Tsitsipas terhempas dari Terbuka Mallorca menjelang Wimbledon

Donna

BARCELONA, 29 Jun ― Pemain nombor lima dunia Stefanos Tsitsipas tersingkir daripada Terbuka Mallorca semalam dalam perlawanan pertamanya dengan kekalahan 6-4, 3-6, 6-2 kepada Yannick Hanfmann, keputusan yang membimbangkan menjelang Wimbledon.

Susulan satu lagi penyingkiran awal di atas rumput di Terbuka Halle minggu lalu, pemain Greece itu ditewaskan dengan meyakinkan oleh lawannya dari Jerman, di kedudukan ke-48. Cabutan utama Wimbledon bermula pada 3 Julai.

Kuat pada servisnya, Hanfmann tidak berdepan satu pun break point pada set pertama dan hanya kalah satu servis dalam perlawanan itu.

Pemain Jerman itu mengesahkan kemenangannya menentang pilihan utama yang tidak menentu itu dengan pukulan depan di garisan.

“Banyak perkara perlu diusahakan untuk menewaskan 10 pemain terbaik, saya mempunyai permulaan yang sangat baik,” kata Hanfmann.

“Dengan angin dan rumput, mengadakan perlawanan pada hari pertama sangat membantu.”

Hanfmann berdepan Feliciano Lopez, dalam pertandingan terakhirnya sebelum bersara, di suku akhir selepas pemain Sepanyol itu tewas 7-6 (8/6), 1-6, 6-3 dari Australia, Jordan Thompson.

Christopher Eubanks mengejutkan Ben Shelton 6-7 (4/7), 6-4, 7-6 (7/2) dalam pertempuran seluruh Amerika sebelum ini.

Arthur Rinderknech dari Perancis menewaskan rakan senegaranya Constant Lestienne 6-3, 6-2 dan akan menentang Eubanks dalam pusingan lapan terakhir.

Adrian Mannarino memainkan Corentin Moutet dan Lloyd Harris bertemu Pavel Kotov di suku akhir yang lain. ― AFP

Related Post

Leave a Comment