Tesla Model Y mendapat 10,000 tempahan dalam empat hari? Tesla Malaysia mengatakan ia berita palsu

Donna

KUALA LUMPUR, 21 Julai — Beberapa hari sebelum pelancaran, anda mungkin telah melihat beberapa berita sosial membuat spekulasi mengenainya Tesla Malaysia telah menerima lebih 10,000 tempahan untuk Tesla Model Y. Ternyata spekulasi itu tidak benar menurut pengarah wilayah Tesla Isabel Fan.

Seperti yang dilaporkan oleh The New Straits Times, Fan menafikan dakwaan yang tersebar dalam talian bahawa ia telah memperoleh 10,000 tempahan yang mengejutkan untuk Model Y dalam tempoh empat hari selepas pelancarannya. Beliau berkata, “Jumlah tempahan sebenar akan kekal tidak didedahkan, tetapi Tesla memberi jaminan kepada orang ramai bahawa minat terhadap Model Y adalah kukuh dan menghargai sokongan daripada komuniti pelanggan kami yang semakin meningkat di Malaysia”.

Pelancaran Tesla Model Y di Pavillion di Kuala Lumpur 20 Julai 2023. — Gambar oleh Yusof Mat Isa

Pelancaran Tesla Model Y di Pavillion di Kuala Lumpur 20 Julai 2023. — Gambar oleh Yusof Mat Isa

Untuk mengimbas kembali, Tesla Model Y berharga dari RM199,000 untuk model RWD asas dan Tesla telah mengesahkan semasa acara itu termasuk cukai jualan. Rakyat Malaysia boleh membuat pesanan dengan membuat bayaran RM1,000 yang tidak boleh dikembalikan dan stok Model Y hanya dijangka tiba pada awal 2024.

Salah satu kelebihan Tesla ialah rangkaian Superchargernya dan lokasi pertama adalah di Pavilion KL, bagaimanapun, ia masih belum beroperasi sementara menunggu kelulusan daripada pihak berkuasa. Bercakap mengenai pengecasan, Tesla Malaysia juga telah menjelaskan bahawa “Penyambung Dinding Percuma” untuk pesanan Model Y adalah salah komunikasi dan mereka akan mendedahkan lebih banyak butiran lebih dekat dengan ketersediaan rasminya. — SoyaCincau

Tags

Related Post

Leave a Comment