Wanita Sabah mengupah penunggang Grab untuk membangunkan suami dan anak-anaknya

Donna

KUALA LUMPUR, 12 Julai — Grab menawarkan rangkaian perkhidmatan yang telah menjadikan kehidupan kita lebih selesa, terutamanya ketika kita lapar atau ketika kita memerlukan perjalanan pulang.

Seorang wanita Sabah, bagaimanapun, menemui cara baharu untuk menggunakan perkhidmatan Grab: untuk membangunkan suami dan anak-anaknya yang mengantuk.

Pengguna Twitter @ennietrando berkongsi kisah bagaimana rakannya menggunakan Grab semasa dia tiada di rumah. Rakan itu terpaksa bergantung harap kepada suaminya untuk menghantar anak-anaknya ke sekolah Ahad.

Malangnya, suaminya masih tidur dan selepas banyak percubaan gagal untuk menghubungi telefonnya, dia terpaksa menghubungi ‘Abang Grab’ untuk sandaran.

Dia mengupah penunggang Grab dan mengarahkannya melalui teks untuk membunyikan loceng pintu rumahnya untuk membangunkan keluarganya.

Dalam siri tangkapan skrin sembang, penunggang Grab itu keliru dengan permintaan wanita itu tetapi dia tetap memenuhinya dan menekan loceng rumahnya.

“Tunggu ya bos, ini kali pertama saya menerima kerja untuk membangunkan seseorang,” pesan penunggang itu.

“Pelik, saya tahu. Maaf ah,” jawab wanita itu.

Menurut @ennietrando, anak lelaki rakannya yang masih kecil membuka pintu dan penunggang Grab itu menurunkan mesej tersebut.

“Anda (anak lelakinya) mesti membangunkan dia (suaminya) atau anda tidak akan dapat menamatkan sekolah Ahad.”

Pengguna dalam talian terdetik dan kagum dengan penggunaan Grab yang inovatif oleh wanita itu dan dedikasinya untuk membawa anak-anaknya ke sekolah Ahad dalam apa jua keadaan.

Pengguna @ennietrando menyiarkan Tweet susulan yang menjelaskan suami rakannya tidak malas tetapi ‘kebetulan’ telah tidur pada hari itu.

Tags

Related Post

Leave a Comment