Tiger Woods berkata dia tidak pernah melihat perkara bercakap LIV-PGA daripada tuntutan mahkamah

Donna

MIAMI, 4 Julai — Tiger Woods berkata dia tidak pernah melihat kononnya komen disediakan untuk dia sampaikan tahun lepas pada mesyuarat pemain, dokumen yang terlibat dalam tuntutan mahkamah persekutuan.

Golf Digest dan Golf Channel melaporkan semalam bahawa komen yang ditujukan kepada Woods adalah sebahagian daripada 357 halaman e-mel dan dokumen dalam tuntutan mahkamah yang difailkan di Daerah Kehakiman ke-15 di Palm Beach County, Florida.

Antara pameran itu ialah skrip Woods yang kononnya dari Jelajah PGA yang dimaksudkan untuk pemenang utama 15 kali itu diulangi pada pertemuan pemain di Kejuaraan Pengembara 2022, hanya beberapa minggu selepas acara sulung LIV Golf di London.

“Sebagai tindak balas kepada memo perbincangan yang dikeluarkan hujung minggu ini, saya tidak pernah melihat dokumen ini sehingga hari ini, dan saya tidak menghadiri mesyuarat pemain yang disediakan pada 2022 Travellers,” tweet Woods lewat Ahad.

Kenyataan yang kononnya disediakan untuk Woods katakan pada pertemuan pemain termasuk mengatakan pesuruhjaya Jelajah PGA Jay Monahan adalah “lelaki yang tepat untuk perang ini, dia seorang pejuang” dan pemain perlu “menyertai perjuangan” dan “melakukan apa yang saya lakukan” dalam menolak tawaran. daripada penyokong Saudi LIV Golf.

Pertemuan itu berlaku ketika Jelajah PGA bimbang tentang jumlah pemain yang melompat ke LIV untuk rekod AS$25 juta dompet, tawaran terjamin dan acara 54 lubang.

Woods menarik diri daripada Masters selepas memburukkan lagi kecederaan kaki dan pada April menjalani pembedahan gabungan pada kaki kanannya. Dia tidak memberikan jadual waktu pulang.

Penolakan Woods terhadap kenyataan itu dibuat sebulan selepas pengumuman mengejut Monahan Jelajah PGA telah membuat perjanjian penggabungan dengan Dana Pelaburan Awam Saudi (PIF) untuk menamatkan pertempuran antara PGA dan syarikat baru, menghapuskan tindakan undang-undang yang akan mendedahkan butiran perniagaan tentang kedua-dua kumpulan.

Tiada sebarang komen daripada Woods, 47, berhubung perjanjian penggabungan LIV-PGA.

Menurut Golf Digest, pemfailan mahkamah juga termasuk butiran mengenai situasi kewangan yang teruk untuk Jelajah Dunia DP yang mendorong PGA untuk membuat perjanjian dengan LIV yang termasuk Jelajah Dunia DP, serta cadangan jadual masa depan dan butiran perikatan dan komen berskrip yang dimaksudkan. untuk disampaikan oleh ahli lembaga. — AFP

Related Post

Leave a Comment