Telefon Gaming Terkini Redmagic 8S Pro Hadir Dengan Spek Unggul

Donna

DonnaTechRedmagic hari ini secara rasminya melancarkan model terkini telefon pintar gaming, Redmagic 8S Pro, untuk pasaran Malaysia. Yang membezakan pelancaran ini dari barisan asal yang dilancarkan semula pada Februari tahun ini ialah reka bentuk warna baru, serta penyertaan versi dipertingkat Snapdragon 8 Gen 2 cip daripada Qualcomm.

Daripada segi estetika, model Redmagic 8S Pro adalah sangat samalain dengan versi asas, kecuali rekaan rebat belakang mereka. Sirim baharu ditawarkan dalam Platina, Tengah Malam atau Aurora, walaupun popular warna Aurora sahaja yang ditawarkan dengan panel yang rekaan rumit di bawah kes belakang telus.

Selain itu, telefon ini mempunyai skrin AMOLED 6.8 inci 2480 x 1116 piksel dengan kadar penyegaran 120Hz dan perlindungan Gorilla Glass 5 yang sama dengan asal, selain kamera selfie pembaca skrin 16MP dan tab loghat yang sama. Terletak di belakang ialah susunan kamera tiga yang terdiri daripada utama 50MP, ultra-lebar 8MP dan makro 2MP, manakala terletak di sebelah kirinya ialah sistem pencahayaan RGB berbentuk cincin siri.
Di dalam,semua tiga model Redmagic 8S Pro yang dipasangi versi dipertingkat Snapdragon 8 Gen 2 cip daripada syarikat itu, yang disebut sebagai “”Leading Version””. Sama ada ia mempunyai output prestasi yang sama seperti edisi “For Galaxy” Samsung daripada jujukan cip yang sama tinggal dipastikan. Sementara itu, mengekalkan dalaman dingin ialah sistem pendingin mekanikal ICE 12.0 terkini, yang menampilkan plat pendinginan VC besar, struktur paip baru, dan gel pendingin.

Berkenaan konfigurasi ingatan, kedua-dua varian Platinum dan Aurora Redmagic 8S Pro datang dengan RAM LPDDR5X 16GB dan storan UFS4.0 512GB.Pilihan Midnight pula datang dengan set terhad 12GB + 256GB.

Bateri-nya, kesemua tiga varian masih mengekalkan kapasiti bateri 6,000mAh asal, walaupun kadar cas telah dikekalkan hanya pada 65W sahaja, berbanding kadar lebih pantas 80W yang digayakan dalam pasangan mereka yang dijual di pasaran China. Walau bagaimanapun, cas penuh dianggarkan mengambil masa hanya 40 minit daripada sifar ke 100%, yang masih agak memuaskan.

Barisan Redmagic 8S Pro baharu ini dijadualkan mulai dijual di Malaysia mulai 14 Ogos 2023 dengan harga . Varian Midnight akan dijual pada RM3,699, manakala kedua-dua warna Platina dan Aurora diharga pada RM4,499.

Related Post

Leave a Comment