Vondrousova menamatkan larian Svitolina untuk mara ke final Wimbledon

Donna

LONDON, 13 Julai — Marketa Vondrousova menunjukkan tiada ruang untuk sebarang sentimen yang membuak-buak ketika dia menamatkan rentak luar biasa ibu baharu Elina Svitolina dengan kemenangan 6-3 6-3 untuk mara ke final Wimbledon buat kali pertama pada Khamis.

Menjelang separuh akhir pertama wanita Wimbledon yang menampilkan dua pemain bukan pilihan, Vondrousova menyifatkan Svitolina sebagai “luar biasa”, “luar biasa”, “seorang pejuang” dan “wanita hebat” kerana mara ke separuh akhir slam hanya sembilan. bulan selepas melahirkan anak perempuannya Skai.

Pemain Ukraine itu telah menjadi kegemaran ramai di Kelab All England selepas dia menghasilkan jenama tenis yang berani untuk menghantar empat juara Grand Slam keluar dari kejohanan tahun ini.

Tetapi pada hari Khamis, tidak kira berapa banyak orang ramai cuba mengangkatnya dengan laungan “Kami sayang awak Elina”, Svitolina nampaknya tertekan dengan jangkaan untuk memberikan negaranya yang dilanda perang “sedikit kebahagiaan” dan terkaku tenis pentas terbesar yang ditawarkan.

Pemenang pukulan pukulan depan memberikan Vondrousova rehat untuk mendahului 3-2 dan walaupun dia menyerahkan servisnya sendiri pada perlawanan seterusnya dengan beberapa kesilapan tidak paksaan yang ceroboh, termasuk kesalahan berganda, dia kembali di hadapan sekali lagi pada perlawanan seterusnya.

Daripada mereka, Svitolina dibiarkan menjerit, menjerit dan mencebik kerana geram berulang kali apabila Vondrousova mengecewakannya dengan servis kidalnya yang dihayun untuk memenangi tujuh perlawanan secara pantas.

Hanya apabila Vondrousova nampaknya akan memutihkannya pada set kedua ketika pemain Czech itu memegang mata untuk mendahului 5-0, Svitolina keluar dengan hayunan dan mematahkan lawannya bukan sekali tetapi dua kali.

Tetapi kelonggaran untuk Svitolina adalah sekejap apabila Vondrousova menyekat semua laungan sokongan yang dilontarkan Svitolina untuk bertahan dan memastikan tempatnya di final apabila lawannya menyekat pulangan servis lama pada mata perlawanan. — Reuters

Related Post

Leave a Comment