Vivo X90s Akan Didedahkan Pada 26 Jun

Donna

Vivo X90s bersedia untuk debut di China minggu depan, seperti yang diumumkan oleh syarikat itu di Weibo. Ia akan menjadi tambahan terbaru kepada siri X90 dan penyegaran kecil bagi telefon pintar vanilla X90, jadi ia dijangka hampir sama dengan pendahulunya dengan beberapa peningkatan.

Selain daripada tarikh pelancaran, jenama itu juga mengusik keupayaan fotografi telefon dengan mempamerkan beberapa gambar yang diambil oleh X90s. Telefon yang akan datang akan menggunakan cipset Dimensity 9200 Plus baharu, yang membuat penampilan sulungnya dengan iQOO Neo 8 Pro bulan lepas. Ini nampaknya satu-satunya peningkatan berbanding SoC Dimensity 9200 X90.

Vivo X90

Tiada spesifikasi lain yang didedahkan tetapi jika ia serupa dengan X90, maka kita sudah tahu apa yang diharapkan. Sebagai penyegar semula, X90 memaparkan paparan AMOLED 6.78 inci dengan resolusi 1.5k, kadar penyegaran 120Hz, kecerahan puncak 1,300 nits, dan pengimbas cap jari bawah paparan.

Dijalankan pada cip perdana MediaTek tahun lepas dan cip pemecut ISP & AI buatan khas yang dipanggil V2, ini dipasangkan dengan storan dalaman LPDDR5X RAM dan UFS 4.0 serta pilihan untuk menggunakan storan yang tidak digunakan sebagai RAM maya tambahan. Ia menggunakan bateri 4,870mAh dengan pengecasan berwayar 120W. Menariknya, X90 Pro juga dilengkapi dengan pengecasan tanpa wayar 50W, jadi ia akan menjadi menarik untuk melihat sama ada jenama itu memasukkannya ke dalam X90s.

Dari segi pengimejan, ia mempunyai kamera utama 50MP, ultra lebar 12MP dan kanta telefoto 12MP dengan zum optik 2x. Di hadapan, potongan lubang tebuk berpusat menempatkan penembak swafoto 32MP.

Untuk ketersambungan, ia menyokong 5G, Bluetooth 5.3, NFC dan Wi-Fi 6. Adalah spekulasi bahawa dengan peningkatan cip, X90s boleh tiba dengan sokongan untuk Wi-Fi 7. Ia juga mungkin datang dengan penarafan IP64 untuk habuk dan rintangan air.

Tags

Related Post

Leave a Comment