tottenham melakukan 30 pukulan berbalas empat yang luar biasa tetapi mengecam banyak peluang yang terlepas.

Harry Kane mengambil alih tampuk kapten Tottenham di tengah-tengah ketidakpastian mengenai masa depannya, setelah dirayu secara agresif oleh Bayern Munich.

Dia melakukan rembatan awal jarak dekat yang disekat secara sensasi oleh penjaga gol Lukasz Fabianski tetapi agak lemah sebelum digantikan pada separuh masa.

Pemain yang ditandatangani Marquee Guglielmo Vicario, James Maddison dan Manor Solomon bermula dalam penampilan sulung mereka di Tottenham.

Bekas penjaga gol Empoli, Vicario dilihat sebagai pengganti kapten Hugo Lloris, yang telah melangkau jelajah kerana dia mencari peluang di tempat lain.

Vicario tidak dapat menyekat beberapa set piece yang dilakukan dengan baik dari West Ham sebelum digantikan pada separuh masa.

Sama seperti pasukan Postecoglou sebelum ini, Tottenham bermula dengan gaya berlagak dengan beberapa rembatan awal ke gawang dinafikan oleh Fabianski.

West Ham mencatatkan darah pertama menentang larian permainan apabila penyerang Danny Ings menyempurnakan hantaran lintang Jarrod Bowen dengan tandukan melepasi Vicario.

Pertahanan Tottenham sekali lagi didedahkan oleh West Ham yang cekap ketika Divin Mubama yang berusia 18 tahun menanduk satu lagi bola yang licin ke dalam jaring.

Spurs terus mengasak hanya untuk dinafikan oleh Fabianski, yang telah cemerlang dalam kemenangan 6-2 West Ham ke atas Perth Glory pada hari Sabtu.

Postecoglou melakukan perubahan pada separuh masa, membalikkan pasukannya sepenuhnya, dan ia berjaya apabila Tottenham menentukan dalam keadaan yang teruk.

Mereka mendapat ganjaran apabila Giovani Lo Celso menjaringkan gol dari jarak dekat sebelum pemain debutan Destiny Udogie menyamakan kedudukan pada minit ke-71 dengan tandukan cemerlang.

Tetapi Scamacca menjaringkan gol menentang larian permainan untuk menafikan Postecoglou permulaan dongeng.

Jelajah Asia Pasifik Tottenham diteruskan menentang Leicester City di Thailand pada 23 Julai sebelum pergi ke Singapura untuk menentang Lion City Sailors.

West Ham pulang ke tanah air untuk menentang Dagenham dan Redbridge pada 22 Julai. — AFP

Related Post

Leave a Comment