Video TikTok viral lelaki tersangkut di gelongsor air di Pulau Pinang ‘membuka’ ketakutan baharu netizen (VIDEO)

Donna

GEORGE TOWN, 20 Jun — Video TikTok mengenai seorang lelaki tersangkut di tengah-tengah gelongsor air di Malaysia telah “membuka kunci” ketakutan baharu bagi sesetengah pengguna dalam talian.

Klip pendek tetapi menyedihkan, dikongsi oleh pengguna “jamii.talib”, telah mendapat lebih 45 juta tontonan dan 13,300 komen sejak ia disiarkan pada 10 Jun.

Video TikTok bermula dengan penonton taman, yang pergi oleh Jami, berdiri dengan tangan bersilang menanti pintu perangkap gelongsor jatuh menegak terbuka.

Dia jatuh ke dalam terowong plastik dan pada mulanya kelihatan mengemudi gelongsor berliku dengan mudah. Bagaimanapun, dia terhenti secara mengejut hampir lima saat kemudian.

Jami terpaksa berpusing untuk mempercepatkan lagi, tetapi kegembiraannya tidak lama apabila dia berhenti untuk kali kedua.

Pada ketika ini, Jami mula panik dan dilihat merangkak ke atas dan ke bawah gelongsor sempit dan tertutup untuk mencari jalan untuk melarikan diri sambil menjerit meminta pertolongan.

Nasib baik, dia berakhir betul-betul di sebelah pintu keluar yang segera dibuka oleh penyelamat.

@jamii.talib 1st dengan last la aku main benda alah ni ! sangkut gila TRAUMATIZE #escapepark #aktiviti luar #escapeparkpenang #superlooperescapepark bunyi asal – Jami R one

“Saya tersangkut,” Jami malu memberitahu penyelamat semasa dia keluar dari gelongsor.

Menurut laporan media Malaysia, Jami menaiki Super Looper di Taman Tema Escape di Pulau Pinang.

Dalam kapsyennya, Jami bersumpah bahawa ia akan menjadi “kali pertama dan terakhir” dia akan menaiki gelongsor air, sambil menambah bahawa dia telah “trauma” dengan pengalaman itu.

Video itu menimbulkan gabungan keseronokan dan kegelisahan daripada penonton, dengan sesetengahnya berkongsi kesusahan Jami manakala yang lain mendakwa bahawa ia telah “membuka kunci” ketakutan baharu bagi mereka.

Seorang pengguna TikTok menulis: “Claustrophobia saya tidak dapat menangani perkara ini.”

Seorang lagi berkata: “Saya panik dan saya tidak tersekat.”

Sebilangan orang mengulas mengenai pakaian renang Jami, menunjukkan bahawa geseran dari seluar trek panjangnya menyebabkan sukar untuk meluncur ke bawah dengan lancar.

“Pelajaran yang dipelajari,” jawab Jami. – HARI INI

Tags

Related Post

Leave a Comment